Ελλάδα

Δίπλαρος στο sport-fm.gr: «Η αποστολή μας δεν τελείωσε»

Ας… κοπάσουν οι χοροί. Ο Νίκος Δίπλαρος με περισσή ωριμότητα υπενθυμίζει πως ο στόχος της Εθνικής Νέων δεν επετεύχθη ακόμη και προσθέτει πως πέρα από την άνοδο θέλει ΚΑΙ την πρώτη θέση.

Η Εθνική Νέων Ανδρών πέρασε με άριστα τις εξετάσεις. Στο πρώτο πραγματικά δύσκολο παιχνίδι του Ευρωπαϊκού U20, παίζοντας με πολλά αγωνιστικά προβλήματα και παρά το κακό της ξεκίνημα, σάρωσε τελικά στο διάβα της ΚΑΙ τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη.

Πλέον χρειάζεται μία νίκη σε δύο ματς για να επιτευχθεί ο στόχος της ανόδου (προβιβάζονται οι τρεις πρώτες ομάδες της διοργάνωσης) και η πρώτη ευκαιρία είναι απόψε (21:00, ΕΡΤ και ΣΠΟΡ FM 94,6) στον ημιτελικό απέναντι στην έκπληξη του τουρνουά, Ισλανδία.

Η ελληνική ομάδα καλείται να επιδείξει την ίδια σοβαρότητα και αφήνοντας στην άκρη τα προβλήματα με ιώσεις (Μουράτος) και τραυματισμούς (Τσαλμπούρης) να περάσει στον τελικό της Κυριακής διεκδικώντας ΚΑΙ την πρώτη θέση, απέναντι στο νικητή του Μαυροβούνιο-Κροατία. Άλλωστε ο Νίκος Δίπλαρος, που είχε μεγάλη συμβολή στη χθεσινή νίκη ερχόμενος από τον πάγκο, έδωσε το στίγμα μιλώντας στο sport-fm.gr.

inner

Αναλυτικά, η συνέντευξη στον Χρήστο Ρομπόλη

-Μέχρι τώρα λέγαμε πως η Εθνική τα πάει πολύ καλά στα εύκολα. Όμως και τα δύσκολα, το ματς με τη Βοσνία, τα κάνατε τελικά να μοιάζουν εύκολα…
«Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και στους προπονητές, γιατί κάναμε τεράστια προσπάθεια. Προσπαθήσαμε να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά. Το τακτικό πλάνο μας βγήκε, η άμυνα ήταν εξαιρετική και το αποτέλεσμα τα λέει όλα».

-Το πράγμα στράβωσε το τελευταίο διήμερο με τις ασθένειες, ενώ και το ξεκίνημα στο ματς δεν ήταν καλό. Όμως η ομάδα έδειξε να έχει την ωριμότητα για να αντεπεξέλθει.
«Είχαμε πολλά προβλήματα το τελευταίο τριήμερο. Είχαμε τραυματισμούς και ασθένειες. Όμως είμαστε μια ομάδα που πορευόμαστε πολλά χρόνια μαζί και μπορούμε ο ένας να καλύπτει το κενό του άλλου και να αντιμετωπίζουμε κάθε πρόβλημα. Αφιερώνουμε τη νίκη στον Βασίλη (σ.σ. Μουράτο), που δεν ήταν μαζί μας».

inner

-Ο κόσμος πόσο βοήθησε σε αυτή την ανατροπή;
«Πάρα πολύ. Για άλλη μια φορά το γέμισε το γήπεδο. Το… ξεχείλισε. Μας έδωσαν τρομερή ενέργεια και δεν μας άγχωσαν όταν αρχίσαμε άσχημα τον αγώνα. Τους ευχαριστούμε πολύ και περιμένουμε να γεμίσει το γήπεδο και στα άλλα δύο ματς που απομένουν. Εμείς θα κάνουμε ό,τι καλύτερο για να τους δώσουμε χαρά».

-Είσαι τελικά ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών; Και πέρσι σε πολλά παιχνίδια ήρθες από τον πάγκο και άλλαξες το ρυθμό…
«Έχω καταλάβει τι ζητά ο προπονητής από μένα. Και πέρσι, αλλά και φέτος, ξέρω πώς πρέπει και μπορώ να βοηθήσω την ομάδα. Έτσι όταν μπαίνω μέσα προσπαθώ να κάνω το καλύτερο».

-Ο στόχος πάντως ακόμη δεν έχει επιτευχθεί. Τα παιδιά λένε πως πέρα από την άνοδο θέλουμε και την πρωτιά…
«Εννοείται πως θέλουμε την πρώτη θέση. Έχουμε όμως δύο αγώνες και ακόμη δεν έχουμε πετύχει το στόχο της ανόδου. Η αποστολή μας δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Μένουμε συγκεντρωμένοι, λοιπόν… Οι πανηγυρισμοί είναι για καμιά ωρίτσα μόνο, μετά το κεφάλι όλοι πάλι κάτω, στη δουλειά. Πρώτα να νικήσουμε στον ημιτελικό για να επιστρέψουμε στην πρώτη κατηγορία, και μετά θέλουμε φυσικά και την πρώτη θέση».

-Πολύς λόγος γίνεται για την απόφαση για έξι μη κοινοτικούς στην Α1. Θεωρείς πως η δική σας παρουσία εδώ είναι μία ακόμη απόδειξη πως οι Έλληνες έχουν ταλέντο και ίσως αξίζουν περισσότερες ευκαιρίες;
«Δεν μπορώ να μιλήσω γι’ αυτό το θέμα. Δεν είναι δική μου δουλειά. Εμείς κάνουμε την προσπάθειά μας, κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να κρατάμε την Ελλάδα όσο πιο ψηλά γίνεται».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x