Γενικά

Αναγέννηση Πετραλώνων: «Μαμάδες και Μπαμπάδες φορέστε τα μπασκετικά σας»

Αγαπητοί γονείς είστε έτοιμοι για μπάσκετ; - Ξεκινάτε άμεσα προπονήσεις!

Μια από τις τοπικές ομάδες των Πετραλώνων δίνει την ευκαιρία σε όποιον γονιό θέλει να εγγραφεί στην ομάδα και να θυμηθεί τα παιδικά του χρόνια παίζοντας μπάσκετ αλλά και άλλα παιχνίδια και ταυτοχρόνως την ευκαιρία να γυμνάζεται και να αφιερώνει χρόνο στον εαυτό του.

Σε μια πρωτοπόρα κίνηση προχώρησε η μπασκετική ομάδα Αναγέννηση Πετραλώνων, δημιουργώντας τμήματα για τις μαμάδες και τους μπαμπάδες των μικρών αθλητών του σωματείου και όχι μόνο. Μια κίνηση η οποία δείχνει ότι στην χώρα μας πέρα από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε καθημερινά ξέρουμε καλά να διασκεδάζουμε.

Η συγκεκριμένη ομάδα στεγάζεται στα Πετράλωνα μια περιοχή που δεν έχει καλή φήμη αλλά παρόλα αυτά έχοντας ομάδες όπως την Αναγέννηση και τις ιδέες της κατευθείαν η περιοχή αποκτά άλλο αέρα.

Άνθρωποι που καταφέρνουν και βρίσκουν τρόπους να διασκεδάζουν άλλους ανθρώπους είναι μόνο ευπρόσδεκτοι και άξιοι να τους συζητάμε. Η σκληρή καθημερινότητα και τα προβλήματα ειδικά των γονιών είναι ασταμάτητα και πολλές φορές αβάσταχτα.

Όπως ανέφερε και ο άνθρωπος που σκέφτηκε αυτήν την ιδέα ο Διονύσης Μπραχιμάι: «Ο σκοπός αυτής της ενέργειας είναι να κάνουμε τους γονείς να αφιερώνουν κάποιο χρόνο στον εαυτό τους και να θυμηθούν τα παιδικά τους χρόνια. Τώρα στο ξεκίνημα στην ομάδα αγωνίζονται μαμάδες και μπαμπάδες των παιδιών του σωματείου αλλά στόχος είναι να έρθουν και άλλοι γονείς που δεν έχουν τα παιδιά τους στο σωματείο και να γίνουμε όλο και περισσότεροι. Οι ώρες προπονήσεις είναι 7:30-8:30 για τις μαμάδες και 8:30-9:30 για τους μπαμπάδες κάθε Κυριακή. Οι προπονήσεις πραγματοποιούνται στο γήπεδο του Άλσους στο Αστεροσκοπείο».



Η ιδέα αυτή δεν θα φέρει μόνο διασκέδαση και χαλάρωση, θα παραδώσει και ένα μάθημα μπασκετικής παιδείας στους γονείς κάτι το οποίο το χρειαζόμαστε ως χώρα. Τα φαινόμενα είναι αμέτρητα με τους γονείς να παίρνουν τον ρόλο του προπονητή ακόμα να αποδοκιμάζουν διαιτητικές αποφάσεις και σε πολλές περιπτώσεις να γίνονται οπαδοί. Σίγουρα μετά την εμπειρία που θα αποκτήσουν πλέον και ως παίκτες θα τους αλλάξει την νοοτροπία και παράλληλα με αυτό τον τρόπο θα αλλάξει και ο τρόπος που μεταφέρουν στα παιδιά τους το άθλημα.

Τέτοιες κινήσεις, όπως αυτή της Αναγέννησης θυμίζει σε όλους μας το άθλημα που μας κάνει συχνά περήφανους. Τον τελευταίο καιρό κάποιοι προσπαθούν να χαλάσουν τον ρομαντισμό που νιώθουμε οι Έλληνες για το μπάσκετ λόγω προσωπικών συμφερόντων αλλά αν πάρουμε ως παράδειγμα την Αναγέννηση το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πτοούμαστε.

Η ομάδα από τα Πετράλωνα είναι παράδειγμα προς μίμηση απλά όπως λέει και ένα ρητό «Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη» πρέπει και άλλες ομάδες να πάρουν τέτοιες πρωτοβουλίες ώστε το άθλημα που όλοι αγαπάμε να ανέβει ακόμα πιο ψηλά και να κάνει και άλλους ανθρώπους να χαμογελάνε και ειδικά τους αγαπημένους μας γονείς. Τους ανθρώπους που παλεύουν καθημερινά για το καλύτερο δυνατόν με κάθε κόστος ώστε να χαρίσουν στα παιδιά τους μια πιο εύκολη και καλύτερη ζωή. Μια τέτοια κίνηση δημιουργώντας ομάδες μαμάδων - μπαμπάδων είναι ένα έμμεσο ευχαριστώ στους γονείς.

Γι αυτό καλώ όλα τα παιδιά που θα διαβάσουν αυτό το άρθρο να το δείξουν στους γονείς τους ώστε να τους δώσουν την ευκαιρία εάν επιθυμούν να λάβουν μέρος σε αυτή την γιορτή. Τέλος, αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στην ομάδα Αναγέννησης Πετραλώνων.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Περούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x