Ευρώπη

Βασιλόπουλος στον ΣΠΟΡ FM: «Έτσι πήραμε δύναμη και φτάσαμε στη νίκη»

Αισιόδοξος ενόψει των αγώνων με την Στρασμπούργκ εμφανίστηκε ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος στον ΣΠΟΡ FM 94,6, την επομένη του θριάμβου επί της Νίμπουρκ μέσα στην Τσεχία.

Τα στοιχεία που θα δώσουν στην ΑΕΚ την πρόκριση στο Final Four του Champions League Basket ανέλυσε ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο διεθνής φόργουορντ εξέφρασε την πίστη πως η «βασίλισσα» μπορεί να κάνει ακόμα ένα βήμα και να πετύχει τον μεγάλο στόχο της φετινής σεζόν.

Από εκεί και πέρα, ο Έλληνας άσος υποκλίθηκε στον Μάνι Χάρις, ο οποίος χθες πέτυχε 36 πόντους κόντρα στη Νίμπουρκ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος στην εκπομπή «Αντεπίθεση» με τον Βάϊο Τσούτσικα

Για το παιχνίδι και την μεγάλη ανατροπή με τη Νίμπουρκ: «Και εμείς είναι η αλήθεια το πιστεύαμε πως σιγά-σιγά θα τα καταφέρουμε, αφού η Νίμπουρκ δεν είχε καλές επιλογές και έτσι πήραμε τη δύναμη να φτάσουμε στη νίκη».

Για το στοιχείο-κλειδί της ομάδας στα δύσκολα ματς: «Πάντα σε όλες αυτές τις ομάδες είναι ένας συνδυασμός. Να έχεις έναν κορμό από Έλληνες και να έχεις Αμερικάνους που είναι καλά παιδιά, τα οποία έχουν τη διάθεση να προσφέρουν. Χθες είχαμε σε τρομερή μέρα τον Χάρις, ο οποίος έχει ξεχωριστό ταλέντο, και οι πόντοι του Λαρεντζάκη μας έβαλαν στο παιχνίδι».

Για τη συνεργασία του με τον Χάρις: «Όπως φάνηκε χθες δεν κατάφεραν να τον μαρκάρουν. Ήταν πολύ καλό για εμάς και το παιδί έχει μεγάλο ταλέντο».

Για τα επόμενα παιχνίδια με την Στρασμπούργκ: «Είναι τόσο κοντά όσο και μακριά. Έχουμε χάσει δύο φορές από τη συγκεκριμένη ομάδα, η οποία είναι δύσκολη αντίπαλος. Είμαστε τελείως διαφορετικοί αυτή τη στιγμή. Έχουμε διαφορετική ψυχολογία, παίζουμε με λιγότερο άγχος και όλα αυτά παίζουν το ρόλο τους. Δεν νομίζω ότι υπάρχει ομάδα που δεν ταιριάζει σε εμάς. Το θέμα είναι πώς θα μπούμε εμείς στο γήπεδο. Όταν θέλεις να φτάσεις στο Final 4 πρέπει να τα δίνεις όλα μέσα στο γήπεδο».

Για τον στόχο της συμμετοχής στο Final Four της διοργάνωσης: «Μακάρι να φτάσουμε το Final Four και να γίνει στην Αθήνα, αλλά δυστυχώς είναι έτσι το άθλημα και η φύση του πρωταθλητισμού που κοιτάς ένα-ένα τα παιχνίδια».

Για το πώς κατάφερε η ομάδα να περιορίσει τη Νίμπουρκ: «Στο πρώτο τους δώσαμε τη δυνατότητα να κάνουν το παιχνίδι τους. Τους δώσαμε πολύ ελεύθερο χώρο. Χθες τους παίξαμε δυνατά και τους βάλαμε στην άμυνά τους, για να κουραστούν και δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν όπως θα έπρεπε. Είναι και θέμα εμπειρίας ορισμένες φορές. Όταν βασίζεσαι στον ενθουσιασμό και τον κόσμο σου, αυτό δεν έχει αποτέλεσμα. Έπρεπε να βασιστούμε στη δουλειά μέσα στο γήπεδο και να μην παρασυρθούμε από τον ενθουσιασμό μας στο πρώτο παιχνίδι. Δεν πρέπει να βιάζεσαι να τελειώσεις τα παιχνίδια γρήγορα, γιατί μπορεί να τα πατήσεις».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x