Euroleague

Βατούτιν: «Καλύτερα να χάσουμε μία μάχη, αλλά να κερδίσουμε τον… πόλεμο»

Αναγκαία και αναπόφευκτη ήταν η ακύρωση της φετινής σεζόν στην Ευρωλίγκα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αντρέι Βατούτιν.

Ορατός ήταν ο κίνδυνος να χαθεί η επόμενη σεζόν, στην περίπτωση που συνεχιζόταν η φετινή στην Ευρωλίγκα, όπως δήλωσε ο Αντρέι Βατούτιν, με τον πρόεδρο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας να τονίζει πως ήταν αναγκαία η διακοπή.

Η δήλωση του Αντρέι Βατούτιν:

«Η απόφαση για να στηρίξουμε την πρόταση του Τζόρντι Μπερτομέου ήταν αναγκαία και αναπόφευκτη, ώστε να αντιμετωπίσουμε την αβεβαιότητα. Είναι πολύ σημαντικό οι ομάδες να έχουν συνείδηση και να παραμείνουν μαζί για την ανάπτυξη της διοργάνωσής μας. Αυτούς τους δύο μήνες, είχαμε στενή επαφή με την Ευρωλίγκα και εκτιμούμε βαθύτατα τις προσπάθειες που έκανε, εξετάζοντας όλες τις επιλογές για τη συνέχεια του τουρνουά.

Όλοι έχουν δυσκολίες, η κατάσταση είναι διαφορετική σε κάθε χώρα και θα ήθελα να εστιάσουμε στα κοινά μας προβλήματα με γνώμονα το πρότζεκτ μας. Ως ιδιοκτήτες θα πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι για τις ομάδες μας και τους πρωταγωνιστές της, τους παίκτες. Παλεύουν στο παρκέ, προσφέρουν θέαμα και είναι η βιτρίνα της διοργάνωσής μας. Ο οικονομικός παράγοντας θα είναι καθοριστικός, αλλά σήμερα προτεραιότητα έχουν η υγεία και ασφάλεια. Το κύριο θέμα είναι ότι: Όλοι πιστεύαμε ότι η συνέχεια της σεζόν θα έφερνε μεγάλα προβλήματα στη διοργάνωση, θα έβαζε σε κίνδυνο την υγεία, καθώς μπροστά στην οικονομική σταθερότητα μπορεί να είχαμε τη μόλυνση ενός από τους συμμετέχοντες. Αν σώζαμε τη φετινή σεζόν, ενδεχομένως να ρισκάραμε να χάσουμε την επόμενη.

Έχουμε να αντιμετωπίσουμε σοβαρές προκλήσεις, με προβλήματα στην αγορά λόγω της οικονομικής κρίσης και με παιχνίδια χωρίς φιλάθλους. Θα πρέπει να σκεφτούμε πως θα βελτιώσουμε την εικόνα στην τηλεόραση, ώστε να μην χάσουμε έναν τηλεθεατή. Είναι προτιμότερο να χάσουμε μία μάχη, αλλά να νικήσουμε τον πόλεμο. Ευχαριστούμε τους φιλάθλους μας για την στήριξη, τους χορηγούς και ελπίζω να επιστρέψουμε σύντομα
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x