Ευρώπη

Δεν μπαίνει σε συνομιλίες με Ευρωλίγκα η FIBA

Για τελευταία φορά μέσα στο 2017 συνεδρίασε τη Δευτέρα στην Ελβετία το Κεντρικό Συμβούλιο της FIBA, όπου και έγινε ο απολογισμός για τα «παράθυρα» του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.

Στο πλαίσιο αυτό, βγήκε ανακοίνωση στην οποία τονίστηκε πως δεν θα μπουν σε διαδικασία διαλόγου με την ECA αν οι ομάδες της Ευρωλίγκας δεν άρουν τα εμπόδια απαγόρευσης των διεθνών να αγωνιστούν στις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων.

Με επίσημη ανακοίνωσή της, η παγκόσμια ομοσπονδία τονίζει αρχικά πως «ο δρόμος για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 άρχισε με τη συμμετοχή 72 ομάδων σε 76 αγώνες στο "παράθυρο" Νοεμβρίου. Το Κεντρικό Συμβούλιο εκφράζει την ικανοποίησή του για την επιτυχημένη προώθηση της διαδικασίας των προκριματικών αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η συγκεκριμένη επιτυχία ήρθε χάρη στην εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των εθνικών ομοσπονδιών, των γραφείων της FIBA ανά τον κόσμο και την ίδια τη FIBA. Η συνολική προσέλευση ξεπέρασε τους 300.000 θεατές, ενώ στα περισσότερα από τα μισά γήπεδα η πληρότητα άγγιξε το 80% ή παραπάνω. Επίσης, 312 εκατομμύρια φίλαθλοι παρακολούθησαν τους αγώνες, μέσω των digital channels».

Στη συνέχεια, αναφέρεται στη διαμάχη με την Ευρωλίγκα. «Παρά τις γραπτές διαβεβαιώσεις της ECA στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι δεν θα αποτρέψει ή δεν θα εμποδίσει με οποιονδήποτε τρόπο τη δέσμευση των παικτών στις εθνικές ομάδες, πολλοί παίκτες βρέθηκαν στη δύσκολη θέση να επιλέξουν ανάμεσα στο κλαμπ ή την εθνική ομάδα, λόγω του προγράμματος της Ευρωλίγκας.

Μια κατάσταση που οι ευρωπαϊκές ομοσπονδίες έχουν ήδη καταδικάσει. Έχοντας λάβει ενημέρωση ότι συγκεκριμένες ομάδες πίεσαν τους παίκτες τους, ώστε να μην αγωνιστούν στις εθνικές ομάδες τον Νοέμβριο το Κεντρικό Συμβούλιο διαβεβαιώνει ότι η FIBA δεν θα μπει στη διαδικασία διαλόγου με την ECA πριν η Ένωση των ομάδων και τα 16 κλαμπ της Ευρωλίγκας άρουν όλα τα εμπόδια για τη δέσμευση των παικτών στις εθνικές ομάδες τους».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x