Ευρώπη

Αταμάν: «Μπράβο στην ΑΕΚ για την ατμόσφαιρα»

Το εγκώμιο του κόσμου της ΑΕΚ έπλεξε ο Εργκίν Αταμάν που δήλωσε εντυπωσιασμένος από την ατμόσφαιρα στο γήπεδο.

Εντυπωσιασμένος από την ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ δήλωσε ο προπονητής της Γαλατάσαραϊ, Εργκίν Αταμάν, μετά τη νίκη της ομάδας του επί της ΑΕΚ. «Ήταν μια υπέροχη ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ. Μετά από πολλά χρόνια είδα μια άλλη ομάδα πέρα από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό να δημιουργεί τέτοια ατμόσφαιρα. Επιπλέον ο κόσμος ήταν σωστός στη συμπεριφορά του και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό».

Μιλώντας για τον αγώνα, είπε: «Για μας ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε μια ομάδα που είναι σε εξαιρετική φόρμα στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Το κλειδί του αγώνα ήταν το ξεκίνημα, γιατί αρχίσαμε πολύ καλά. Είχαμε καλή κυκλοφορία, βρήκαμε ελεύθερα σουτ και ελέγξαμε το ρυθμό. Είναι πολύ σημαντικό αυτό σε μια τέτοια έδρα. Η ΑΕΚ στο τρίτο δεκάλεπτο προσπάθησε πολύ με τον Μαυροκεφαλίδη και τον Χέρστον, επέστρεψαν στο ματς. Στην τέταρτη περίοδο καταφέραμε να ελέγξουμε το ματς με τον ΜακΚόλουμ και με τον Τουρκγιλμάζ να δίνει βοήθεια από τον πάγκο. Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για μας και την προσπάθεια για την πρώτη θέση, ειδικά από τη στιγμή που προχθές παίζαμε απέναντι στη Νταρουσάφακα».

Όσο για το αν ανησύχησε για την απόπειρα ανατροπής της ΑΕΚ, είπε: «Για μας ήταν δύσκολο να αμυνθούμε, ειδικά απέναντι στον Μαυροκεφαλίδη που έβγαινε και σούταρε από μακριά. Κάναμε όμως καλή δουλειά στην άμυνα, αλλά ακόμη καλύτερα στην επίθεση».

Ερωτηθείς αν η Γαλατάσαραϊ θα επιχειρήσει να μείνει στην Ευρωλίγκα ή θα πάει στο Champions League του μπάσκετ, απάντησε: «Πώς μπορείς να αποκλείσεις ομάδες που μπορούν να πάρουν το πρωτάθλημα στη χώρα τους; Είναι άδικο αυτό για ομάδες όπως η Γαλατάσαραϊ και η ΑΕΚ. Για μένα δεν έχει σημασία ποιος θα διοργανώσει τη διοργάνωση αυτή. Ας αντιγράψουν το ποδόσφαιρο, που έχει την κατάλληλη δομή και οργάνωση. Θα πρέπει να ακολουθηθεί το ίδιο μοντέλο και στο μπάσκετ. Γιατί μια ομάδα που είναι έκτη ή έβδομη στο πρωτάθλημά της να παίζει εγγυημένα στην Ευρωλίγκα και να μην παίζει ο πρωταθλητής. Δεν με νοιάζει αν θα είναι διοργανώτρια η Ευρωλίγκα ή η FIBA. Πιστεύω πως πολλές ομάδες θα αντιδράσουν γι’ αυτό».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x