Μουντομπάσκετ 2023

Αποχαιρέτησε με νίκη το Παγκόσμιο η Λιθουανία

Με σχετικά γλυκιά γεύση είπε «αντίο» στο Παγκόσμιο Κύπελλο η Λιθουανία, καθώς επικράτησε 74-55 της Δομινικανής Δημοκρατίας.

Εύκολη, όπως αναμενόταν, ήταν η τελευταία αποστολή της Λιθουανίας στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο.

Δύο μέρες μετά τα όσα συνέβησαν στο ματς με τους Γάλλους, το σύνολο του Αντομάιτις -ο οποίος αποτελεί από σήμερα παρελθόν από τον πάγκο της εθνικής του- βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και ξέσπασε στη Δομινικανή Δημοκρατία, την οποία νίκησε 74-55.

Οι βάσεις μπήκαν από νωρίς, με τον Βαλαντσιούνας να δίνει το ρυθμό και τους υπόλοιπους να ακολουθούν: οι Λιθουανοί κυριάρχησαν και θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν προηγηθεί με διψήφια διαφορά, αν δεν έμεναν χωρίς καλάθι στα δύο τελευταία λεπτά της πρώτης περιόδου (19-14 στο 10’).

Ο σέντερ των Μέμφις Γκρίζλις ήταν εκπληκτικός καθ’ όλη την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, καθώς μέτρησε 15 πόντους και εννιά ριμπάουντ, ενώ συνολικά τελείωσε τον αγώνα με 19 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Τόσο αυτός, όσο κι ο «άχαστος» Λεκαβίτσιους (19 πόντοι με 8/8 εντός πεδιάς) βοήθησαν τα μέγιστα, έτσι ώστε η τελευταία περίοδος να εξελιχθεί σε τυπική διαδικασία, καθώς οι Λιθουανοί βρέθηκαν μέχρι και στο +20 (66-46) και εντέλει επικράτησαν 74-55.

Πέραν των προαναφερθέντων, πολύ καλή ήταν η παρουσία του φόργουορντ του Ολυμπιακού, Κουζμίνσκας (12 πόντοι και 4 ριμπάουντ).

Στον αντίποδα, εξαιρετική ήταν η παρουσία των Μεντόσα (14 πόντοι και 5 ριμπάουντ) και Ρόχας (11 πόντοι και 6 ριμπάουντ).

Τα δεκάλεπτα: 14-19, 24-38, 39-52, 55-74





Επιμέλεια: Γιάννης Γιανναράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x