Euroleague

«Βομβάρδισε» τη Μπασκόνια και έκανε... σεφτέ με ρεκόρ στα τρίποντα η Μπουντούτσνοστ!

Την πρώτη της νίκη στη φετινή Euroleague πανηγύρισε η Μπουντούτσνοστ, η οποία νίκησε με 99-84 τη Μπασκόνια στο Μαυροβούνιο, έχοντας εξωπραγματικό ποσοστό στα τρίποντα (21/34)!

Απίστευτα πράγματα στο Μαυροβούνιο!

Η Μπουντούτσνοστ νίκησε εύκολα τη Μπασκόνια με 99-84, «βομβαρδίζοντάς» την με 21 εύστοχα τρίποντα και σπάζοντας έτσι το ρεκόρ περισσότερων εύστοχων τρίποντων στην Euroleague (από 19 εύστοχα είχαν η Σιένα τη σεζόν 2012-13 και η Μπαρτσελόνα το 2017-18) και πανηγύρισε έτσι την πρώτη της νίκη στη φετινή Euroleague!

Κορυφαίοι για τους νικητές οι Τζάκσον με 24 πόντους (6/9 τρίποντα) και Κλαρκ (20π., 4/6 τρίποντα), οι οποίοι ανέβηκαν στο 1-6. Από την άλλη, για τη Μπασκόνια (2-5), η οποία δεν είχε διαθέσιμο τον τραυματία Γκρέιντζερ, κορυφαίος σκόρερ ήταν ο Σενγκέλια με 16 πόντους.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με μεγάλη θέληση στο παρκέ και εκμεταλλευόμενοι την ώθηση της έδρας, πήραν το προβάδισμα στο ξεκίνημα του παιχνιδιού. Με τέσσερα συνεχόμενα τρίποντα από Κλαρκ και Σέχοβιτς, Μπουντουτσνόστ προηγήθηκε με 12-5, με τη Μπασκόνια να αντιδρά και να ισοφαρίζει σε 14-14, 4’ πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Όμως οι Μαυροβούνιοι ήταν πολύ εύστοχοι έξω από τη γραμμή των 6,75μ. και με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Ελρ Κλάρκ (13π. σε εκείνο το χρονικό σημείο), ολοκλήρωσαν την πρώτη περίοδο όντας μπροστά με 26-18.

Η τρομερή ευστοχία των γηπεδούχων στα σουτ τριών πόντων συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο, με το μακρινό σουτ να αποτελεί την πρωταρχική τους επιλογή στην επίθεση. Στο 13’ μετρούσαν 7/10 εύστοχα τρίποντα, με τη Μπασκόνια να αδυνατεί να αμυνθεί αποτελεσματικά στην περιφέρεια. Με τους πρώτους δύο πόντους του Μπάροβιτς οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν ξανά με +9 (41-30) στο 14’, με τη Μπασκόνια να μειώνει σε 44-37 με καλάθια των Ντιοπ και Σενγκέλια. Το τέλος του ημιχρόνου βρήκε τους Μαυροβούνιους μπροστά στο σκορ με 48-37, πραγματοποιώντας την, με διαφορά, καλύτερή τους εμφάνιση σε πρώτο ημίχρονο στη φετινή Euroleague.

Στο δεύτερο μέρος, η Μπασκόνια προσπάθησε να αντιδράσει και να «κατεβάσει» τη διαφορά, αλλά η Μπουντούτσνοστ συνέχισε να βρίσκει επιθετικές λύσεις δια χειρός Κλαρκ, Τζάκσον, Νίκολιτς. Μάλιστα στο 28’, με καλάθι-φάουλ του Τζάκσον και εύστοχο λέι-απ του Ιβάνοβιτς, πήραν τη μέγιστη διαφορά τους μέχρι εκείνο το σημείο του παιχνιδιού (72-57), ξεπερνώντας έτσι τον μέσο όρο πόντων τους στη φετινή διοργάνωση!

Τα τρίποντα συνέχισαν να πέφτουν βροχή και στο τελευταίο δεκάλεπτο για τους γηπεδούχους. Με δύο συνεχόμενα εύστοχα από τον Τζάκσον, η Μπουντούτσνοστ ανέβασε τη διαφορά στο +19 (81-62), ενώ η Μπασκόνια παρουσιαζόταν άστοχη και ασύνδετη στην άλλη άκρη του παρκέ. Με λει απ του Χουέρτας η Μπασκόνια ολοκλήρωσε ένα σερί 7-0 για τους Βάσκους (84-72, 5:05) , αλλά ακόμα ένα εύστοχο τρίποντο από τον Νίκολιτς, αλλά ο εκπληκτικός Τζάκσον με το πέμπτο του συνεχόμενο εύστοχο τρίποντο, ανέβασε ξανά τη διαφορά στο +14 για τη Μπουντούτσνοστ στο 38’ (90-76). Κάπου εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος, με τους Μαυροβούνιους να κερδίζουν τελικά την κάκιστη Μπασκόνια με 99-84, πανηγυρίζοντας με εμφατικό τρόπο, την πρώτη της νίκη στη φετινή διοργάνωση!

Τα δεκάλεπτα: 26-18, 48-37, 75-60, 99-84

inner

inner

Επιμέλεια: Δημήτρης Παπαδήμας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x