NBA

«Έφυγε» ο θρυλικός Χάβλιτσεκ των Σέλτικς

Ένας από τους κορυφαίους παίκτες στην ιστορία του ΝΒΑ, ο Τζον Χάβλιτσεκ, απεβίωσε.

Το παγκόσμιο μπάσκετ θρηνεί το θάνατο του Τζον Χάβλιτσεκ. Ο θρύλος των Σέλτικς έφυγε σε ηλικία 79 ετών έχοντας ταλαιπωρημένη υγεία τα τελευταία χρόνια.

Ο εκλιπών αγωνίστηκε και στις 16 σεζόν της καριέρας του με τους Σέλτικς κατακτώντας οκτώ πρωταθλήματα, επίδοση που τον φέρνει τρίτο στη λίστα πίσω μόνο από τους συμπαίκτες του Μπιλ Ράσελ (11) και Σαμ Τζόουνς (10).

Είχε επιλεγεί στο νούμερο επτά του ντραφτ του 1962 από το Οχάιο Στέιτ, με το οποίο είχε κατακτήσει τον τίτλο στο NCAA το 1960. Στη διάρκεια της σπουδαίας καριέρας του αναδείχθηκε MVP των τελικών το 1974, ήταν All Star 13 φορές (και μάλιστα σερί) και επελέγη 11 φορές στην κορυφαία πεντάδα του ΝΒΑ και άλλες 8 στην καλύτερη αμυντική ομάδα.

Ακόμη και σήμερα παραμένει πρώτος στην ιστορία των Σέλτικς σε συμμετοχές, πόντους και εύστοχα σουτ, ενώ είναι δεύτερος σε ασίστ και πέμπτος σε ριμπάουντ. Επίσης είναι τέταρτος, πίσω από τους σύγχρονους Ντιρκ Νοβίτσκι, Κόμπι Μπράιαντ και Τιμ Ντάνκαν, σε πόντους από έναν παίκτη που πέρασε όλη την καριέρα του με μια ομάδα στο ΝΒΑ.

Ο Χάβλιτσεκ πρωταγωνιστεί σε μια από τις πιο εικονικές στιγμές στην ιστορία των playoffs. Στον έβδομο τελικό της Ανατολής με τους Σίξερς το 1965 ένα δικό του κλέψιμο σφράγισε τη νίκη της ομάδας του με την περίφημη περιγραφή «Havlicek stole the Ball» να μένει για πάντα.




Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x