Ελλάδα

Αυγενάκης: «Δεν διαχειριζόμαστε τα λίγα χρήματα που έχουμε στη διάθεσή μας με προχειρότητα»

Απάντηση μέσω συνέντευξης που παραχώρησε σε περιοδικό για την μη ανταπόκριση του υφυπουργείου για την υποψηφιότητα της Ελλάδας για το προολυμπιακό τουρνουά έδωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Απάντηση μέσω συνέντευξης που παραχώρησε σε περιοδικό για την μη ανταπόκριση του υφυπουργείου για την υποψηφιότητα της Ελλάδας για το προολυμπιακό τουρνουά έδωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης

«Θέλουμε κάθε μας κίνηση να έχει τα περισσότερα δυνατά οφέλη για τους Έλληνες πολίτες. Επίσης, να συγκρίνουμε τις δαπάνες με άλλες εξίσου σημαντικές διοργανώσεις. Δεν διαχειριζόμαστε τα χρήματα, τα λίγα που έχουμε στη διάθεσή μας, με προχειρότητα και ανευθυνότητα, όπως πιθανόν να είχε συμβεί σε άλλες περιόδους», ανέφερε ο υφυπουργός στο «All Star Basket».

Για το νέο αθλητικό νόμο πήρε θέση ο υφυπουργός μπαίνοντας σε λεπτομέρειες όπως και τη διάταξη για τις προεδρίες στις ομοσπονδίες.

«Δίνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλα τα σωματεία και τις Ομοσπονδίες να μην αλλάξουν τα καταστατικά τους, οι εκλογές θα γίνουν χωρίς απλή αναλογική και ποσοστώσεις. Ακόμα μία διάταξη που προβλέπεται στην πρώτη νομοθετική μας παρέμβαση και για την οποία έχει γίνει πολύς λόγος, είναι οι θητείες των προέδρων των Διοικητικών Συμβουλίων και των μελών με εκτελεστική εξουσία των Ομοσπονδιών. Ακολουθώντας το μοντέλο που έχει ζητήσει από τις Ελληνικές Ολυμπιακές Επιτροπές η ΔΟΕ, βάζουμε ηλικιακό όριο και ανώτατο όριο θητειών για τον πρόεδρο και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλιών με εκτελεστικό ρόλο», τόνισε και συνέχισε:

«Η κριτική είναι από ελάχιστες Ομοσπονδίες. Σέβομαι πραγματικά την διαφορετική άποψη. Έχουμε ακολουθήσει πολύ πιστά όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες διαλόγου, συζήτησης και διαβούλευσης. Υποχρέωσή μου ως αρμόδιος του αθλητισμού είναι να δώσω το πολιτικό στίγμα και να κάνω πράξεις. Να μην μείνω ως απλός θεατής ή χειριστής μίας μετριότητας, που σε κάποια αθλήματα έχει κυριαρχήσει και ίσως είναι και κάτω του μετρίου. Πηγαίνω μπροστά και από μερικά πρόσωπα που εκτιμώ και σέβομαι ιδιαίτερα και έχω μεγαλώσει με αυτά, αφήνω στο μυαλό μου να κυριαρχεί η καλή εικόνα: η προσφορά τους στο μπάσκετ, στο στίβο και οπουδήποτε αλλού».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x