Euroleague

Βοηθός Ομπράντοβιτς: «Ο Μάντζαρης είναι παράδειγμα. Κομβικό σημείο η σειρά με τον ΠΑΟ»

Παράδειγμα προς μίμηση για τις τουρκικές ομάδες, στην ενσωμάτωση γηγενών παικτών, αποτελεί ο Βαγγέλης Μάντζαρης, όπως δήλωσε ο άμεσος συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στη Φενέρ, Ερντέμ Καν.

Η μηδαμινή συμμετοχή των Τούρκων παικτών στην κατάκτηση της Ευρωλίγκας από τη Φενέρμπαχτσε έχει δημιουργήσει πολλά ερωτήματα στον Τύπο της γειτονικής χώρας.

Ερωτηθείς, λοιπόν, για το συγκεκριμένο θέμα ο άμεσος συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Ερντέμ Καν, δήλωσε πως οι ομάδες της χώρας θα πρέπει να παραδειγματιστούν από τους Βαγγέλη Μάντζαρη και Ιωάννη Παπαπέτρου, ενώ στο τέλος τόνισε πως η Φενέρ άλλαξε το… τσιπάκι της, στη σειρά των playoffs με τον Παναθηναϊκό.

«Τι πρέπει να κάνει, λοιπόν, μια ομάδα top επιπέδου αν θέλει να παραμείνει ανταγωνιστική απέναντι στους συνδιεκδικητές της και, συγχρόνως, να βελτιώσει τους γηγενείς παίκτες; Οφείλει να τους παρέχει το καλύτερο ανταγωνιστικό περιβάλλον. Δεν είναι δυνατόν να αναδείξεις 6 νεαρούς Τούρκους παίκτες σε μια ομάδα όπως η Φενέρ. Η εγχώρια λίγκα και η Ευρωλίγκα είναι δυο εντελώς διαφορετικές καταστάσεις. Όλοι φέρνουν το παράδειγμα της Ελλάδας. Ξέρετε, για παράδειγμα, που έπαιζαν πριν ο Παπαπέτρου και ο Μάντζαρης; Ο Μάντζαρης είναι ένα καλό παράδειγμα. Πήγε στον Ολυμπιακό από μια μεσαία ομάδα και απέδειξε την αξία του. Αρχικά, λοιπόν, πρέπει να βάλουμε τους γηγενείς και εξελίξιμους παίκτες σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον», δήλωσε αρχικά ο άμεσος συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, στην ιστοσελίδα «basketdergisi.com», αναφορικά με τους λίγους γηγενείς παίκτες που έχει η Φενέρ, ενώ στη συνέχεια ερωτήθηκε για το ποιο ήταν το καθοριστικό σημείο της σεζόν για την ομάδα του:

«Το διάλειμμα που είχαμε πριν ξεκινήσει η σειρά με τον Παναθηναϊκό, ήταν το μεγαλύτερο που είχαμε κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου. Τότε ήμασταν υγιείς και μπορούσαμε να δουλέψουμε όλοι μαζί, ώστε να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Και στη συνέχεια, η ομάδα είχε άλλες οκτώ ημέρες ξεκούρασης, γι’ αυτό ετοιμάστηκε καλά σωματικά και πνευματικά. Σίγουρα, η σειρά με τον Παναθηναϊκό ένα κομβικό σημείο, αλλά πολύ σημαντικό, όπως είπαμε, ήταν το διάλειμμα πριν».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x