Ελλάδα

Αλβέρτης: «Ένα νέο κεφάλαιο για πολλά χρόνια»

Την καλύτερη επιλογή έκανε ο Παναθηναϊκός με την πρόσληψη του Σάσα Τζόρτζεβιτς, όπως τόνισε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης και μίλησε για το όραμα της Ακαδημίας του συλλόγου.

«Χαίρομαι πάρα πολύ που ένας άνθρωπος σαν τον Σάσα Τζόρτζεβιτς, αυτή η πολύ μεγάλη προσωπικότητα του μπάσκετ θα είναι προπονητής του Παναθηναϊκού. Πιστεύω ακράδαντα ότι ίσως ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο για την ομάδα που μπορεί να διαρκέσει για πάρα πολλά χρόνια. Αν καταφέρουμε να κάνουμε αυτά που θέλουμε και μας βοηθήσουν οι καταστάσεις, τότε πιστεύω πως η ομάδα θα είναι πάρα πολύ καλά», ήταν το σχόλιο του Φραγκίσκου Αλβέρτη για την επισημοποίηση της συνεργασίας του Παναθηναϊκού με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς στην εφημερίδα «Πράσινη».

Στη συνέχεια, ο παλαίμαχος άσος αναφέρθηκε στο μεγάλο όραμα των ακαδημιών της «πράσινης» ΚΑΕ: «Είναι κάτι που παρουσιάζει πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και είμαι σίγουρος ότι αν όλα πάνε καλά και καταφέρουμε να αναπτύξουμε όσα έχουμε σχεδιάσει το ενδιαφέρον αυτό θα γίνει ακόμα μεγαλύτερο για όλους. Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από το να δουλεύεις με παιδιά και να τα “πλάθεις”. Και ειδικά όταν κάποια από αυτά φτάσουν σε ένα επίπεδο στο οποίο ξέρεις ότι έχεις μιας “Α” προσφοράς στο ότι έγιναν κάποιοι. Τότε, πραγματικά, δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση από αυτό. Επίσης θεωρώ πως μια ακαδημία μπάσκετ όπως αυτή που έχουμε στο μυαλό μας να παρουσιάσουμε από το Σεπτέμβριο δεν υπάρχει στον ελλαδικό χώρο. Οι παροχές και όσα έχουμε να προσφέρουμε στα παιδιά για να βγάλουν το 100% τους δεν υπάρχουν αλλού. Αυτό είναι τεράστιο κίνητρο για εμάς. Την εμπειρία και τις σκέψεις που είχαμε μέσα από όλα αυτά τα χρόνια που είμαστε στο χώρο θέλουμε να τα κάνουμε πράξει και να τα μεταδώσουμε στα νέα παιδιά».

Ερωτηθείς αν έχει γίνει έρευνα για τον τρόπο που λειτουργούν τέτοιου είδους ακαδημίες στο εξωτερικό, απάντησε: «Φυσικά και έχουμε εικόνες από το εξωτερικό και τις έχουμε συζητήσει. Η μεγάλη διαφορά με το εξωτερικό είναι οι χώροι. Οι εγκαταστάσεις. Η πρώτη μας χρονιά θα είναι πιλοτική στο ΟΑΚΑ. Είναι τεράστιο πλεονέκτημα, γιατί θα στεγάζονται παιδικό-εφηβικά τμήματα της ομάδας. Παιδιά που είναι πιο έτοιμα να απορροφηθούν στην αντρική ομάδα. Αυτό θα κάνει πιο εύκολη την επίβλεψη των παιδιών από τους προπονητές της αντρικής ομάδας, η οποία θα προπονείται ακριβώς δίπλα. Και επίσης θα είναι πάρα πολύ σημαντικό για όλα αυτά τα παιδιά να έχουν εικόνα και… μυρωδιά για το πώς δουλεύει και προπονείται μία ομάδα στο υψηλότερο επίπεδο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x