Ελλάδα

Διέλυσε την ΑΕΚ ο… πυραυλοκίνητος Παναθηναϊκός!

Απίθανο πράσινο «πάρτι» με καλεσμένη την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός δεν άφηνε το πόδι από το γκάζι, η Ένωση είχε… μείνει στο Champions League και το τριφύλλι την συνέτριψε με το απίστευτο… 115-85!

Ανεπανάληπτο show με μπασκετάρα από τον Παναθηναϊκό κόντρα στην ΑΕΚ!

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ είχε πολλά κέφια, δεν άφησε σε κανένα σημείο του αγώνα το γκάζι και συνέτριψε την… μεθυσμένη από την κατάκτηση του FIBA Champions League Ένωση με το απίστευτο 115-85.

Το 25-0 με εκκωφαντικό τρόπο έκανε το τριφύλλι, την ώρα που οι κιτρινόμαυροι υποχώρησαν στο 14-11 και ούτως ή άλλως είχαν μείνει εκτός τετράδας.

Εντυπωσιακή εμφάνιση από τον Λεκαβίτσιους με 17 πόντους (7/10 σουτ) και 6 ασίστ, για πλάκα διψήφιοι οι Γκιστ (14π.), Τζέιμς (12π.), «σβηστά» 8 ασίστ σε 17’ μέτρησε ο Καλάθης, στους 15 πόντους σταμάτησε ο Λοτζέσκι (6/6 δίποντα, 1/3 τρίποντα), από 12 πρόσθεσαν οι θετικότατοι Αντετοκούνμπο και Μήτογλου.

Από πλευράς ηττημένων, που όχι μόνο δεν προηγήθηκαν ποτέ στο ματς, αλλά... δεν εμφανίστηκαν καν στο παρκέ του ΟΑΚΑ, 15 πόντους πέτυχε ο Σάκοτα, 14 ο Πάντερ που «ξύπνησε» αργά και ουσιαστικά δεν βοήθησε, 11 είχε ο Λαρεντζάκης, 10 ο Χάρις (5/11 σουτ), ενώ ο Ξανθόπουλος κατέγραψε 6 ασίστ.

inner

Το ματς

Με πολλά κέφια μπήκε στο ματς ο Παναθηναϊκός εν αντιθέσει με την ΑΕΚ που ήταν… αδιάβαστη στην άμυνα και βιαστική στην επίθεση. Με τον Καλάθη, λοιπόν, να οργιάζει σε δημιουργία, τον Γκιστ να κάνει ό,τι θέλει κοντά στο ζωγραφιστό και τους κιτρινόμαυρους να έχουν αργές επιστροφές και κακή αντιμετώπιση στο pick and roll, το τριφύλλι άρχισε να τρέχει και στο άψε-σβήσε βρέθηκε να προηγείται με 11-4. Οι παίκτες του Σάκοτα ήταν… σε άλλο γήπεδο (μέχρι και λάθος επαναφορά έκαναν), με τον «ζεστό» Εξάστερο να το εκμεταλλεύεται στο έπακρον και να… εξαφανίζεται με 21-8. Οι δύο προπονητές άνοιξαν το ροτέισον, αλλά το τριφύλλι δεν έχανε το ρυθμό του, με το προσωπικό 5-0 του Σίνγκλετον να διαμορφώνει το 25-10. Η είσοδος του Σάκοτα έδωσε κάποιες λύσεις στην Ένωση, ο Λεκαβίτσιους διατήρησε την ομάδα του σε επίπεδα double score (30-15), προτού Καββαδάς και Σάκοτα διαμορφώσουν το 30-19, με τον Παναθηναϊκό να είναι απόλυτο αφεντικό του αγώνα.

