Ελλάδα

Δρακόπουλος στον ΣΠΟΡ FM: «Να αλλάξουμε λογική, για να κάνουμε βήματα μπροστά στο ελληνικό μπάσκετ»

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Ηρακλής μίλησε στον ΣΠΟΡ FM για τις αλλαγές που προτάθηκαν στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ για την Basket League, τους Έλληνες παίκτες, αλλά και την επιστροφή του Ολυμπιακού στην Α1.

Για τις αλλαγές που θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν προς το συμφέρον του ελληνικού μπάσκετ, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή «Μπαμ και Κάτω», ο Θοδωρής Δρακόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Ηρακλής μίλησε για τις προτάσεις που έγιναν στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, τη διαιτησία, αλλά και το αν θα πρέπει να επιστρέψει ο Ολυμπιακός στην Α1.

Αναλυτικά όσα είπε ο Θόδωρος Δρακόπουλος στους Μιχάλη Λεάνη και Μπάμπη Χριστόγλου:

Για το χθεσινό ΔΣ του ΕΣΑΚΕ: «Προσπαθούμε να κάνουμε κάποια βήματα προς την καλύτερη οργάνωση της λίγκας και του μπάσκετ, αλλά πρέπει να αλλάξουμε λίγο τα μυαλά μας και τη λογική μας, να βάλουμε μπροστά το κοινό συμφέρον και το άθλημα».

Για τον αριθμό των ξένων παικτών στις ομάδες: «Εγώ είχα πει στην προηγούμενη συνάντηση, ότι πρέπει να μειωθούν οι ξένοι, κανείς δεν συμφώνησε. Όποιος θέλει να παίξει στην Ευρώπη θέλει να έχει 7 και 8. Δεν νομίζω ότι θα αλλάξει η δομή της ομάδας με έναν ξένο λιγότερο. Οι Έλληνες ταλαντούχοι δεν βρίσκουν θέση να παίξουν και αυτό κάνει κακό στο ελληνικό μπάσκετ. Τη διαφορά την κάνουν οι Έλληνες παίκτες, αν έχεις καλούς Έλληνες θα πας καλά. Δεν μπορεί ο Ρογκαβόπουλος, ας πούμε, να μην έχει κάποια καλά λεπτά. Είναι κρίμα».

Για τις αλλαγές που προτάθηκαν: «Όλα όσα προτάθηκαν αποκλείεται να υλοποιηθούν, γιατί κάποια δεν θα τα δεχθεί το Υπουργείο. Όπως η αδειοδότηση να γίνεται από τον ΕΣΑΚΕ. Δεν νομίζω ότι θα το δεχθεί η Πολιτεία. Για την εγγυητική και να βρεθεί το ποσό σημαίνει ότι δυσκολεύεις την ομάδα στο να λειτουργήσει. Η λίγκα μας δεν είναι επαγγελματική, είναι ημιεπαγγελματική , Επαγγελματική είναι όταν μια ομάδα έχει τα έσοδα από τη δράση της, κι όχι από τον εκάστοτε πρόεδρο. Οι ομάδες δεν θα υπήρχαν χωρίς τον πρόεδρό τους».

Για το τι πρέπει να γίνει στο ελληνικό μπάσκετ: «Θα πρέπει να γίνει το προϊόν πιο αξιόπιστο και ανταγωνιστικό. Η διαιτησία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στο να έχεις αξιόπιστο πρωτάθλημα. Μια μεγάλη ομάδα αποχώρησε, ο Ολυμπιακός, λόγω της διαιτησίας. Η διαιτησία πρέπει να είναι στον έλεγχο του ΕΣΑΚΕ, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία. Για να μπορούμε να πούμε ότι το πρωτάθλημα είναι καθαρό. Ο κόσμος θα το καταλάβει, δεν είναι χαζός. Να είναι πιο καθαρή η διαιτησία και να διοικείται από εμάς και να γίνεται με κλήρωση και όχι με ορισμό, με προτάσεις από την ΕΟΚ. Η χρονιά φέτος είναι κομβική για το ελληνικό μπάσκετ. Να είμαστε όλοι μαζί και να πρυτανεύσει η λογική».

Για τη μείωση των ομάδων: «Αν μειωθούν οι ομάδες μπορεί το πρωτάθλημα να γίνει πιο ανταγωνιστικό. Ίσως και πιο προσοδοφόρο. Θα παίζουν περισσότερες φορές μεταξύ τους. Θεωρητικά αν ήμασταν επαγγελματική λίγκα έπρεπε να εξετάζουμε τις ομάδες και με άλλα κριτήρια, τι κόσμο έχουν, τι γήπεδα έχουν, για να ανέβουν στην κατηγορία. Καλό για το ελληνικό μπάσκετ θα είναι να δούμε και ομάδες από την επαρχία. Να παίζουν ομάδες από όλη την Ελλάδα».

Για την κεντρική διαχείριση: «Δύσκολο το θέμα με την κεντρική διαχείριση . Θεωρούν ότι με την κεντρική διαχείριση δεν θα μας δώσουν τόσα χρήματα όσα παίρναμε. Πιστεύω ότι θα διαλυθεί αυτό και ο καθένας θα ψάξει να βρει μόνος του».

Για την επιστροφή του Ολυμπιακού στην Α1: «Ο κος Παπαδόπουλος είπε ότι αν γυρίσει ο Ολυμπιακός, δεν θα κατέβουν. Είναι λίγο παιδική η αντίδραση. Οι ομάδες πρέπει να παραμείνουν. Είναι προς το συμφέρον του αθλήματος. Όπως και το να μείνουν και ο Άρης με τον ΠΑΟΚ. Είναι προς το συμφέρον όλων μας να παίζει ο Ολυμπιακός στην Α1. Ο κος Μπαρτζώκας θέλει να επιστρέψουν, γιατί βλέπει ότι η ομάδα ρολάρει καλύτερα όταν παίζει εκεί. Κι εμείς όταν πάμε να χτυπήσουμε μια πόρτα ενός χορηγού, το πρώτο πράγμα που μας ρωτούν είναι αν θα παίζει ο Ολυμπιακός. Και για τον Παναθηναϊκό είναι καλό, γιατί είναι καλύτερο να μπορεί να λέει ότι τον κερδίζει στο γήπεδο».

Για τον Ηρακλή: «Με πολύ κόπο καταφέραμε όσα πετύχαμε και με αξιοπρέπεια. Μια ομάδα δεν χτίζεται σε ένα χρόνο. Γίνονται βήματα. Στόχος είναι και η οργάνωση της ομάδας, όπου ακόμα είμαστε πίσω από τα στάνταρ που θα ήθελα. Το γήπεδο θέλει ακόμα φτιάξιμο. Οι ακαδημίες οργανώθηκαν και έχουμε ήδη δει τα πρώτα αποτελέσματα, κάποιοι παίκτες που τα επόμενα χρόνια θα παίζουν Α1. Ο Δημήτρης Καρβέλας είναι ένας πολύτιμος λίθος στην ομάδα μας. Είχαμε καλή ανταπόκριση από τον κόσμο, γιατί βλέπουν ότι γίνεται μια καλή προσπάθεια. Του χρόνου θεωρώ ότι θα έχουμε περισσότερο κόσμο, θα πειστούν και οι πιο δυσκολόπιστοι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x