Ελλάδα

Βασιλόπουλος, Μουρ και Γκος στηρίζουν το «Slums Dunk» (pics)

Το Slums Dunk και η προσπάθεια άρχισε το 2011 και αποτελεί από μια ιδέα του Bruno Cerella. Πρόκειται για επαγγελματία μπασκετμπολίστα, ΙταλοΑργεντινό, που αγωνίζεται πλέον στη Βενέτσια.

Το Slums Dunk και η προσπάθεια άρχισε το 2011 και αποτελεί από μια ιδέα του Bruno Cerella. Πρόκειται για επαγγελματία μπασκετμπολίστα, ΙταλοΑργεντινό, που αγωνίζεται πλέον στη Βενέτσια.

Ο Cerella διάβασε ένα βιβλίο που του είχε δωρίσει η θεία του. Επηρεάστηκε απ’ αυτό και αποφάσισε να κάνει κάτι διαφορετικό. Να δημιουργήσει μια οργάνωση η οποία θα κάνει κοινωνικό έργο, με δράσεις αλληλεγγύης. Θα βοηθήσει τα παιδιά που ζουν στην περιοχή της Αφρικής και θα κάνει καλύτερες τις συνθήκες ζωής τους. Όλα αυτά, μέσω του μπάσκετ.

Μέσω του Slums Dunk και του μπάσκετ, συγκεντρώνονται πόροι, οι οποίοι χρησιμοποιούνται γι αυτά τα παιδιά. Ηδη, δίνονται σε 20 ανεπίσημα δημοτικά σχολεία σε φτωχογειτονιές της Αφρικής, σε τομείς της υγείας, ενώ βαρύτητα δίνεται στη εξισορρόπηση των δύο φύλων και στην ενεργή συμμετοχή των γυναικών στις δραστηριότητες.

inner

Το 2014, κατασκευάστηκε το πρώτο γήπεδο μπάσκετ στην παραγκούπολη της Μαθάρε, στο Ναϊρόμπι (Κένυα). Πάνω από 45.000 παιδιά είχαν την ευκαιρία να αθληθούν. Ένα νεαρό παιδί από την ακαδημία, αναδείχτηκε MVP σε φιλικό τουρνουά. Στη συνέχεια, τα νέα ήταν ευχάριστα. Το ΝΒΑ τον κάλεσε στην Ανγκόλα για το NBA without borders. Ο νεαρός τα πήγε εξαιρετικά και πήρε υποτροφία σε Εκεί τα πήγε περίφημα κι ένα κολέγιο από την Ουάσινγκτον του έδωσε υποτροφία.

inner


inner

Στο πλευρό του Cerella είναι ο επίσης επαγγελματίας αθλητής του μπάσκετ Tommaso Marino, οι προπονητές Michele Carrea, Giuseppe Di Paolo και ο δημοσιογράφος Federico Cappelli.

Πολλοί αθλητές στηρίζουν την οργάνωση. Πρόσφατα φωτογραφήθηκαν για το slums dunk οι Παναγιώτης Βασιλόπουλος της ΑΕΚ, Φιλ Γκος του ΠΑΟΚ και Μακένζι Μουρ του Λαυρίου.

inner

inner

Φωτογραφίες: Χρήστος Καπνίσης, Θοδωρής Λιανόπουλος, Ηλιάνα Μάνου

Πληροφορίες: www.slumsdunk.org
Facebook page: Slums Dunk Onlus
Instagram: slumsdunk_onlus
Twitter: @slumsDunk

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x