Γενικά

Δημιουργήσαμε και κατακτήσαμε τη Βαρκελώνη με την adidas!

Ο Γρηγόρης Ποζιός γράφει για τα όσα έζησε στο 2ήμερο της παρουσίασης του νέου μπασκετικού παπουτσιού της adidas, Crazy Explosive 17, στη Βαρκελώνη παρέα με τους Ρούμπιο και Πορζίνγκις.

Το ραντεβού με την ομάδα της adidas ήταν προγραμματισμένο για τις 8 το πρωί στο Ελ. Βενιζέλος με τη Βαρκελώνη να είναι ο τελικός μας προορισμός. Παρέα λοιπόν με τους νεαρούς μπασκετμπολίστες, Γιώργο Καλαϊτζάκη (Παναθηναϊκός) τον δίδυμο αδερφό του Παναγιώτη (Άρης) αλλά και τον Κωνσταντίνο Καμπουρίδη (ΠΑΟΚ) (και οι τρείς τους μέλη της Εθνικής ομάδας μπάσκετ U-18) και τους ανθρώπους της adidas αρχίσαμε το ταξίδι για την ανακάλυψη του Crazy Explosive 17.

Άφιξη στην υπέροχη Βαρκελώνη λοιπόν και μετά τα απαραίτητα chek-in στο ξενοδοχείο ήμασταν έτοιμοι. Πρώτη στάση Fira de Barcelona στο Μονζουικ. Περισσότεροι από 200 δημοσιογράφοι, retailers και νεαροί μπασκετμπολίστες από όλη την Ευρώπη συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα απέναντι από την επιβλητική Αρένα. Όλοι προσκεκλημένοι της adidas για να μας δείξει το νέο της μπασκετικό παπούτσι. Εκεί μας περίμενε το Crazy Explosive 17 αλλά όχι μόνο του. Κρίσταπς Πορζίνγκις, Ρίκι Ρούμπιο, Άντριου Γουίγκινς, Μπράντον Ίνγκραμ, Τζαμάλ Μάρεϊ και Ντανίλο Γκαλινάρι ήταν εκεί για να υποδεχτούν εμάς αλλά και τους νεαρούς παίκτες από Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία και άλλες χώρες της κεντρικής Ευρώπης.

Η είσοδος του Πορζίνγκις συνοδεύτηκε από ένα εντυπωσιακό κάρφωμα έτσι ώστε να καταλάβουμε αμέσως ότι το νέο παπούτσι της adidas δεν αστειεύεται. Γενικώς η παρουσίαση σου έδινε την εντύπωση ότι θα δεις ένα αντικείμενο που θα ανατρέψει τα δεδομένα και θα αλλάξει τους κανόνες στον τρόπο που παίζεται το μπάσκετ. Και έτσι είναι.

inner

Γιατί το sequel της σειράς Crazy Explosive φτιάχτηκε για τους παίκτες που θέλουν να δημιουργήσουν το δικό τους στυλ και τη δική τους πορεία.

Μάλιστα ενώ συνήθως τέτοιου τύπου παρουσιάσεις έχουν έναν ή δυο αθλητές, εδώ έγινε η διαφορά με έξι NBAers. Φυσικά δεν ήταν από πλεονεξία αλλά υπήρχε λόγος. Το συγκεκριμένο παπούτσι δημιουργήθηκε σε συνδυασμό και συνεργασία με νέους ταλαντούχους παίκτες, όπως οι Γουίγκινς, Ίνγκραμ, Πορζίγκις, έτσι ώστε να τους εξασφαλίσουν την εμπιστοσύνη που χρειάζεται για να ξεπεράσουν τις άμυνες και να τολμήσουν όσα θέλουν μέσα στο παρκέ.

