Άμεσα απάντησε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, στον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, για την αδράνεια που του καταλόγισε για όσα συμβαίνουν στο ελληνικό μπάσκετ. Ο ισχυρός άνδρας της ομοσπονδίας κατηγορεί τον υφυπουργό για στοχοποίησή του για ψηφοθηρικούς λόγους, ενώ τονίζει πως δεν πρέπει να συγχέεται το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ Basket» με το «Basket στην Ελλάδα» καθώς το πρώτο είναι γερά δομημένο.

Επισημαίνει, δε, πως η ΕΟΚ εφαρμόζει τους νόμους και τους κανονισμούς της ΔΟΕ και της FIBA και δεν νομοθετεί, κατηγορώντας τον κ. Βασιλειάδη για μετάθεση ευθυνών και παραποίηση της αλήθειας.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

Η ΕΟΚ τονίζει για μία ακόμη φορά ότι είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει τους Νόμους του Κράτους και το νομικό πλαίσιο της ΔΟΕ και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας,FIBA, της οποίας είναι τακτικό μέλος.

Όλα τα άλλα είναι για την δημιουργία εντυπώσεων με την μετάθεση ευθυνών και παραποίηση της αλήθειας.

Δυστυχώς για τον εκπρόσωπο της Πολιτείας ο οποίος για μία ακόμη φορά στοχοποιεί αδίκως τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, ο οποίος ως γνωστόν δεν έχει την δυνατότητα ούτε την αρμοδιότητα να νομοθετεί και συγχέει ηθελημένα για λόγους προσωπικούς, προεκλογικούς και ψηφοθηρικούς το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ Basket» με το «Basket στην Ελλάδα». Το πράττει δε ενόψει Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, όπου το Ελληνικό Basket θα είναι παρόν και μάλιστα επικεφαλής ομίλου, παρά τα εμπόδια που στην πορεία στήθηκαν από διάφορες πλευρές και είναι πανέτοιμο για μία ακόμη φορά να εκπροσωπήσει επάξια τη Χώρα μας.

Για τους επισήμως «ανησυχούντες» και ανεπίτρεπτα «νεκρολογούντες» το «Ελληνικό Basket» είναι πολύ καλά θεμελιωμένο με την συμβολή των ανθρώπων της παραγωγικής διαδικασίας και δεν κινδυνεύει να δικαιώσει τους δημιουργούς και τους προφήτες «κατάρρευσης και θανάτων».

Στην παρούσα φάση περισσότερη σοβαρότητα, ψυχραιμία και ευθύνη χρειάζεται και όχι άσκοπες αντιπαραθέσεις και αχρείαστες δημόσιες δηλώσεις.

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