Ελλάδα

Έδωσε ευκαιρίες ο Πασκουάλ και «πάτησε» τα Τρίκαλα ο Παναθηναϊκός!

Με τους Μήτογλου, Όγκαστ να παίρνουν την ευκαιρία τους και τον Λεκαβίτσιους να… ξεκουράζει τον Καλάθη, ο Παναθηναϊκός πάτησε γκάζι στο β’ ημίχρονο, διαλύοντας τα Τρίκαλα (87-56) και τώρα πάει Κάουνας.

Το ζητούμενο για τον Τσάβι Πασκουάλ και τον Παναθηναϊκό Superfoods κόντρα στα Τρίκαλα, ήταν -εκτός από τη νίκη- να δοθούν ανάσες σε βασικούς παίκτες που ειδικότερα κόντρα στη Μάλαγα χρησιμοποιήθηκαν πολύ περισσότερο και ο στόχος επετεύχθη.

Με τον Καταλανό τεχνικό να μοιράζει χρόνο και ευκαιρίες, οι «πράσινοι» δεν είχαν κανένα πρόβλημα να επικρατήσουν των Θεσσαλών, αφού με επιμέρους στο β' ημίχρονο 47-25, επιβλήθηκαν 87-56 και έκαναν το 7/7 στο πρωτάθλημα, στρέφοντας πλέον ολοκληρωτικά την προσοχή τους στη αναμέτρηση του Κάουνας με τη Ζαλγκίρις.

Κέρδος για το «τριφύλλι» ήταν η παρουσία των Ζακ Όγκαστ (14 πόντους με 4/5 βόλες, 10 ριμπάουντ) και ο Ντίνος Μήτογλου (11 πόντους με 7 ριμπάουντ) που φρόντισαν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία που τους δόθηκε, ενώ ο Λεκαβίτσιους χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα, έδωσε τις απαραίτητες ανάσες στον Καλάθη, έχοντας 12 πόντους 2/3 τρίποντα.

inner

Το ματς

Με σαφή πρόθεση ο Τσάβι Πασκουάλ να ξεκουράσει τους βασικούς που τα έδωσαν όλα κόντρα στη Μάλαγα, άρχισε στην πεντάδα τους Λεκαβίτσιους, Ντένμον, Όγκαστ, Αντετοκούνμπο και τον Σίνγκλετον. Όπως ήταν φυσικό η χημεία εντός παρκέ δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, με τα Τρίκαλα να καταφέρνουν να μείνουν κοντά στο σκορ με τους Χέιλ, Μάρεϊ και Τέγιτς να απαντούν στους Λεκαβίτσιους, Ντένμον και Αντετοκούνμπο που είχαν αναλάβει το σκοράρισμα για τους «πράσινους». Μετά το τηλεοπτικό τάιμ-άουτ (11-9), ο Καταλανός έβαλε μάλιστα και τον Μήτογλου που σκόραρε γρήγορους τέσσερις πόντους, δίνοντας αέρα 6 πόντων (17-11) στους γηπεδούχους λίγο πριν από τη λήξη της πρώτης περιόδου. Το τρίποντο του Βασιλειάδη απάντησε στον επιθετικού πλουραλισμό του «τριφυλλιού» με το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο 18-14 με μια εύστοχη βολή του Βουγιούκα.

inner

Τέγιτς και Τζόουνς σε λιγότερο από ένα λεπτό επανέφεραν την ισορροπία για τα Τρίκαλα (18-18) στις αρχές του β’ ημιχρόνου, τη στιγμή μάλιστα που ο Τσάβι Πασκουάλ είχε περάσει Παππά και Ρίβερς. Παρ’ όλα αυτά η εντολή ήταν να τροφοδοτηθούν οι ψηλοί και εναλλάξ Μήτογλου και Βουγιούκας σκόραραν κάνοντας το 27-24, αφού ο Βασιλειάδης από πλευράς Τρικάλων ήταν «ζεστός» από τα 6,75. Από τα μέσα της περιόδου και από τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν λύσεις επιθετικά, ο Καλάθης που είχε μπει κι αυτός στην εξίσωση άρχισε να φορτσάρει στην οργάνωση προσφέροντας εύκολους πόντους στον… ίδιο, αλλά και στον πάντα «καυτό» Κέι Σι Ρίβερς, με τη διαφορά στο 15’ να φτάνει για πρώτη φορά στο +10 (34-24). Το ημίχρονο έκλεισε τελικά στο +7 για τον Παναθηναϊκό (40-33), με τον Μιχάλη Λούντζη να δίνει και αυτός βοήθειες στους Τρικαλινούς από τα 6,75.

inner

Στο β’ ημίχρονο τα… αστεία για τον Παναθηναϊκό είχαν τελειώσει, καθώς φόρτσαρε για τα καλά κι στο 23’ με τρίποντο του Ντένμον η διαφορά έφτασε εκ νέου στους 10 (48-38) και έκτοτε δεν ξαναέπεσε σε μονοψήφιο, με τους γηπεδούχους να παίζουν πολύ πιο γρήγορα και να βρίσκουν χημεία εντός παρκέ. Η διαφορά όλο και ανέβαινε και μάλιστα στο 27’ με νέο τρίποντο του Λεκαβίτσιους ξεπέρασε για πρώτη φορά τους 20 πόντους (59-38), με το επιμέρους σκορ να φτάνει στο 19-5. Η τρίτη περίοδος έκλεισε στη μεγαλύτερη διαφορά που είχαν οι «πράσινοι στο παιχνίδι (+22, 64-42), χάρη στις δύο εύστοχες βολές του Λεκαβίτσιους.

inner

Τα πράγματα είχαν πάρει το δρόμο τους, ο Πασκουάλ έβαλε μέσα και τον Καλαϊτζάκη, αφού οι συμπαίκτες του πιτσιρικά είχαν φροντίσει να τελειώσουν το παιχνίδι και να του ανοίξουν το δρόμο και την ίδια ώρα Μήτογλου και Όγκαστ συνέχιζαν το δικό τους πάρτι. Με τρίποντο του Παππά στο 36’ η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά στο +30 (79-49), με τα επιθετικά όπλα του Κώστα Μέξα να έχουν σιγήσει σε όλη τη διάρκεια του β’ ημιχρόνου. Το τελικό 87-56, απλά ολοκλήρωσε μια άνετη βραδιά για τον Παναθηναϊκό, που έφτασε στο 7/7 στη φετινή Α1.

Τα δεκάλεπτα: 18-14, 40-33, 64-42, 87-56

Παναθηναϊκός Superfoods (Τσάβι Πασκουάλ): Ντένμον 6 (2), Λεκαβίτσιους 12 (2), Όγκαστ 14 (10 ριμπάουντ), Αντετοκούνμπο 6 (6 ριμπάουντ), Σίνγκλετον 1 (8 ριμπάουντ), Ρίβερς 7 (1), Παππάς 11 (2), Βουγιούκας 7 (9 ριμπάουντ), Καλαϊτζάκης 2, Λοτζέσκι 8, Μήτογλου 11 (1 τρίποντο, 7 ριμπάουντ, Καλάθης 2 (7 ασίστ).

Τρίκαλα BC ARIES (Κώστας Μέξας): Τζόουνς 10 (1), Λούντζης 6 (2), Χέιλ 8 (1), Φέισι 2, Μάρεϊ 2 (1/6 σουτ), Ρος, Χατζηνικόλας, Τέγιτς 14, Καλογιαννίδης, Σκουλούδης, Τάταρης 6 (2), Βασιλειάδης 8 (2).

inner

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x