Οι πράσινοι δεν άφηναν το πόδι από το γκάζι, την ώρα που οι κιτρινόμαυροι αδυνατούσαν να ακολουθήσουν τον φρενήρη ρυθμό των γηπεδούχων. Παρά το εκτενές ροτέισον, ο Παναθηναϊκός δεν έχανε το ρυθμό του και δια χειρός Μήτογλου κατάφερε να φτάσει στο εντυπωσιακό 40-23 κόντρα σε μια ΑΕΚ που ήταν… αλλού γι’ αλλού. Η διαφορά έφτασε και στο +19, 5:30’ πριν το ημίχρονο, με τον Σάκοτα να καλεί εσπευσμένα και εκνευρισμένα τάιμ-άουτ, μπας και αφυπνίσει τους παίκτες του… Κάτι που κατάφερε… Με αιχμή του δόρατος τον Ξανθόπουλο, η Ένωση έτρεξε σερί 7-0, μετριάζοντας τις εντυπώσεις και μειώνοντας σε 44-32. Το παιχνίδι άνοιξε για τα καλά, η ΑΕΚ –επιτέλους- έβγαλε αντίδραση, ο Παναθηναϊκός χαλάρωσε ελαφρώς στην άμυνα και ως εκ τούτου είχαμε εκατέρωθεν καλάθια με τη διαφορά να παραμένει σε αυτά τα επίπεδα, λίγο πάνω από τους 10. Τελικώς το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τρίποντο του Αντετοκούνμπο από τη γωνία, χάρη στο οποίο διαμορφώθηκε το 51-38.

Ο Καλάθης άρχισε ξανά τα… δικά του με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ωστόσο η ΑΕΚ με Χάντερ και Λαρεντζάκη βρήκε τις λύσεις για να διατηρήσει σε «φυσιολογικά» επίπεδα η διαφορά, 56-43, προτού ο Γκριν αποβληθεί με αντιαθλητικό και τεχνική ποινή στο 22’. Οι πράσινοι έβαζαν όποτε και όπως ήθελαν τη μπάλα στο καλάθι της ΑΕΚ και δια χειρός Τζέιμς-Καλάθη, έφτασαν εκ νέου στο +18 (67-49), με την ομάδα του Σάκοτα να μην μπορεί να προβάλλει αντίσταση σε καμία άκρη του παρκέ… Ξανθόπουλος και Λαρεντζάκης προσπαθούσαν να σώσουν τα προσχήματα στην επίθεση, αλλά οι κιτρινόμαυροι έπαιζαν άμυνα με τα μάτια και έτσι οι παίκτες του τριφυλλιού δεν είχαν το παραμικρό πρόβλημα να πετυχαίνουν εύκολα καλάθια και να παραμένουν «αφεντικό», 75-57 στο 27’. Στο τελευταίο δίλεπτο της τρίτης περιόδου, ο Εξάστερος έτρεξε σερί 8-0 (με Λεκαβίτσιους, Μήτογλου, Τζέιμς, Γκιστ, Λοτζέσκι) και… εξαφανίστηκε για τα καλά, με το 83-59 στο 30’, απέναντι στην υπό διάλυση ΑΕΚ…

Ο Πάντερ μπήκε στο ματς και έδειξε… καυτός, πετυχαίνοντας 8 συνεχόμενους πόντους για την ΑΕΚ, κάτι που… εκνεύρισε τον Πασκουάλ, καθώς είδε την Ένωση να βγάζει αντίδραση και να μειώνει σε 85-67. Προς στιγμήν ο Αμερικανός των κιτρινόμαυρων συνέχισε το… βιολί του, αλλά κάπου εκεί ήρθε η εκκωφαντική «απάντηση» από τον Παναθηναϊκό. Με τους Λεκαβίτσιους και Παππά να «οργώνουν», οι πράσινοι όχι μόνο αποκατέστησαν τη τάξη, αλλά «χτύπησαν» και 100άρα, ξεφεύγοντας παράλληλα με 26 πόντους διαφορά (100-74). Η ΑΕΚ προσπαθούσε να μετριάσει τις εντυπώσεις και να περιορίσει τη ζημιά που είχε ήδη γίνει, ωστόσο Μήτογλου και Λοτζέσκι ήταν… σε δαιμονισμένη κατάσταση και από δικά τους χέρια φτάσαμε στο πράσινο +30, 111-81, σε μία εντυπωσιακή παράσταση για κάθε φίλο του Παναθηναϊκού. Σε αυτά, ακριβώς, τα επίπεδα ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση, με τους πρωταθλητές Ελλάδας να… ξεμπουκώνουν για τα καλά (115-81) και την ΑΕΚ να καλείται να ξαναβρεί το μυαλό της μετά την κατάκτηση του BCL.

Τα δεκάλεπτα: 30-19, 51-38, 83-59, 115-85

inner
inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x