Ελλάδα

Αλεξανδρής στον ΣΠΟΡ FM: «Ο Ολυμπιακός μπορεί να φτάσει όπου και πέρυσι»

Πεπεισμένος ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να διαγράψει φέτος πορεία αντίστοιχη της περσινής, όταν έφτασε στον τελικό της Ευρωλίγκας, δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Βαγγέλης Αλεξανδρής.

Αισιόδοξος για τη φετινή πορεία του Ολυμπιακού δήλωσε, με αφορμή τη χθεσινή νίκη επί της Μπασκόνια, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τους Γιώργο Χελάκη-Σωτήρη Κωσταβάρα, σημείωσε πως όταν επιστρέψουν οι τραυματίες, οι «ερυθρόλευκοι» θα είναι αρκετά ανταγωνιστική για να πάει εξίσου καλά με την περασμένη σεζόν.

Το ίδιο θετική εικόνα σημείωσε ότι έχει και για τον Παναθηναϊκό, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι φαβορί για την Ευρωλίγκα (παρά την ήττα στην πρεμιέρα) είναι η Φενέρμπαχτσε του Ομπράντοβιτς.


Αναλυτικά όσα είπε ο Αλεξανδρής

Για τις απουσίες παικτών και τους Ολυμπιακό-Παναθηναϊκό: «Οι ελλείψεις είναι μέσα στο πρόγραμμα. Η Ευρωλίγκα είναι μαραθώνιος πλέον και παίζουν καθοριστικό ρόλο. έτσι όπως είναι δυνατά και τα πρωταθλήματα, θα έχουν απώλειες.

Ο Ολυμπιακός είχε απουσίες από νωρίς και δεν μπορώ να τον κρίνω. Όταν γυρίσουν οι τραυματίες νομίζω ότι θα έχει πολύ ανταγωνιστική ομάδα και μπορεί, γιατί όχι, να φτάσει εκεί που έφτασε και πέρυσι. Το ίδιο και ο Παναθηναϊκός. Έχει μια γεμάτη και αθλητική ομάδα και όταν ενσωματωθούν και οι άλλοι ξένοι, θα πάει ακόμα καλύτερα».


Για τις νέες τάσεις στο μπάσκετ: «Αν δεν παρακολουθείς ή δεν υιοθετείς την εξέλιξη, μένεις πίσω. Εγώ το βλέπω από το ΝΒΑ, όπου πρώτα κοιτούν το κορμί. Αυτή η τάση έχει μεταφερθεί και στην Ευρώπη και το μπάσκετ ξεφεύγει προς τα εκεί. Δεν μου αρέσει πολύ το παιχνίδι run n’ gun με τους ψηλούς να σουτάρουν, αλλά προς τα εκεί βαδίζει το μπάσκετ».

Για τη φετινή Ευρωλίγκα: «Τα πρώτα παιχνίδια έδειξαν ότι θα γίνει συναρπαστικό πρωτάθλημα και τώρα περιμένουμε να δούμε και τον Παναθηναϊκό απέναντι στη νέα Μπαρτσελόνα. Και θέλω να πω εδώ ότι στάθηκε πολύ άτυχος ο Μπαρτζώκας που είχε τόσους τραυματισμούς την περσινή σεζόν.

Η ΤΣΣΚΑ έχει ποιότητα και καλούς παίκτες, αλλά δεν τη θεωρώ φαβορί. Η Φενέρ έχασε, αλλά έχει έναν προπονητή που πάντα βρίσκει λύσεις και έναν πρόεδρο που δεν διστάζει να βάλει το χέρι στην τσέπη».


Για την Εθνική: «Θυμάμαι ότι ήμασταν κατενθουσιασμένοι με τα πρόσωπα όταν έγιναν οι κλήσεις για το Ευρωμπάσκετ. Ήταν σαν μια ελληνική ντριμ τιμ. Στην πράξη όμως δεν αποδείχθηκε αυτό. Προσόντα υπάρχουν και καλό υλικό, αλλά χρειάζεται μια σταθερότητα στο θέμα του προπονητή. Πρέπει ο τεχνικός να προσαρμόσει το παιχνίδι πάνω στα προσόντα των παικτών, εγώ έτσι το βλέπω. Εγώ πιστεύω πάντως ότι υπάρχει ταλέντο και πολύ μέλλον στην ομάδα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x