inner

Αυτό που μας είπαν ο Ρίκι Ρούμπιο, ο Κρίσταπς Πορζίγκις και οι Ίνγκραμ και Γουίγκινς όταν τους ζητήσαμε να μας πουν δυο λόγια για το νέο Crazy Explosive ήταν ότι: «Αυτό το παπούτσι γίνεται ένα με το πόδια μας χωρίς όμως να νιώθουμε βάρος. Μπορούμε να κάνουμε όσες κινήσεις θέλουμε μέσα στο γήπεδο ανεπηρέαστοι. Μάλιστα αγκαλιάζει τόσο καλά το πόδι που η τεχνολογία Boost σε όλο το μήκος της σόλας, απορροφά τους κραδασμούς και έτσι δεν φοβάσαι ότι θα τραυματιστείς».

inner

Ουσιαστικά δηλαδή η adidas δημιούργησε το καλύτερο μπασκετικό παπούτσι που φτιάχτηκε ποτέ, για να βοηθήσει τους παίκτες να κάνουν τη διαφορά στο γήπεδο.

Πέρα από την παρουσίαση όμως είχαμε την ευκαιρία να δούμε το CrazyExplosive 17’ στη χρήση του από επτά ομάδες «3on3», από τις αντίστοιχες χώρες, αποτελούμενες από την τους αστέρες του μέλλοντος στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, καθώς ήταν όλοι ηλικίας U-18.

Η 1η δοκιμασία έλαβε χώρα αμέσως μετά την παρουσίαση. Οι παίκτες έπρεπε να αναγνωρίσουν, στο ειδικά διαμορφωμένο παρκέ, το εκάστοτε φωτεινό σημείο για να μετακινηθούν εκεί και να σουτάρουν. Η ελληνική ομάδα με τους Γιώργο και Παναγιώτη Καλαϊτζάκη (Παναθηναϊκός - Άρης) και Κωνσταντίνο Καμπουρίδη (ΠΑΟΚ) πήρε την πρώτη θέση καθώς αποδείχθηκε η πιο εύστοχη.

inner

Η 2η δοκιμασία έλαβε χώρα δίπλα στην παραλία της Μπαρτσελονέτα όπου σε 6λεπτους αγώνες «3on3»η ομάδα μας μπορεί να έκανε μόνο δύο νίκες σε έξι παιχνίδια, αλλά η ικανοποίηση ήρθε τη στιγμή που ανακοινώθηκε ο MVP της δοκιμασίας και ήταν ο δικός μας Γιώργος Καλαϊτζάκης.

inner

Στην 3η δοκιμασία που έγινε στο επιβλητικό Παλαού Σαν Ζόρντι κάθε ομάδα επέλεγε έναν παίκτη για το διαγωνισμό καρφωμάτων. Ο Κωνσταντίνος Καμπουρίδης με το Crazy Explosive στα πόδια του απογειώθηκε και με ανάποδο κάρφωμα έφτασε στον τελικό. Εκεί για ένα μόλις πόντο έχασε από έναν νεαρό Γάλλο.

inner

Στη συνολική βαθμολογία η ελληνική ομάδα πήρε την 3η θέση πίσω από τους Ισπανούς (1οι) και την ομάδα με παίκτες από χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.

Ο τίτλος όμως του MVP όλων των δοκιμασιών πήγε δικαιωματικά δικό μας Γιώργο Καλαϊτζάκη. Το έπαθλο γiα τους νικητές; Ένας χρόνος με αθλητικό υλικό χορηγούμενο από την adidas, αλλά κυρίως τη δυνατότητα να ταξιδέψουν μέχρι τις Η.Π.Α για να γνωρίσουν από κοντά τους NBAers που δημιούργησαν το Crazy Explosive και φυσικά να προπονηθούν μαζί τους.

Στην Ελλάδα το Crazy Explosive 17 έρχεται από 1η Ιουλίου στα adidas Stores στα Ελληνικό, Cosmos Θεσσαλονίκη & The Mall Athens, στα καταστήματα αθλητικών ειδών Cosmos Sport Περιστέρι & Ν. Ερυθραία, Nespo Athletics Θεσσαλονίκη, Sport Cafe Βριλήσσια, Sport Loft Κηφισιά και Zakcret Πειραιά καθώς και στο www.adidas.gr.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x