NBA

Αυτοί είναι οι καλύτεροι και οι χειρότεροι σουτέρ της δεκαετίας! (pics)

Δόθηκε στη δημοσιότητα μια άκρως ενδιαφέρουσα έρευνα που αναδεικνύει τόσο τους πιο εύστοχους όσο και τους πλέον άστοχους παίκτες της δεκαετίας από δέκα διαφορετικές θέσεις του παρκέ.

Η δύναμη της στατιστικής αποφάνθηκε. Αφορμή για ποικίλα σχόλια έδωσε μια πρόσφατη έρευνα του ρεπόρτερ του ESPN, Κιρκ Γκόλντσμπερι, ο οποίος ανέδειξε τα δύο… άκρα των σουτέρ της δεκαετίας που διανύουμε, με βάση τα ποσοστά τους από δέκα διαφορετικές θέσεις του παρκέ.

Συγκεκριμένα, στη λίστα περιέχονται παίκτες που έχουν επιχειρήσει τουλάχιστον 500 σουτ από την περιφέρεια ή 2.500 σουτ από το ζωγραφιστό.

Όσον αφορά τους πιο εύστοχους σουτέρ, η περιφέρεια καλύπτεται σχεδόν εξ ολοκλήρου από τους Στέφεν Κάρι και Κάιλ Κόρβερ, ενώ εντός της γραμμής των 7,25μ. συναντάμε δις τα ονόματα των Στιβ Νας και Ντιρκ Νοβίτσκι. Αξιοπρόσεκτη είναι και η πρωτιά του ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο οποίος ήταν ο πιο εύστοχος παίκτης της λίγκας στα σουτ εντός του ζωγραφιστού (69.5%).




Στον αντίποδα, η λίστα των πιο άστοχων περιέχει δύο σούπερ σταρ (Ράσελ Γουέστμπρουκ εις διπλούν, ΝτεΜάρκους Κάζινς) αλλά και τον Κόμπε Μπράιαντ, ο οποίος φαίνεται ότι τα είχε «σπάσει» από την αριστερή πλευρά του τριπόντου (29.6%).




Επιμέλεια: Γιάννης Γιανναράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x