Ευρώπη

Απορρίφθηκε η ένσταση της Παρτίζαν και οριστικός πρωταθλητής ο Ερυθρός Αστέρας!

Οριστικά πρωταθλητής Σερβίας είναι ο Ερυθρός Αστέρας, καθώς απορρίφθηκε η ένσταση της Παρτίζαν, παρά την αποδοχή για ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος με τα βήματα του Μπίλι Μπάρον!

Μία απόφαση που θα σηκώσει αρκετή… κουβέντα και αντιδράσεις από την Παρτίζαν πήρε η πειθαρχική Επιτροπή του πρωταθλήματος Σερβίας!

Συγκεκριμένα, ο Αθλητικός Δικαστής απέρριψε την ένσταση της ομάδας του Αντρέα Τρινκιέρι, παρά το γεγονός πως αποδέχθηκε την ξεκάθαρη παράβαση βημάτων που έκανε ο Μπίλι Μπάρον, στο νικητήριο καλάθι των «ερυθρόλευκων»! Συνεπώς, η ομάδα του Μίλαν Τόμιτς είναι πρωταθλήτρια Σερβίας οριστικά και αμετάκλητα.

Άλλωστε, για τη σημαντική αυτή παράλειψή τους οι τρεις διαιτητές της αναμέτρησης, Μπελόσεβιτς, Ομπρκνέζεβιτς και Νίκολιτς τιμωρήθηκαν με ποινή αποκλεισμού τριών αγωνιστικών, που θα ισχύει από τη νέα αγωνιστική περίοδο!

Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται πως πράγματι ο Μπίλι Μπάρον έχει υποπέσει σε παράβαση βημάτων και πως κακώς μέτρησε το καλάθι του. Στο μεταξύ, αυτό ήταν και το μοναδικό λάθος των τριών ρέφερι στην αναμέτρηση, καθώς η διαιτησία τους για 39:59’’ ήταν πολύ καλή.

Στη συνέχεια, όμως, αναφέρεται πως παρά το λάθος που επηρέασε το αποτέλεσμα, η λίγκα εφαρμόζει τους κανονισμούς της FIBA, βάσει των οποίων ένα λάθος των διαιτητών δεν μπορεί να αποτελέσει τον λόγο για ακύρωση του αποτελέσματος! Γι’ αυτό τελικά απορρίφθηκε η ένσταση!

Η τελευταία φάση του ντέρμπι:


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x