Ευρώπη

Δύσκολο, αλλά το έχει... ξανακάνει η ΑΕΚ

Στην έδρα της Χάποελ Ιερουσαλήμ -με την οποία θα μονομαχήσει για την πρωτιά του B' ομίλου- θα αγωνιστεί σήμερα η ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του BCL. «Οδηγός» της το περσινό «διπλό».

Στην έδρα της Χάποελ Ιερουσαλήμ, ενός εκ των φαβορί της φετινής διοργάνωσης του BCL, φιλοξενείται σήμερα η ΑΕΚ (19:30, ΕΡΤ Sports HD, ΣΠΟΡ FM 94.6, sport-fm.gr) για τη δεύτερη αγωνιστική του B' ομίλου.

Αμφότερες οι ομάδες ξεκίνησαν με το «δεξί» τις υποχρεώσεις τους στο θεσμό. Αυτόματα, η νίκη θα διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην προσπάθεια κατάληψης της πρώτης θέσης, η οποία δίνει σαφές προβάδισμα εν όψει της συνέχειας μετά και την πρόσφατη αλλαγή στο σύστημα διεξαγωγής.

Η Ένωση προσπαθεί να αφήσει πίσω της την εντός έδρας ήττα από το Περιστέρι, η οποία άπαντες στο «κιτρινόμαυρο στρατόπεδο» θεωρούν ότι κρίθηκε από τις εσφαλμένες διαιτητικές αποφάσεις. Εξάλλου, κατέθεσαν και σχετική ένσταση. Ωστόσο, πλέον συγκεντρώνεται στην ευρωπαϊκή της μάχη.

Από χθες βρίσκεται στο Ισραήλ, εκεί όπου ταξίδεψε χωρίς τον Στέφαν Γιάνκοβιτς, ο οποίος υποφέρει από οστικό οίδημα. Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες βρίσκονται στη διάθεση του Ηλία Παπαθεοδώρου.

Αναμφίβολα, δύσκολη αποστολή για τον «δικέφαλο», ωστόσο, «οδηγός» του θα αποτελέσει το περσινό διπλό επί της Χάποελ (83-70, τον περασμένο Δεκέμβρη).

Από την άλλη, η ομάδα του Όντεντ Κάτας βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα. Μέχρι στιγμής μετράει ρεκόρ 3-0 στο πρωτάθλημα της και βρίσκεται στην κορυφή αυτού. Διαθέτει μία σειρά από εξαιρετικούς μπασκετμπολίστες, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν οι παλιοί μας γνώριμοι, Τζέι-Κόβαν Μπράουν και Τζέιμς Φελντέιν.


Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής του Β’ ομίλου:

Τρίτη (22/10)

Ορτέζ-Ράστα Βέχτα 75-90
Μπούργος-Άνβιλ 110-78

Τετάρτη (23/10)

Χάποελ Ιερουσαλήμ-ΑΕΚ 19:30
Αντβέρπ-Μπαντίρμα 21:00

Το πρόγραμμα της επόμενης (3ης) αγωνιστικής του ομίλου της ΑΕΚ:

Τρίτη (29/10)

Άνβιλ-Ορτέζ (18:00)
Μπαντίρμα-Μπούργος (20:00)

Τετάρτη (30/10)

ΑΕΚ-Αντβέρπ (19:00)
Χάποελ Ιερουσαλήμ-Ράστα Βέχτα (19:00)

Επιμέλεια: Μανώλης Μουσουράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x