Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έδωσε το «παρών» στα γραφεία της ΚΕΔ για την κλήρωση των διαιτητών της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής της Basket League εκφράζοντας την απορία για ποιο λόγο δεν ορίζονται οι διαιτητές Αναστόπουλος, Μάνος και Παναγιώτου σε αγώνες του Ολυμπιακού μετά τον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό τον Φεβρουάριο. Ο ισχυρός άνδρας των «πράσινων» έκανε λόγο για ανομία της ΚΕΔ και την κατηγόρησε πως υποκύπτει σε εκβιασμό των «ερυθρόλευκων».

«Παρακολουθούμε για 9 συνεχόμενες αγωνιστικές την ΚΕΔ να πράττει σε ανομία. Να υφίσταται και να υποκύπτει στον εκβιασμό των ανθρώπων του Ολυμπιακού λέγοντας ότι δεν πρόκειται να κατέβουν να αγωνιστούν αν οριστούν τρεις συγκεκριμένοι διαιτητές. Δεν μας έχει εξηγήσει κανένας με ποια κριτήρια δύο διεθνείς διαιτητές και ένας ακόμη δεν μπαίνουν στις κληρώσεις για τα παιχνίδια του Ολυμπιακού. Αυτό τι αποδεικνύει; Αποδεικνύει αυτό που λένε πως οι Ολυμπιακοί ότι κράτος είναι ο Ολυμπιακός, αλλά ζούμε σε ένα κράτος μπουρδέλο. Ακούγεται ότι υπάρχουν εκβιασμοί από τον υπουργό προς την ΕΟΚ; Από την ΕΟΚ προς τους διαιτητές; Δεν θέλω να πιστέψω τέτοια πράγματα! Ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να αποδεχτεί κάτι τέτοιο, πάντα πηγαίνει με τους νόμους και θα’ θελα να δω για ποιο λόγο δεν ορίζονται οι διαιτητές που ο Ολυμπιακός λέει ότι είναι ανεπιθύμητοι. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι θέλει να χρησιμοποιήσει ο Ολυμπιακός το επιχείρημα ότι δεν είναι υπότροπος, γιατί είναι άλλο η αγωνιστική περίοδος και άλλα τα playoffs, ώστε να μην πέσει στην Α2. Αυτό είναι ο θάνατος του μπάσκετ. Θα βγει η κάθε ομάδα να πει ότι δεν θέλει τον έναν ή τον άλλο διαιτητή και θα καταλήξουμε να μην υπάρχουν Έλληνες διαιτητές, που παγκοσμίως είναι στο υψηλότερο επίπεδο. Και θα αναγκαστούμε να υποστούμε όλοι αυτόν τον εκβιασμό του Ολυμπιακού και να πάμε σε ξένους διαιτητές. Ο Παναθηναϊκός δεν θα υποκύψει σε αυτά τα παιχνίδια. Περιμένω έστω και την ύστατη στιγμή η ΚΕΔ να μην υποκύψει και να αποδείξει ότι δεν παίζει παιχνίδια, βάζοντας αυτούς τους διαιτητές, όσοι μπορούν να μπουν, σε αγώνες του Ολυμπιακού. Αλλά αυτό δεν αλλάζει ότι περιμένουμε απαντήσεις για ποιο λόγο επί εννέα συνεχείς αγωνιστικές δεν ήταν στις κληρώσεις αυτοί οι διαιτητές. Ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να παραμείνει θεατής σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Μπορεί να αποδεικνύεται πως κράτος είναι ο Ολυμπιακός με τις αποφάσεις που παίρνονται, αλλά και ο Παναθηναϊκός δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια. Θέλω να πιστεύω πως δεν θα χρειαστεί να φτάσουμε σε ακραίες καταστάσεις μετά την κλήρωση», τόνισε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποχωρώντας από την αίθουσα πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα:

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