Μουντομπάσκετ 2023

Έκανε το καθήκον της και πάει για πρωτιά η Ιταλία!

Χαμηλό εμπόδιο αποδείχθηκε η Αγκόλα για τους Ιταλούς, οι οποίοι επικράτησαν 92-61 των Αφρικανών και οδεύουν προς τελικό πρωτιάς κόντρα στους Σέρβους την Τετάρτη.

Επίδειξη δύναμης κόντρα στην Αγκόλα έκαναν οι Ιταλοί, οι οποίοι επικράτησαν... δίχως να ιδρώσουν (92-61) και ετοιμάζονται για το ματς που θα κρίνει την πρωτιά του ομίλου κόντρα στην πανίσχυρη Σερβία.

Οι «ατζούρι» έβαλαν από πολύ νωρίς τα θεμέλια της νίκης τους, καθώς το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου τους βρήκε στο +14 (25-11). Το σύνολο του Σακέτι, παρά το μουδιασμένο ξεκίνημα, δεν άργησε να αποκτήσει διψήφιο προβάδισμα, εκμεταλλευόμενο πλήρως την επιπολαιότητα των Αγκολέζων. Οι Αφρικανοί έκαναν 8 φάουλ στην πρώτη περίοδο, ενώ υπέπεσαν σε έξι λάθη, τα οποία μεταφράστηκαν σε οκτώ πόντους για τους αντιπάλους.

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο σκέλος του πρώτου ημιχρόνου. Οι Ιταλοί έσφιξαν κι άλλο την άμυνά τους, κρατώντας την Αγκόλα στους τέσσερις πόντους στα πρώτα επτά λεπτά της περιόδου. Το +23 (44-21) της ανάπαυλας ήρθε χάρη στα τρίποντα των Τζεντίλε, Μπρουκς, Αμπάς και Μπελινέλι (11π. στο πρώτο μέρος).

Η διαφορά πάντως θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερη, αν οι «ατζούρι» δεν ήταν τόσο άστοχοι από τη γραμμή της... φιλανθρωπίας (53%, 8/15).

Από 'κει και πέρα, ο Σακέτι ξεκίνησε το ροτέισον, γεγονός που είχε αντίκτυπο στην αμυντική προσήλωση της ομάδας του, που μέτρησε παθητικό 21 πόντων στην τρίτη περίοδο, όσους δηλαδή είχε δεχτεί συνολικά στο πρώτο ημίχρονο. Επιθετικά βέβαια, λίγα άλλαξαν, καθώς η άμυνα των Αφρικανών επέτρεψε την διεύρυνση της διαφοράς, η οποία έφτασε στο +34 (68-34).

Το τέταρτο δεκάλεπτο όπως ήταν λογικό εξελίχθηκε σε… ροντέο, καθώς οι δύο ομάδες ξέχασαν εν πολλοίς τι σημαίνει τακτική. Ο διαδικαστικός χαρακτήρας των τελευταίων λεπτών δεν απέτρεψε τα παρατράγουδα, αφού δεκαέξι δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε τα αίματα άναψαν, όταν ο Αλεσάντρο Τζεντίλε έσπρωξε τον Λεονέλ Πούλου και εκείνος του ανταπέδωσε με κουτουλιά, κίνηση που απέφερε την αποβολή του 33χρόνου φόργουορντ.

Το τελικό 92-61 έστειλε τους Ιταλούς στο 2-0 και στο διαφαινόμενο ντέρμπι πρωτιάς με τους Σέρβους την Τετάρτη. Από την άλλη, η Αγκόλα αποχαιρέτησε όποια ελπίδα πρόκρισης είχε στην επόμενη φάση και θα παίξει για την τιμή της κόντρα στις Φιλιππίνες.

Από τους νικητές ξεχώρισε ο Μάρκο Μπελινέλι που σημείωσε 17 πόντους σε 20 λεπτά συμμετοχής, ενώ από 11 προσέθεσαν οι Μπρουκς (με 11 ριμπάουντ), Χάκετ και Αμπάς.

Στον αντίποδα, απελπιστικά μόνος ήταν ο πρώην σέντερ του ΠΑΟΚ, Γιανίκ Μορέιρα, ο οποίος είχε 15 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 25-11, 44-21, 70-42, 92-61.





Επιμέλεια: Γιάννης Γιανναράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x