Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ήταν φανερά χαρούμενος για την συμφωνία του με τον Ρικ Πιτίνο για τον πάγκο της Εθνικής. Το deal, όπως είπε, είχε επιτευχθεί εδώ και καιρό, αλλά απέμενε ένα τυπικό ραντεβού.

«Εδώ και δυο ώρες είναι προπονητής της Εθνικής. Είχαμε κάνει μία προεργασία, μέχρι και οι λεπτομέρειες ήταν συμφωνημένες. Ήταν μια συνάντηση που έπρεπε να γίνει, για να πάρετε εσείς καμιά φωτογραφία και καμιά δήλωση», ανέφερε αρχικά.

Όσο για τους λόγους που επελέγη ο 66χρονος προπονητής; «Η προϋπηρεσία του στην Ευρώπη με τον Παναθηναϊκό, αλλά και το όνομα που έχει. Είναι ένας θρύλος του αμερικανικού μπάσκετ, ειδικά στο πανεπιστημιακό. Γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα από την Ελλάδα. Δεν ψάχνουμε να του πούμε ποιος είναι ο Καλάθης και ποιος ο Αντετοκούνμπο. Τους ξέρει όλους, τα ξέρει όλα τα παιδιά».

Σε ερώτηση για το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας απάντησε: «Ούτε καν άνοιξε ζήτημα οικονομικής αποζημίωσης».

Όσον αφορά στους στόχους της ομάδας, ήταν ξεκάθαρος: «Γι' αυτό έχουμε τον Πιτίνο, γιατί ο πήχης είναι ψηλά. Δεν πάμε για τη συμμετοχή, αλλά για να νικήσουμε και να περάσουμε».

Ερωτηθείς αν η συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί απάντηση του ιδίου σε όσους τον κατηγορούν απάντησε: «Δεν με ενδιαφέρουν αυτά τα πράγματα. Η ΕΟΚ κοιτάει πώς θα πάει καλύτερα το ελληνικό μπάσκετ. Δεν δίνει απαντήσεις σε κανέναν. Δεν απαντάει, δουλεύει, εργάζεται η ΕΟΚ για το καλό του ελληνικού μπάσκετ και φυσικά αυτό κρίνεται».