Ελλάδα

Έγινε… Παναθηναϊκός και γλίτωσε το κάζο!

Να φύγει και να μην ξανάρθει αυτό το ματς… Για 37’ ο Παναθηναϊκός ήταν «αλλού γι' αλλού», ωστόσο στο νήμα σοβαρεύτηκε -με την είσοδο Διαμαντίδη- και επικράτησε 79-72 του πολύ μαχητικού Λαυρίου!

Ένας τραγικός Παναθηναϊκός για 37’ κατέθεσε την ποιότητά του στο τέλος και απέφυγε το κάζο μεγατόνων, επικρατώντας 79-72 του Λαυρίου και παραμένοντας ο μόνος αήττητος με 7x7 στην Α1.

Οι πράσινοι χρειάστηκαν τον Δημήτρη Διαμαντίδη να τους… σώσει (με τρίποντο και «συμμάζεμα»), προκειμένου να μετατρέψουν το 69-69 σε 69-76 και να κλειδώσουν την ύστατη στιγμή το ροζ φύλλο αγώνα.

Κάτω του μετρίου η απόδοση του τριφυλλιού, δεν έπαιζε άμυνα, έδειχνε να... βαριέται, δεν είχε συγκέντρωση και βρέθηκε να κυνηγά σε αρκετά μεγάλο μέρος του ματς. Ουσιαστικά έμενε όρθιο λόγω Καλάθη (16π., 10 ασίστ), Ραντούλιτσα (23π., 10ρ.) και Γκιστ, προτού αναλάβει δράση ο «3D» (στο 500ο ματς του).

Ύστερα από 6,5 μήνες επανήλθε στη δράση ο Νίκος Παππάς που αγωνίστηκε για σχεδόν 13' και πέτυχε 2 πόντους (1/4 σουτ). Μπάρλος, Γιαννακόπουλος και Γιανγκ άγγιξαν το θαύμα για τους νεοφώτιστους, αλλά εν τέλει έμειναν με την προσπάθεια.

Το ματς

Με τον Καλάθη σε καλό βράδυ (οργανωτικά και εκτελεστικά), αλλά την άμυνα να δείχνει με το καλημέρα πως δεν «πατά» καλά, ο Παναθηναϊκός πήρε ελαφρύ προβάδισμα με 9-7 στο 4’! Και κάπου εκεί συνέβη κάτι σχεδόν εξωπραγματικό! Με τους πράσινους να… φεύγουν από το παρκέ, να μην κάνουν ΤΙΠΟΤΑ σωστό σε άμυνα και επίθεση, οι γηπεδούχοι έτρεξαν τρομερό σερί 14-0(!) και προηγήθηκαν με 21-9, χάρη κυρίως σε Μπάρλο, Γιανγκ και Γιαννακόπουλο. Κι αφού κανείς δεν μπορούσε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, βγήκε… μπροστά ο Ραντούλιτσα! Ο Σέρβος «οργίασε» κάτω από τη ρακέτα σημείωσε 11 πόντους και έστειλε τον Παναθηναϊκό στο -1 (25-24), μαζεύοντας τη διαφορά.

Το παιχνίδι ήταν άναρχο, οι πράσινοι έπαιζαν άμυνα… με τα μάτια και στην επίθεση δεν έβρισκαν στόχο με τίποτα, με αποτέλεσμα να παραμένουν στο «κυνήγι» του σκορ (32-28). Οι Κυπελλούχοι Ελλάδας περίμεναν τα πάντα από τον Ραντούλιτσα ο οποίος «βομβάρδιζε» ασύστολα το αντίπαλο καλάθι, την ώρα που ‘χε συμπαράσταση μόνο από Καλάθη και Γκιστ. Το… ντέρμπι πάντως καλώς κρατούσε στο Λαύριο (35-35) καθώς η τοπική ομάδα δεν παραδινόταν και είχε τις… επιθετικές εμπνεύσεις της για να μην «χαθεί». Το τρίποντο του Κρουμπάλι έφερε το 40-35 υπέρ των γηπεδούχων, οι οποίοι με έξυπνο τρόπο και με βολές διατήρησαν αυτή τη διαφορά ως το ημίχρονο (45-41) κόντρα σε έναν κακό Παναθηναϊκό, που… βαριόταν να παίξει άμυνα, που και στην επίθεση μόνο από προσωπικές ενέργειες έβρισκε καλάθια.

Το Λαύριο ξέφυγε με 48-41, ωστόσο Καλάθης-Γκιστ-Ραντούλιτσα… συμμάζεψαν την κατάσταση, μείωσαν σε 51-48, ενώ το τριφύλλι πέρασε μετά από ώρα μπροστά, χάρη στο μοναδικό εύστοχο σουτ του Φελντέιν σ’ όλο το ματς (51-52). Ο Παναθηναϊκός δεν έπαιζε καλή άμυνα, έπαιζε άναρχα επιθετικά κι ως αυτού δεν μπορούσε να κάνει το «ξέσπασμα». Χάρη σε Γκιστ και Καλάθη βέβαια κατάφερε να κλείσει την τρίτη περίοδο στο +2 (59-61) κόντρα στο Λαύριο που μαχόταν με σθένος για τη «βόμβα».

Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν τα ηνία του αγώνα με 4 πόντους (61-65 και 63-67). Ωστόσο η κατάσταση «μύριζε» μπαρούτι λόγω της εμφάνισης που πραγματοποιούσε ο Παναθηναϊκός, αλλά και της μαχητικότητας του Λαυρίου. Το τρίποντο του Μπάρλου και το «έμμεσο» του Γιανγκ έφερε το ματς σε πλήρη ισορροπία, με 69-69 και όλα έδειχναν θρίλερ! Διότι οι πράσινοι έκαναν λάθος επιθέσεις και την ίδια ώρα οι γηπεδούχοι έχαναν –με δικά τους άστοχα σουτ- να σπρώξουν στο… γκρεμό το τριφύλλι. Εν τέλει βγήκε η κλάση του Διαμαντίδη στο τελευταίο τρίλεπτο… Ένα δικό του τρίποντο, ένα κλέψιμο και μια ασίστ, έφεραν σερί 7-0 για τον Παναθηναϊκόυ, που έκανε το 69-76 και ουσιαστικά κλείδωσε το ροζ φύλλο αγώνα, προτού οι δύο βολές του Γιαννακόπουλου φέρουν το τελικό 72-79.

Τα δεκάλεπτα: 25-24, 46-41, 59-61, 72-79

Λαύριο (Σερέλης): Γιανγκ 14, Κρούμπαλι 14 (2), Νίξον 9 (1), Γιαννακόπουλος 14 (3), Μπάρλος 13 (2), Σακελλαρίου, Περράκης 2, Κακλαμανάκης, Μπέμπης, Έβανς 6

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Χαραλαμπόπουλος 6, Φελντέιν 2 (1/5 σουτ), Γκιστ 11 (11ρ.), Καλάθης 16 (7/11 δίποντα-10 ασίστ), Κούζμιτς 2, Πάβλοβιτς 9, Γιάνκοβιτς 2, Φώτσης, Ραντούλιτσα 23 (10/14 σουτ, 10ρ.), Παππάς 2, Διαμαντίδης 6, Παπαγιάννης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x