Ευρώπη

Βατούτιν: «Δεν θέλαμε να φύγουν οι Σαντ-Ρος και Βοροντσέβιτς»

Σε καθαρά οικονομικούς λόγους οφείλεται η αποχώρηση των Χάουαρντ Σαντ-Ρος και Αντρέι Βοροντσέβιτς από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όπως δήλωσε ο πρόεδρός της, Αντρέι Βατούτιν.

Στις αποχωρήσεις παικτών το φετινό καλοκαίρι από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας αναφέρθηκε ο Αντρέι Βατούτιν.

Ο πρόεδρος της «ομάδας του στρατού» τόνισε πως επιθυμία του συλλόγου ήταν η παραμονή των Χάουαρντ Σαντ-Ρος και Αντρέι Βοροντσέβιτς, αλλά για οικονομικούς λόγους αυτό δεν κατέστη δυνατό, ενώ παράλληλα αποθέωσε τον Δημήτρη Ιτούδη.

«Πολλοί λένε ότι έχουμε δημιουργήσει μία πολύ καλή ομάδα, αλλά εγώ λέω πάντα ότι μόνο το παρκέ μπορεί να το επιβεβαιώσει. Είχαμε σημαντικές απώλειες. Ο Κάιλ Χάινς αποφάσισε ο ίδιος να αποχωρήσει. Αλλά, οι Αντρέι Βοροντσέβιτς και Χάουαρντ Σαντ-Ρος έφυγαν για οικονομικούς λόγους. Δεν θέλαμε να χάσουμε αυτούς τους δύο παίκτες», είπε αρχικά ο Αντρέι Βατούτιν στην ιστοσελίδα «eurodevotion.com».

Για τις περικοπές στο μπάτζετ, αλλά την απόκτηση των «ακριβών» Νίκολα Μιλουτίνοφ και Τόρνικε Σενγκέλια: «Δεν κάναμε μειώσεις μόνο στα χρήματα, αλλά και στην ποσότητα του ρόστερ. Την περσινή σεζόν, είχαμε 17 παίκτες και φέτος θα έχουμε 14, με τους δύο παίκτες να προέρχονται από τη δεύτερη ομάδα. Μειώνουμε γενικά τα έξοδα και αναζητούμε νέους χορηγούς. Στην ουσία, όμως, αυξήσαμε την ποιότητα του ρόστερ, ρίχνοντας την ποσότητα. Γι’ αυτό δεν θα έχουμε τόσο βάθος στον πάγκο μας φέτος και αυτό θα είναι σημαντικό, καθώς θα πρέπει να προσέχουμε για τραυματισμούς».

Για τον Δημήτρη Ιτούδη: «Το καλοκαίρι του 2018 ήταν πολύ δύσκολο. Πάντα έχουμε υψηλές φιλοδοξίες, αλλά μία αποτυχία προσθέτει περισσότερη πίεση σε όλους. Η πιο εύκολη λύση είναι αυτή της εκκαθάρισης, που γίνεται γρήγορα. Είναι πιο δύσκολο να δώσεις χρόνο, να ζυγίσεις την κάθε κατάσταση με μεγάλη προσοχή και με καθαρό μυαλό. Μιλήσαμε πολύ με τον Δημήτρη και όπως λέω πάντα πιστεύουμε στον προπονητή μας και αναγνωρίζουμε την επαγγελματική του ποιότητα. Μας υποσχέθηκε ότι θα κάνει υπερήφανη την ομάδα μας και το κράτησε αυτό».

Για το αν μπορεί να πει κάποια λεπτομέρεια για τον Έλληνα κόουτς: «Δεν ξέρω εάν θα πω κάτι καινούριο τώρα… Είναι ένα άτομο που σέβομαι πολύ, καθώς είναι έντιμος και ευθύς. Δεν θα μιλήσει ποτέ πίσω από την πλάτη σου και θα σου πει πάντα κατ’ ιδίαν τι σκέφτεται και τι τον απασχολεί. Επίσης, ο Δημήτρης ζει 100% για τις ανάγκες της ομάδας, είναι ένας άνθρωπος που ασχολείται με το μπάσκετ όλη μέρα και σκέφτεται πως μπορεί να μας κάνει καλύτερους».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x