Ελλάδα

Αλβέρτης: «Ποτέ δεν σκέφτηκα να πάω σε άλλη ομάδα»

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης μίλησε σε λιθουανική ιστοσελίδα για τη σχέση ζωής με τον Παναθηναϊκό, τον Γιασικεβίτσιους, τον Λεκαβίτσιους, τους στόχους της ομάδας και όχι μόνο.

Δεμένος με τον Παναθηναϊκό για… πάντα νιώθει ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, όπως εξομολογείται σε συνέντευξή του σε λιθουανική ιστοσελίδα. Ο θρύλος των «πράσινων» αναφέρθηκε στις βλέψεις της φετινής ομάδας, τον Λεκαβίτσιους, τον Γιασικεβίτσιους, την προπονητική και πολλά άλλα.

Αναλυτικά, ο «Φράγκι» μίλησε στο Krepsinis.net για:

-το δέσιμό του με τον Παναθηναϊκό: «Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί είμαι στην ομάδα εδώ και σχεδόν 30 χρόνια πλέον. Ποτέ μου δεν σκέφτηκα να πάω σε κάποια άλλη ομάδα, είχα μόνο τον Παναθηναϊκό στην καρδιά μου. Άλλωστε ήταν και παραμένει μια ομάδα με μεγάλους στόχους και εξαιρετικές συνθήκες».

-το ότι δεν παρέμεινε προπονητής: «Ποτέ δεν ήταν στα πλάνα μου να γίνω προπονητής. Πάντα πίστευα πως θα μπορούσα να βοηθήσω την ομάδα περισσότερο από άλλες θέσεις».

-τα λόγια του Ομπράντοβιτς πως ήταν ο καλύτερος αρχηγός: «Τα λόγια αυτά σημαίνουν πολλά. Ειδικά όταν έρχονται από έναν άνθρωπο που δεν ξοδεύει τα λόγια του. Είναι ένας μεγάλος προπονητής και έχει προπονήσει σπουδαίους παίκτες, συνεπώς είναι μεγάλη η φιλοφρόνηση αυτή».

-τον Γιασικεβίτσιους: «Είναι ένας ξεχωριστός άνθρωπος, ενθουσιώδης και με πολύ χιούμορ. Έχει αφήσει το στίγμα του όπου έπαιξε. Ό,τι έκανε στην καριέρα του τα έκανε με φοβερό πάθος. Είναι πάντα στην καρδιά μου. Δεν αμφιβάλλω πως θα έχει μεγάλες επιτυχίες και σαν προπονητής και είμαι βέβαιος πως κάποια στιγμή θα κατακτήσει την Ευρωλίγκα. Αντιλαμβάνεται εξαιρετικά το μπάσκετ και έχει όλα τα φόντα για να πετύχει».

-τον Λεκαβίτσιους: «Είναι ένα παράδειγμα για όλους. Δουλεύει πολύ σκληρά, είναι 100% επαγγελματίας και πιστεύω πως μπορεί να γίνει σπουδαίος παίκτης».

-τις βλέψεις του Παναθηναϊκού: «Το παράδειγμα της περσινής Ζαλγκίρις είναι πηγή έμπνευσης. Μας εξέπληξε όλους και απολαύσαμε την πορεία της. Η ομάδα μου έχει στόχο να επιστρέψει στο Final Four και να πάρει κι άλλους τίτλους, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο. Έχουμε καλούς παίκτες, καλή ομάδα και είμαι σίγουρος πως γνωρίζουμε πώς θα επιστρέψουμε στην κορυφή. Το πώς θα γίνει αυτό θα το δούμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x