Γενικά

Βασιλακόπουλος: «Υπάρχει πλάνο για να επιστρέψουν στη FIBA Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός»

Για ψέματα κατηγόρησε την Ευρωλίγκα ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, αποκαλύπτοντας πως υπάρχει πλάνο για να παίξουν σύντομα Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στο FIBA Champions League.

Μπορεί Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, μαζί με άλλες εννιά ομάδες, να έχουν υπογράψει δεκαετή συμβόλαια με την Ευρωλίγκα, ωστόσο ο Γιώργος Βασιλακόπουλος δήλωσε πως υπάρχει πλάνο για να παίξουν στο FIBA Champions League.

«Έχουμε ένα χρόνο παρουσίας της νέας διοργάνωσης και μετά θα μπει σε εφαρμογή ένα άλλο σχέδιο να επιστρέψουν στους κόλπους της FIBA και Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Αυτά τα 10ετή συμβόλαια που έχουν είναι τραβηγμένα από τα μαλλιά και κλείνουν τις πόρτες σε νέες φιλοδοξίες», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΟΚ στον Arena.

Όσο για το Champions League που παρουσιάστηκε χθες, είπε: «Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τα σωματεία. Και ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ έδειξαν ενδιαφέρον. Θα καλύπτει τα έξοδα η εταιρία που θα χρηματοδοτεί η FIBA, Είναι καλά μελετημένο όλο. Θα είναι ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Διαβάσατε τις δηλώσεις του προέδρου της Γαλλίας, της Ιταλίας της Ρωσίας. Έχουν βαρεθεί το ψέμα της Ευρωλίγκας τόσα χρόνια. Όσοι συμμετείχαν σηκώθηκαν και χειροκροτούσαν μετά από αυτήν τη συνάντηση στο Μόναχο. Δεν υπάρχει κανένα θέμα με τις λίγκες», ανέφερε, ενώ για τα χρήματα της Ευρωλίγκας που εκτοξεύτηκαν μετά την εμφάνιση της FIBA είπε: «Πώς φτάσαμε από τα 12 στα 35 εκατομμύρια; Πώς δεν τα έδιναν τόσο καιρό και τα βρήκαν μέσα σε λίγες μέρες;».

Σε ερώτηση για την Εθνική, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας απάντησε: «Με την Εθνική δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ξέρω ότι όλα τα παιδιά θέλουν να παίξουν στην Εθνική».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x