Euroleague

Αταμάν: «Δεν με ενδιαφέρει απλώς να παίξω στον τελικό, θέλω να κατακτήσω το τρόπαιο»

Αισιόδοξος για τη μάχη της Εφές κόντρα στην ΤΣΣΚΑ στον τελικό της Ευρωλίγκας εμφανίστηκε ο Εργκίν Αταμάν, τονίζοντας πως δεν έχει χάσει τρόπαιο όσες φορές έχει φτάσει σε τελικό.

Τη σιγουριά του για την παρουσία της Εφές στον τελικό της Ευρωλίγκας με την ΤΣΣΚΑ εμφανίστηκε ο Εργκίν Αταμάν, στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του παιχνιδιού.

«Για την Ευρωλίγκα είναι ο πρώτος μου τελικός. Έχω παίξει τελικούς σε άλλες διοργανώσεις και δεν έχω χάσει. Έχουμε αυτοπεποίθηση με όλο το σεβασμό προς την ΤΣΣΚΑ. Σίγουρα είναι επιτυχία που παίζουμε τελικό, όμως δεν είναι αρκετό για εμένα. Θέλουμε το τρόπαιο. », σχολίασε ο τεχνικός του τουρκικού συλλόγου και συνέχισε:

«Έχουμε πίεση. Για την ομάδα η προηγούμενη σεζόν ήταν κάτι σαν σοκ. Κάναμε αρκετές αλλαγές για το βήμα παραπάνω άρα έχουμε κι εμείς πίεση. Παίζαμε κάθε ματς σαν να ήταν τελικός. Περισσότερο είναι η πίεση που βάζουμε εμείς στον εαυτό μας και όχι αυτή του κοινού.

Ο πρόεδρος και οι χορηγοί μας έδωσαν 11-12 εκατομμύρια δολάρια και έτσι μπορέσαμε να προσεγγίσουμε καλούς παίκτες και καλούς χαρακτήρες γιατί για εμένα ο χαρακτήρας είναι πιο σημαντικός. Σε κάθε ματς βελτιωνόμασταν και στην αρχή της σεζόν είδα το πως διαμορφωνόταν η ομάδα. Ήθελα να δώσω κίνητρο στους παίκτες αλλά και όλοι γύρω από το σύλλογο. Στα τελευταία ματς στην έδρα μας είχαν έρθει περίπου 16-17 χιλιάδες φίλαθλοι. Αυτή η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική. Θέλουμε να συνεχίσουμε με τους ίδιους παίκτες και την ίδια ατμόσφαιρα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και για την Ευρώπη.
».

Σχετικά με τον Βασίλιε Μίτσιτς ανέφερε: «Ο Μίτσιτς κάνει σπουδαία σεζόν. Όταν αρχίσαμε να χτίζουμε την ομάδα είχε ίδιο ρόλο με τη Ζάλγκιρις. Όταν ήρθε ο Σέιν είχε κάποια προβλήματα και ο Μίτσιτς άρχισε να δουλεύει σκληρά. Ταιριάζει στα συστήματά μας, κάθε μέρα βελτιώνεται, παίζει καλά σε άμυνα και επίθεση, μπορεί να παίξει ως 1 και 2. Είμαι χαρούμενος για αυτόν. Κάνει εξαιρετική χρονιά και μας έχει βοηθήσει να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο».

Όσο για την αρχική του τοποθέτηση: «Είμαι χαρούμενος που η Έφες θα αγωνιστεί στον πρώτο τελικό της ιστορίας της. Καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν προσπαθήσαμε να παίξουμε ομαδικό μπάσκετ. Για εμάς δεν είναι σημαντικό το όνομα του αντιπάλου. Θα παλέψουμε να παίξουμε το ίδιο μπάσκετ και αύριο και να το απολαύσουμε. Έχω πει πολλές πως ο Ομπράντοβιτς είναι ο καλύτερος τεχνικός της Ευρώπης και η Φενέρ ήταν η καλύτερη ομάδα της σεζόν. Εμείς όμως παίξαμε σαν τους Γουόριορς ενώ η ΤΣΣΚΑ παίζει σαν τους Μπακς και ο Κλάιμπερν παίζει σαν τον Αντετοκούνμπο. Ελπίζω να έχουμε την στήριξη των φιλάθλων μας. Ελπίζω όλοι οι Τούρκοι φίλαθλοι να μας στηρίξουν. Υπάρχει ανταγωνισμός. Πάνω απ' όλα είναι η τουρκική σημαία γι' αυτό και ο τουρκικός λαός θα πρέπει να είναι ενωμένος» και κατέληξε:

«Κάθε παιχνίδι κατά τη διάρκεια της σεζόν βελτιωνόμασταν. Ειδικά στο δεύτερο μέρος της Ευρωλίγκας ο Λάρκιν μας βοήθησε αρκετά στο σκορ. Έχουμε ακόμα ένα όπλο στην επίθεση. Έχουμε πολλούς παίκτες που μπορούν να σκοράρουν απ' την περιφέρεια. Έχουμε καλούς σουτέρ. Πάντα ψάχνουμε το ανοιχτό σουτ, αυτό είναι το στιλ μας. Θα συνεχίσουμε με αυτό το στιλ και στόχος μας είναι η καλή άμυνα και το να ψάξουμε το ανοιχτό γήπεδο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x