Γενικά

Δημοσιογράφοι vs Αθλητές: Ένας ΕΠΙΚΟΣ αγώνας μπάσκετ για καλό σκοπό (pics, video)

H Unesco Πειραιά διοργάνωσε, με επιτυχία, έναν φιλανθρωπικό αγώνα μπάσκετ μεταξύ αθλητικογράφων και αθλητών. Το sport-fm.gr ήταν εκεί και σας μεταφέρει δηλώσεις και εικόνες που δεν πρέπει να χάσετε!

Ένας απολαυστικός αγώνας μπάσκετ μεταξύ δημοσιογράφων και αθλητών ήταν η ανταμοιβή για όλο τον κόσμο που πήγε στο Κλειστό ΔΑΚ Νίκαιας «Πλάτων» την Πέμπτη 6 Ιουλίου, φέρνοντας μαζί του τρόφιμα για την ενίσχυση των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

Το sport-fm.gr και ο ΣΠΟΡ FM 94,6 ήταν εκεί για να στηρίξει την πρωτοβουλία της Unesco Πειραιώς και Νήσων, καθώς και για να σας μεταφέρει τα όσα έγιναν εκεί.

Την ομάδα των δημοσιογράφων που ήξερε μπάσκετ ό,τι να ναι, προπόνησαν οι προπονητές του «Ό,τι να ναι» του ΣΚΑΪ, Μάνος Βουλαρίνος και Πέτρος Νικολάου, ενώ αυτή των αθλητών ο αθλητικογράφος Σταύρος Χονδροθύμιος, που «κατηγορήθηκε» ότι άφησε το χώρο του για να προπονήσει μπασκετμπολίστες.

inner

Στους δημοσιογράφους μεταξύ άλλων συμμετείχαν οι Χρήστος Σωτηρακόπουλος, Δημήτρης Ουγγαρέζος, Κώστας Βαϊμάκης, Γιάννης Τσαούσης, Θανάσης Ασπρούλιας, Στέφανος Αβραμίδης, Γρηγόρης Ποζιός, Νίκος Σταματέλος, Γιώργος Σόμπολος, Άρης Τσιάρας, Μιχάλης Τσιγκρής, Νίκος Παναγιωτέλης.

inner

Την ομάδα των αθλητών αποτέλεσαν οι Νίκος Οικονόμου, Άρτεμις Σπανού, Μανώλης Παπαμακάριος, Ζήσης Σαρικόπουλος, Γιάννης Γκαγκαλούδης, Βασίλης Καββαδάς, Δημήτρης Τσαλδάρης, Νώντας Παπαντωνίου Μάκης Δρελιώζης, Βασίλης Σίμτσικ.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, οι αθλητές έκαναν πλάκα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των δημοσιογράφων να πάρουν το μομέντουμ, τόσο με κάποια εντυπωσιακά τρίποντα, όπως αυτό του Γιάννη Τσαούση, όσο και με τα καλάθια τους, πολλά από τα οποία σύμφωνα με τους διαιτητές, μετρούσαν για πεντάποντα τουλάχιστον.

inner

Τελικά το αποτέλεσμα ήταν οριακά υπέρ των αθλητών και τελείως «δίκαιο», 82-81 κι όλα αυτά με τη βοήθεια του φωτεινού πίνακα και της διαιτησίας. Το φινάλε τους βρήκε όλους ευχαριστημένους και αγκαλιασμένους, ενώ οι δημοσιογράφοι ήταν περήφανοι που γλίτωσαν το διασυρμό.

Το ουσιώδες είναι ότι στις δύσκολες εποχές που διανύει η Ελλάδα, ο άνθρωπος βοηθά τον συνάνθρωπο και ανάλογες πρωτοβουλίες είναι πολύ σημαντικές.

inner

Ο κόσμος που βρέθηκε στο ΔΑΚ της Νίκαιας είχ ε την ευκαιρία να απολαύσει ένα επικό παιχνίδι με πολύ θέαμα και γέλιο.

inner

Ένα βίντεο που δεν πρέπει να χάσει κανείς

Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι αποκλειστικές δηλώσεις των πρωταγωνιστών στην κάμερα του sport-fm.gr , καθώς και πλάνα από τον επικό, αυτό, αγώνα.

Από την πλευρά της ομάδας των δημοσιογράφων μίλησε ο προπονητής Πέτρος Νικολάου που βρήκε όλους τους παίκτες του πάρα πολύ χάλια, σε σημείο που… δεν μπορούσε να ξεχωρίσει τον χειρότερο και ήταν έκπληκτος κάθε φορά που πετύχαιναν κάποιο καλάθι. Δεν αρνήθηκε ότι σκέφτηκε ακόμα και την… εσκεμμένη διακοπή αγώνα για να μείνει η διαφορά σε τιμητικά επίπεδα.

Ο έταιρος προπονητής των δημοσιογράφων, Μάνος Βουλαρίνος, δήλωσε ότι ο αγώνας αυτός ήταν ότι χειρότερο έχει δει και είναι περήφανος για τους παίκτες του, αφού αν είσαι κακός πρέπει να είσαι πραγματικά κακός. Πρόσθεσε, δε, ότι το παιδικό μπάσκετ είναι ΝΒΑ μπροστά σε αυτό.

