Ευρώπη

Αποσύρθηκε και η Ρωσία από τη διεκδίκηση του Μουντομπάσκετ του 2023!

Μία ημέρα μετά την Τουρκία και η Ρωσία ανακοίνωσε την απόσυρση της υποψηφιότητάς της για τη διεκδίκηση του παγκοσμίου Κυπέλλου μπάσκετ του 2023!

Την απόσυρση της υποψηφιότητάς της για τη διοργάνωση του παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023 ανακοίνωσε η Ρωσία, μέσω δήλωσης του προέδρου της ομοσπονδίας μπάσκετ της χώρας, Αντρέι Κιριλένκο.

Μάλιστα, μία ημέρα πριν είχε προηγηθεί η απόσυρση της Τουρκίας και έτσι πλέον μένουν οι υποψηφιότητες για συνδιοργάνωση των Αργεντινής-Ουρουγουάης, αλλά και Ινδονησίας-Ιαπωνίας και Φιλιππίνων.

Αναλυτικά η δήλωση του Αντρέι Κιριλένκο:

«Αντιλαμβανόμενοι την αρνητική συμπεριφορά από τον κόσμο των σπορ απέναντι στους Ρώσους αθλητές, αλλά και γενικά των χωρών, αποφασίσαμε να αποσυρθούμε από την προσπάθεια να διοργανώσουμε το παγκόσμιο Κύπελλο. Κάναμε πολλή δουλειά και ήταν μία ωραία εμπειρία. Η ομοσπονδία θέλει να ευχαριστήσει τον καθένα που συμμετείχε στην προώθηση του αιτήματός μας. Το υπουργείο Αθλητισμού και την Επιτροπή για την οργάνωση, αλλά και τη ρωσική ομοσπονδία, την επιτροπή αξιολόγησης της FIBA, η οποία επισκέφτηκε τις πόλεις που θα διοργάνωναν το τουρνουά (Μόσχα, Αγία Πετρούπολη, Καζάν και Περμ) και τέλος τους άρχοντες των περιοχών που μας χορήγησαν τις απαραίτητες εγγυήσεις».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x