Εurobasket 2015

Αλεξανδρής: «Δεν γυάλιζε το μάτι των παικτών της Εθνικής»

Φοβισμένη ήταν η Εθνική Ελλάδας στο χθεσινό παιχνίδι με την Ισπανία και έτσι ήρθε ο αποκλεισμός από το Ευρωμπάσκετ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

«Χθες είχαμε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία, αφού η Ισπανία παρουσιάστηκε με αρκετές απουσίες. Μας δινόταν η ευκαιρία να κερδίσουμε την Ισπανία και να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο», τόνισε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για τη χθεσινή ήττα της Εθνικής από την Ισπανία και τον αποκλεισμό από το Ευρωμπάσκετ:

«Εκείνο που με ενόχλησε ήταν πως μπήκαμε φοβισμένα και έλεγα ότι δεν πάει κάτι καλά. Αυτό με ενόχλησε περισσότερο από όλα αυτά που είδα. Ήθελα να δω να γυαλίζει το μάτι τους και να δικαιώσουν τις προσδοκίες που υπάρχουν για εκείνους».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής στην εκπομπή «Με στιλ αθλητικό» με τους Γιώργο Χελάκη και Σωτήρη Κωσταβάρα για το χθεσινό ματς της Εθνικής με την Ισπανία στο Ευρωμπάσκετ:

«Δεν αξιοποιήθηκε το ρόστερ στο βαθμό που θα έπρεπε. Άλλο είναι να έχεις 12 ετοιμοπόλεμους παίκτες και άλλο στην πραγματικότητα να είναι ετοιμοπόλεμο. Όλος ο κόσμος έβλεπε ότι ήρθαν τα παιδιά από το ΝΒΑ, ότι ήταν ο Περπέρογλου με τον Σπανούλη, ήταν το καλύτερο υλικό από τις ελληνικές ομάδας και όταν μιλάς για τετράδες και μετάλλια ο κόσμος περιμένει τα ανάλογα αποτελέσματα, τα οποία δυστυχώς δεν ήρθαν.

Η ομάδα είχε αυτή τη δυνατότητα, καθώς την είχα παρακολουθήσει από τα φιλικά παιχνίδια, όμως δεν έφτασε στο σημείο να παίξει, σύμφωνα με τις δυνατότητές της. Δεν θα ήθελα να κατηγορήσω τους προπονητές, να πάρουν ό,τι καλύτερο μπορούσαν από τους παίκτες, ίσως να έγινε κάποια λάθος εκτίμηση στο υλικό και πώς θα αξιοποιήσεις τους παίκτες.

Χθες είχαμε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία, αφού η Ισπανία παρουσιάστηκε με αρκετές απουσίες. Μας δινόταν η ευκαιρία να κερδίσουμε την Ισπανία και να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο. Ίσως μπήκαμε λίγο φοβισμένα, λίγο συμμαζεμένα. Η εικόνα όλων των παιχνιδιών ήταν η ίδια, δεν είδαμε την Εθνική να έχει σταθερή απόδοση.

Η κριτική είναι εύκολη μετά τα παιχνίδια, αφού δεν ξέρεις πώς γυμνάζεται, τις κατευθύνσεις που παίρνουν οι παίκτες. Γνωρίζω τον Φώτη και τον συνεργάτη του, ίσως εκείνοι θα μπορούσαν να μας πουν τι πραγματικά συνέβη. Γενικά θα ήθελα να δω την Εθνική να παίζει σε ένα διαφορετικό στιλ, όμως αυτό είναι εξαρτάται από τον εκάστοτε προπονητή. Δεν μπορώ να δώσω μομφή σε αυτό. Υπάρχει και ευθύνη πάντα, αν κάτι δεν πάει καλά, να πούμε την αλήθεια.

Εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων, δεν πρέπει να αλλάξουμε αυτή την ομάδα. Δεν πρέπει να αλλάξει ούτε ο προπονητής, πρέπει να του δώσουμε τη δυνατότητα να δουλέψει και να περάσει τη φιλοσοφία του σε μία ομάδα, ακόμα και αν πρόκειται για μία Εθνική ομάδα.

Εκείνο που με ενόχλησε ήταν πως μπήκαμε φοβισμένα και έλεγα ότι δεν πάει κάτι καλά. Αυτό με ενόχλησε περισσότερο από όλα αυτά που είδα. Ήθελα να δω να γυαλίζει το μάτι τους και να δικαιώσουν τις προσδοκίες που υπάρχουν για εκείνους. Ήταν ένα παιχνίδι που άλλαξαν οι ισορροπίες στα αποδυτήρια κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου. Δεν είχαμε συνεχώς μία απόδοση σε υψηλό επίπεδο
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x