Euroleague

Αταμάν: «Θέλει αγώνες το καλοκαίρι η Ευρωλίγκα»

Σχεδόν έγκαιρα πάρθηκαν οι αποφάσεις για τη διακοπή των διοργανώσεων, μετά τη μεγάλη έξαρση του κορωνοϊού, όπως δήλωσε ο προπονητής της Εφές, Εργκίν Αταμάν.

Οι επιπτώσεις του κορωνοϊού ενδεχομένως να ήταν πιο βαριές στο μπάσκετ, εάν καθυστερούσε κατά μία εβδομάδα η απόφαση για τη διακοπή των διοργανώσεων, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Εργκίν Αταμάν, ο οποίος αποκάλυψε πως το σχέδιο της Ευρωλίγκας είναι να διεξαχθούν οι αγώνες το καλοκαίρι.

«Το πιο σημαντικό στοιχείο που πρέπει να κριτικάρουμε είναι ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καθυστέρησε να χαρακτηρίσει τον ιό πανδημία. Η Ευρωλίγκα ακολούθησε το ποδόσφαιρο και την UEFA. Δεν είναι νομίζω ότι μόνο η Ευρωλίγκα έκανε λάθος. Σχεδόν όλες οι αποφάσεις πάρθηκαν την ίδια στιγμή. Δεν υπάρχουν πολλά κρούσματα, παρά μόνο σε μερικές ομάδες. Νομίζω στο ποδόσφαιρο ήταν τα περισσότερα κρούσματα. Βασικά, νομίζω ότι οι διοργανώσεις σταμάτησαν εγκαίρως. Ενδεχομένως εάν είχαμε καθυστερήσει μία εβδομάδα παραπάνω, τότε το πρόβλημα να ήταν μεγαλύτερο», δήλωσε ο προπονητής της Αναντολού Εφές σε ερώτηση για το αν υπήρξε σημαντική καθυστέρηση στη διακοπή των διοργανώσεων μετά την έξαρση του κορωνοϊού.

Για το κρούσμα του ιού στη Φενέρμπαχτσε: «Ο τιμ μάνατζερ της Φενέρ, Τσενκ Ρεντά, είναι καλός μου φίλος. Είναι πολύ ευχάριστο που έχει βγει από το νοσοκομείο. Επίσης, η Φενέρμπαχτσε δεν ανακοίνωσε τα ονόματα εκείνων που ήταν θετικοί, οπότε δεν ξέρουμε ποιοι παίκτες ήταν».

Για το αν αναμένεται να ξεκινήσει ξανά η φετινή σεζόν: «Η Ευρωλίγκα σκέφτεται να κάνει παιχνίδια το καλοκαίρι και θα δώσει μία προθεσμία στις ομάδες να προετοιμαστούν για την επανεκκίνηση. Για δύο εβδομάδες θα μπουν σε καραντίνα οι παίκτες που θα έρθουν από το εξωτερικό. Από ‘κει και πέρα, η ομάδα θα κάνει προπονήσεις για δύο εβδομάδες, οπότε δεν θα γίνουν όλα ξαφνικά. Μετά από τόσο μεγάλη διακοπή δεν θα είναι έτοιμοι στο 100%. Θα είναι όπως στο ξεκίνημα της σεζόν. Οπότε περιμένουμε ένα 70-80%/ Φυσικά και δεν θα είμαστε αρκετά στο… κρεβάτι μας εκείνο το διάστημα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x