Euroleague

Όταν ο Παναθηναϊκός άρχισε το... ράψιμο

Η πρώτη φορά δεν ξεχνιέται… Και για τους φίλους του Παναθηναϊκού, όσα χρόνια κι αν περάσουν (22 σήμερα), θα μείνει για πάντα στη μνήμη η τάπα του Βράνκοβιτς που χάριζε το πρώτο από τα έξι αστέρια του.

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Κι αν σαν σήμερα πριν από 22 χρόνια ο Παναθηναϊκός δεν ανέβαινε στην κορυφή της Ευρώπης για πρώτη φορά, πιθανώς η συνέχεια να μην ήταν ανάλογα εντυπωσιακή με άλλους πέντε τίτλους στην Ευρωλίγκα, αλλά και τα όνειρα να γίνουν… επτά φέτος στο Βελιγράδι.

Ήταν 11 Απριλίου του 1996, όταν ο Παναθηναϊκός νικούσε με 67-66 την Μπαρτσελόνα στον τελικό του Final Four του Παρισιού. Το www.sport-fm.gr θυμάται και σας θυμίζει...

inner

Οι «πράσινοι» νικώντας στον ημιτελικό με 81-71 την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 35 πόντους του Ντομινίκ Γουίλκινς έφτασαν στον τελικό με τους «μπλαουγκράνα», οι οποίοι είχαν επιβληθεί της Ρεάλ Μαδρίτης στον ισπανικό εμφύλιο με 76-66, με 24 πόντους του Αρτούρας Καρνισόβας. Το ματς τίτλου ήταν συγκλονιστικό σε εξέλιξη. Το προβάδισμα που είχαν στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς εξανεμίστηκε στα τελευταία λεπτά…

inner

...Ο Τζον Κόρφας ντριμπλάρει, πασάρει στον Γιαννάκη και αυτός πάλι στον Κόρφα, ενώ μένουν 10 δευτερόλεπτα για το τέλος. Ο «Τεν-Τεν» δίνει στον Βράνκοβιτς και αυτός στον Γιαννάκη, που προσπαθώντας να αποφύγει τους αντιπάλους του, γλιστράει και χάνει την μπάλα. Οι της «Μπάρτσα» φεύγουν στον αιφνιδιασμό με το σκορ στο 67-66 και με έξι δευτερόλεπτα να απομένουν. Ύστερα από… συρτό μπάσκετ, η μπάλα καταλήγει στον Χουάν Αντόνιο Μοντέρο, που είναι μόνος με το καλάθι της νίκης. Εν τω μεταξύ, το χρονόμετρο έχει κολλήσει και αν λειτουργούσε κανονικά βάσει λογικής ο Μοντέρο δεν θα προλάβαινε να κάνει το σουτ. Το έκανε, όμως, αφού προηγήθηκε και παράβαση βημάτων, αλλά ως από μηχανής θεός πετάχτηκε ο φοβερός και τρομερός Στόγιαν Βράνκοβιτς και του «έσβησε τα φώτα...

Ως διά μαγείας το παιχνίδι συνεχίστηκε για μερικά ακόμα δευτερόλεπτα –το χρονόμετρο είχε κολλήσει για τα καλά–αλλά οι Καταλανοί δεν πρόλαβαν να βρουν σουτ και έτσι ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε ένα μεγάλο θρίαμβο, τον προπομπό της αυτοκρατορίας του.

inner

Παναθηναϊκός-Mπαρτσελόνα 67-66

Παναθηναϊκός (Μπόζινταρ Μάλκοβιτς): Αλβέρτης 17, Βράνκοβιτς, Οικονόμου 10, Κόρφας 4, Σταυρακόπουλος 9, Βουρτζούμης 2, Γιαννάκης 9, Ουίλκινς 16.

Μπαρτσελόνα (Αΐτο Γκαρθία Ρενέσες): Γκαλιλέα 10, Φερνάντεθ 15, Καρνισόβας 23, Χιμένεθ 9, Γκόντφρεντ 9, Μοντέρο, Ντίεθ, Μπος, Φεράν.

Τα τελευταία συγκλονιστικά δευτερόλεπτα του τελικού:



Τα highlights του τελικού

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x