Ελλάδα

Ανελέητο «πάρτι» από τον σεληνιασμένο Παναθηναϊκό!

30άρα στην ΑΕΚ, 54άρα σήμερα! Ο αγριεμένος Παναθηναϊκός του Πασκουάλ έκανε ό,τι ήθελε κόντρα στο Λαύριο κι επικρατώντας με το ασύλληπτο 57-111, τερμάτισε αήττητος στην κανονική διάρκεια της Α1!

Back to back τρόμο προκάλεσε ο Παναθηναϊκός Superfoods!

Μετά την προ διημέρου 30άρα στην ΑΕΚ, σήμερα η αρμάδα του Τσάβι Πασκουάλ σταμάτησε στους… 54 απέναντι στο Λαύριο!

Οι πράσινοι επικράτησαν με το ασύλληπτο 111-57(!) και ολοκλήρωσαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους αήττητοι την κανονική διάρκεια της Α1 με 26-0, την ώρα που οι ηττημένοι έπεσαν στο 14-12, αλλά θα βρίσκονται κανονικά στα πλέι οφ.

Το παιχνίδι δεν σηκώνει κριτική… Το τριφύλλι ξεκίνησε με 12-0 και δεν κοίταξε ποτέ πίσω του… Έξι διψήφιοι από τους πρωταθλητές Ελλάδας, με τους Τζέιμς-Παππά να πετυχαίνουν από 15 πόντους και τον πρώτο να μοιράζει 8 ασίστ! 12 έβαλε ο Σίνγκλετον, 13 ο Όγκαστ και από 10 οι Γκιστ-Αντετοκούνμπο, με τον Καταλανό κόουτς να μοιράζει το χρόνο. Είναι ενδεικτικό πως ο Καλάθης έμεινε λιγότερο από κάθε πράσινο στο παρκέ (10:57’) έχοντας 7 πόντους, 5 ασίστ και 3 κλεψίματα σε αυτό το διάστημα.

Το ματς

Ιδανικά μπήκε στο ματς ο Παναθηναϊκός απέναντι σε ένα… υπνωτισμένο Λαύριο. Με άμυνα-μπετόν και «μαέστρο» τον Καλάθη, οι πράσινοι ξεκίνησαν με σερί 12-0, δείχνοντας από νωρίς ποιος κάνει… κουμάντο. Οι γηπεδούχοι βρήκαν σκορ μετά από 4:34’, ωστόσο η ομάδα του Πασκουάλ δεν άφηνε το πόδι από το γκάζι και με τους Γκιστ-Λεκαβίτσιους να αναλαμβάνουν δράση, έφτασαν στο +16, 6-22. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με ένα 4-0 από την ομάδα του Σερέλη, με τους Μέιερ-Γουίγκινς να διαμορφώνουν το 10-22 στο 10’.

Το Λαύριο ήταν… σε άλλο γήπεδο, το τριφύλλι επιβεβαίωνε πως διανύει περίοδο φόρμας και με τους Παππά-Τζέιμς να το παίρνουν… πάνω τους, ο Εξάστερος όχι μόνο διατηρήθηκε σε θέση ισχύος, αλλά… εξαφανίστηκε με +20, 16-36! Η εικόνα των γηπεδούχων ήταν πραγματικά αποκαρδιωτική, με συνεχόμενα λάθη, αστοχία και καμία… φαντασία απέναντι στην πράσινη άμυνα, ενώ ο… τρελο-Τζέιμς με νέο ρεσιτάλ εκτόξευσε τη διαφορά σχεδόν στους… 30 πόντους, 16-45 στο 16’. Μουρ και Γουίγκινς έδωσαν κάποιες λύσεις επιθετικά για το Λαύριο, όμως ο Παναθηναϊκός ήταν στη… ζώνη του λυκόφωτος και με αιχμή του δόρατος τους Παππά-Καλάθη-Αντετοκούνμπο, έφτασε να προηγείται μέχρι και με 36 πόντους (23-59!), προτού διαμορφωθεί το 26-59 του ημιχρόνου, σκορ που δεν «μιλούσε» από μόνο του… Δύο στατιστικά ενδεικτικά της κατάστασης οι 18 ασίστ του τριφυλλιού ως το 20’ και τα… 14 λάθη του Λαυρίου το ίδιο διάστημα!

Η διαφορά δυναμικότητας έκανε… μπαμ και στις δύο άκρες του παρκέ. Ο Παναθηναϊκός δεν έμοιαζε να θέλει να χαλαρώσει και βρίσκοντας… μπόσικο το Λαύριο, συνέχισε το «πάρτι» του στην ανατολική μεριά της Αττικής, με τους Σίνγκλετον-Ρίβερς-Λοτζέσκι να «εκτελούν» πότε από κοντά, πότε από μακριά και να «γράφουν» το… 34-73, με τους γηπεδούχους να αδυνατούν να ακολουθήσουν το ρυθμό και να γίνονται έρμαιο στις ορέξεις του Εξάστερου. Οι παίκτες του Πασκουάλ έκαναν (πραγματικά) ό,τι ήθελαν στο παρκέ με τη διαφορά να φτάνει σε… άλλα επίπεδα, με τους Σίνγκλετον-Τζέιμς-Όγκαστ να διαμορφώνουν το ασύλληπτο +48 (37-85) κόντρα στο… εκτός κλίματος Λαύριο. Πάνω-κάτω σε αυτά τα επίπεδα ολοκληρώθηκε η πράσινη κυριαρχία και στην τρίτη περίοδο, με το 42-87 στο 30’.

Το Λαύριο… δεν έπαιζε μπάσκετ, αλλά και τι να κάνει ο Παναθηναϊκός; Να.. φύγει από το γήπεδο; Η μπάλα πέρασε κοντά στο καλάθι από τους πράσινους με τον Όγκαστ να τελειώνει τις φάσεις και να στέλνει τη διαφορά στους 51, 42-93. Οι πρωταθλητές συνέχιζαν το βιολί τους απέναντι στο υπό διάλυση Λαύριο και με τον ομογενή σέντερ, η διαφορά έφτασε στην ύψιστη τιμή της ως τότε, 46-104 στο 36’! Τυπική διαδικασία το φινάλε του αγώνα, με τον Τζέιμς να μοιράζει εν μέσω… χαλάρωσης 2-3 καλάθια για να φτάσουμε στο τελικό 57-111, που αποτυπώνει πλήρως το τι συνέβη σήμερα στο Λαύριο…

Τα δεκάλεπτα: 10-22, 26-59, 42-87, 57-111

inner
inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x