Για λόγους προστασίας και όχι… χρεοκοπίας προχώρησε στις αποδεσμεύσεις η Τσιμπόνα, όπως ξεκαθάρισε ο διευθύνων σύμβουλός της, Ντομαγκόι Τσάβλοβιτς, ο οποίος τόνισε πως η ομάδα του είναι «υγιέστατη» οικονομικά.

«Είδα τι γράφτηκε και οι φήμες που μας θέλουν κοντά στη χρεοκοπία απέχουν από την πραγματικότητα. Ποτέ δεν ήταν καλύτερα η ομάδα μετά την ανάληψή μου το 2011», δήλωσε αρχικά ο Τσάβλοβιτς στην ιστοσελίδα «Nova.rs» και πρόσθεσε:

«Βλέπετε όλες οι διοργανώσεις έχουν σταματήσει. Πρόσφατα μάθαμε ότι μπήκε οριστικό λουκέτο στο πρωτάθλημα της Κροατίας, χωρίς την ανάδειξη πρωταθλητή. Οπότε πως θα μπορέσουμε να πορευτούμε χωρίς το μπάσκετ όλους αυτούς τους μήνες; Πριν πάρω την απόφαση των αποδεσμεύσεων, μίλησα με όλους τους υπαλλήλους και τους είπα να μπουν στο ταμείο ανεργίας μέχρι να ξεπεραστεί η κρίση. Τους είπα επίσης ότι θα λάβουν το 70% των δεδουλευμένων των τελευταίων μηνών. Και όταν ξεπεράσουμε όλο αυτό το πρόβλημα, τότε θα επιστρέψουν κανονικά στη δουλειά τους».

Για να συνεχίσει: «Δεν λέω ότι πήρα την καλύτερη απόφαση που υπάρχει. Αλλά, από την στιγμή που ανέλαβα την Τσιμπόνα, ο στόχος μου ήταν η προστασία της, δηλαδή οι υπάλληλοι και οι παίκτες της. Μπορεί αυτή την στιγμή αρκετοί να κουνούν το… κεφάλι τους με αυτή την απόφαση, αλλά μην εκπλαγείτε αν κάνουν κάτι παρόμοιο σύντομα και άλλες ομάδες».

Αναφορικά με τους παίκτες: «Έχουμε ξεκινήσει συζητήσεις μαζί τους, με τον καθένα ξεχωριστά, εκτός από τον Σέιν Γκίμπσον, ο οποίος έλυσε το συμβόλαιό του. Όλοι θα πληρωθούν κανονικά».