Ευρώπη

«Άλμα» πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ

Με πρωταγωνιστή τον Χάτσερ και επιθετικό πλουραλισμό, ο ΠΑΟΚ νίκησε 92-77 τη Χάποελ Χολόν στην Πυλαία και ανέβηκε στην τρίτη θέση του δεύτερου ομίλου του BCL.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε 92-77 τη Χάποελ Χολόν στην Πυλαία για τη δέκατη αγωνιστική του BCL και έφτασε στο 6-4 ρεκόρ και στην τρίτη θέση του δεύτερου ομίλου, αφού ευνοείται στην ισοβαθμία με τους Ισραηλινούς, μετά την ήττα του 68-72 στον πρώτο γύρο, κάνοντας πλέον σημαντικό βήμα για την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.

Ο «Δικέφαλος» προηγήθηκε με ένα εκπληκτικό 17-0 και ολοκλήρωσε με +14 την πρώτη περίοδο και +16 το ημίχρονο, φτάνοντας στο +19 στην τρίτη περίοδο και χωρίς να απειληθεί ουσιαστικά από την αντίπαλό της.

Σε αυτό, ήταν καθοριστικός ο Χάτσερ με 26 πόντους και 5/6 τρίποντα, έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση των Τζόουνς με 13 και Γκος, Τέπιτς με 12 πόντους. Για τοις φιλοξενούμενους, ξεχώρισε ο Σον Τζόουνς με 21 πόντους.

Οι περιφερειακοί του ΠΑΟΚ ξεκίνησαν «φουριόζοι» και με τις λύσεις και την ευστοχία τους από όλες τις θέσεις του παρκέ έφεραν το 17-0 για τον «Δικέφαλο», με πρωταγωνιστές τους Χάτσερ και Τζόουνς, που σημείωσε δύο συνεχόμενα τρίποντα. Οι Ισραηλινοί βρήκαν κάποιες λύσεις και μείωσαν 17-5, όμως ένα σερί 5-0 του «Δικεφάλου», που έπαιρνε και τα ριμπάουντ στην άμυνα, έφεραν το 22-5. Ο Σον Τζόουνς βοήθησε τη Χολόν να μειώσει 25-11 στην ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου.

Τα τέσσερα συνεχόμενα τρίποντα, από δύο εκατέρωθεν, διατηρούσαν το +14 για τον «Δικέφαλο» στην αρχή της δεύτερης περιόδου. Τα αμυντικά ριμπάουντ και η ευστοχία στην ισραηλινή ρακέτα βοηθούσαν τον ΠΑΟΚ να διατηρεί το +11 με +14 στη συνέχεια, με τη συνδρομή των περιφερειακών σουτ του Γκος. Έτσι, ένα σερί 7-0 έφερε το +18 με πολλές επιθετικές επιλογές και με όλα αυτά το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο +16 για τους παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου.

Ο ΠΑΟΚ με τις λύσεις από την περιφέρεια έφτασε στο +15 και ήλεγχε την κατάσταση με τα αμυντικά ριμπάουντ στην τρίτη περίοδο. Η Χολόν με σερί 4-0 μείωσε σε 53-39, όμως ο Χάτσερ πρωταγωνίστησε σε ένα σερί 5-0 που έφερε το +19 για τους παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου. Ο Κλάιν προσπαθούσε με τα μακρινά σουτ μέσα στη ρακέτα, όμως οι επινοήσεις των Χάτσερ και Χρυσικόπουλου έφεραν το +16 στην ολοκλήρωση του τριαντάλεπτου.

Ο ΠΑΟΚ έβρισε τις λύσεις μέσα στην ισραηλινή ρακέτα και διατηρούσε το +15 με +18, έχοντας και την ευστοχία στις βολές στο πρώτο πεντάλεπτο της τέταρτης περιόδου και ηγέτη τον Αθηναίου σε αυτό το διάστημα. Με σερί 5-0, η Χολόν μείωσε σε 84-71 στο 2’40’’ πριν τη λήξη και ανέκτησε κάποιες ελπίδες, όμως το τρελό τρίποντο του Χάτσερ έφερε το +16. Ο Πνίνι απάντησε, όπως και ο Χάτσερ με έμμεσο τρίποντο, με το ματς να ολοκληρώνεται στο 92-77.


Τα δεκάλεπτα: 25-11, 47-31, 71-55, 92-77

inner

inner


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x