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος είπε πως ο σκοπός της εκδήλωσης επιτεύχθηκε, η πρωτοβουλία ήταν πολύ όμορφη και οι ίδιοι το διασκέδασαν πολύ. Αγωνιστικά, θεωρεί πως η ήττα οφείλεται στη διαφορά φιλοσοφίας των δύο προπονητών τους, αφού ο ένας είναι σέρβικης σχολής και ο άλλος… χασαποσέρβικης, ενώ και η εποχή δεν βοήθησε αφού η ομάδα του ήταν γεμάτη…παλτά.

Ο Κώστας Βαϊμάκης δήλωσε ότι η προσφορά στον συνάνθρωπο είναι το σημαντικότερο. Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, είπε πως είναι όλοι μια ωραία παρέα και ήλπιζε να τους λυπηθούν οι αθλητές, ενώ αποκάλυψε ότι έπιασε μέχρι και τους διαιτητές. Βάσισε τις ελπίδες του στο ψηλό δίδυμο Τσαούση - Βουλαρίνου.

Ο Γιάννης Τσαούσης, που να σημειωθεί ότι πέτυχε και φανταστικό τρίποντο, τόνισε ότι ως κοινωνία θα πρέπει να γεμίζουμε τα γήπεδα σε τέτοιους αγώνες. Όσον αφορά το παιχνίδι, δήλωσε πως οποιαδήποτε ήττα κάτω των 50 πόντων, θα έπρεπε να καταγραφεί ως θρίαμβος.

Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος αγωνιστικά σκεφτόταν τον διασυρμό, όμως δεν έχει σημασία, αφού ήταν εκεί για να δώσει το έναυσμα για να βοηθηθούν όσοι το έχουν ανάγκη και να περάσει το μήνυμα ότι ο ένας πρέπει να είναι δίπλα στον άλλο. Υποσχέθηκε να τα δώσει όλα στον αγώνα και δεσμεύτηκε να παίξει με… βρώμικο fair play.

Ο Θανάσης Ασπρούλιας, εναντίον του οποίου ανυπομονούσαν να παίξουν οι περισσότεροι αθλητές, ανέφερε ότι δυστυχώς η Ελλάδα διέρχεται μια κρίση, και είναι τεράστιας σημασίας να βοηθάμε τον συνάνθρωπο και είναι περήφανος για όσους βρέθηκαν εκεί. Επιπλέον τόνισε ότι η ομάδα των δημοσιογράφων είναι το φαβορί να κερδίσει.

inner

Από την πλευρά των αθλητών, μίλησε ο προπονητής και δημοσιογράφος, Σταύρος Χονδροθύμιος, που κατηγορήθηκε από πολλούς για προδοσία, αφού παράτησε, κατά κάποιο τρόπο το επάγγελμά του, και συντάχθηκε με την αντίπαλη ομάδα. Ο ίδιος τόνισε ότι δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην πρόσκληση για αυτή την ξεκούραστη δουλειά, αφού η dream team του δεν χρειαζόταν καν τις οδηγίες του, ενώ η λέξη ήττα δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό του. Να σημειωθεί ότι ο ίδιος είχε ιδρώσει χωρίς καν να κουνηθεί.

Η Άρτεμις Σπανού τόνισε την ομορφιά της πρωτοβουλίας και δήλωσε ενθουσιασμένη για το παιχνίδι, ενώ δεν φοβήθηκε κανένα αντίπαλο από τους δημοσιογράφους.

Ο Βασίλης Καββαδάς έδωσε τα συγχαρητήριά του για την εκδήλωσε και χαριτολογώντας είπε πως προετοιμαζόταν μήνες για αυτό το παιχνίδι που διασκέδασε πολύ και εύχεται να επαναληφθούν τέτοιες πρωτοβουλίες.

Είναι χρέος για τους αθλητές να συμμετέχουν σε τέτοιες εκδηλώσεις με ιερό σκοπό, δήλωσε ο Γιάννης Γκαγκαλούδης, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να γίνονται πιο συχνά. Όσον αφορά το παιχνίδι, το βρήκε σαν ευκαιρία να βγάλουν το άχτι τους στο δημοσιογραφικό χώρο, είπε χαριτολογώντας.

Τρομαγμένος από τις ικανότητες του Γιάννη Τσαούση, δήλωσε ο Δημήτρης Τσαλδάρης. Ευχήθηκε να βοηθηθούν όσοι περισσότεροι άνθρωποι γίνεται και να πραγματοποιούνται συχνότερα τέτοιες δράσεις.

inner

Ο Ζήσης Σαρικόπουλος θεωρεί πως υπάρχει ανάγκη να καθιερωθούν τέτοιες ενέργειες και πως για εκείνον είναι τιμή και χαρά να συμμετέχει. Όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος, είπε πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για τους δημοσιογράφους.

Πολλή μεγάλη χαρά ήταν για τον Μανώλη Παπαμακάριο, η συμμετοχή του σε αυτή την εκδήλωση και είναι χρέος των αθλητών, όπως είπε, να το κάνουν. Η νίκη για τους αθλητές ήταν δεδομένη για εκείνον, αφού οι προπονήσεις έγιναν βράδυ σε…μπυραρία.

Απολαύστε φάσεις από το παιχνίδι και τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών:


Επιμέλεια: Βαλεντίνα Νικολακοπούλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x