NBA

Δικαιώνει τα παράπονα των Ρόκετς η έκθεση των διαιτητών

Σε τουλάχιστον τρεις φάσεις στο τελευταίο δίλεπτο, οι Ρόκετς αδικήθηκαν στον πρώτο ημιτελικό Δύσης με τους Γουόριορς.

Το ΝΒΑ έδωσε στη δημοσιότητα, όπως σε κάθε αγώνα, την έκθεση των διαιτητών για κάθε σφύριγμα στο τελευταίο δίλεπτο του πρώτου ημιτελικού της Δύσης, ανάμεσα σε Γουόριορς και Ρόκετς. Και όπως προκύπτει, υπάρχουν τουλάχιστον τρεις φάσεις στις οποίες αδικήθηκαν οι φιλοξενούμενοι.

Συγκεκριμένα, 1:10 πριν το τέλος ο Χάρντεν πάτησε εκτός γραμμής, αλλά πριν από αυτό υπήρξε φάουλ του Κάρι που δεν καταλογίστηκε. Αν καταλογιζόταν, θα ήταν το έκτο του γκαρντ των Γουόριορς, που-σημειωτέον-στα 24,4’’ πριν το τέλος πέτυχε ένα καθοριστικό τρίποντο που έφερε το ματς στο +5.

Η έκθεση αναφέρει πως ορθώς δεν σφυρίχτηκε φάουλ σε προσπάθεια του Χάρντεν για τρίποντο στα 10’’ πριν το τέλος, καθώς η άμυνα του Γκριν κρίθηκε «καθαρή», ενώ επίσης ορθώς δεν έδωσαν φάουλ σε βάρος του Τόμπσον σε σύγκρουση στα 4’’ για τη λήξη.

Πάντως αναφέρεται πως η κατοχή έπρεπε να περάσει στους Ρόκετς, ενώ νωρίτερα έπρεπε να είχε δοθεί φάουλ κατά του Κάρι για αντικανονικό μαρκάρισμα στον Γκόρντον. Μια ακόμη λανθασμένη απόφαση, που επισημαίνεται στην έκθεση, αναφέρει πως ο Τόμπσον έκανε βήματα 51’’ πριν το τέλος, αλλά το λάθος αυτό δεν θεωρείται καθοριστικό, καθώς αστόχησε αμέσως μετά σε τρίποντο και οι Ρόκετς πήραν το ριμπάουντ.

Στο μεταξύ, οι Ρόκετς χθες διέρρευσαν ένα υπόμνημα για τον περσινό έβδομο τελικό της Δύσης απέναντι στους Γουόριορς, όπου αναφέρουν πως υπήρξαν 81 λάθος αποφάσεις σε βάρος τους στερώντας τους τον τίτλο. Το εν λόγω υπόμνημα τελικά δεν εστάλη ποτέ στη λίγκα, αλλά τα παράπονά τους είχαν εκφραστεί δια ζώσης στους αρμόδιους. Μετά τη διαιτησία στον πρώτο φετινό ημιτελικό το Χιούστον αποφάσισε να φέρει το θέμα στην επιφάνεια, προφανώς ασκώντας πιέσεις για το υπόλοιπο της σειράς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x