Ευρώπη

Έκανε το χρέος της και βλέπει πρόκριση η ΑΕΚ

Παρότι έκανε τα εύκολα δύσκολα και χωρίς να παίξει καλά, η ΑΕΚ ήταν όσο σοβαρή έπρεπε στην Πολωνία και κατάφερε να φτάσει στη νίκη επί της Ρόζα Ράντομ με 63-69, κάνοντας σημαντικό βήμα πρόκρισης.

Μπορεί να έπαιξε με τη «φωτιά», παρ’ όλα αυτά η ΑΕΚ δεν… κάηκε και κατάφερε να φύγει με το διπλό στις αποσκευές της από την Πολωνία επικρατώντας της Ρόζα Ράντομ με 63-69 στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του Basketball Champions League.

Αν και βρέθηκε στο +15 στα μέσα της τρίτης περιόδου (36-51), η Ένωση φάνηκε στη συνέχεια να παραχαλάρωσε επιτρέποντας στην Ρόζα Ράντομ να μειώσει στους τρεις (56-59) στα μέσα της τέταρτης.

Ωστόσο με τον Σάκοτα να δηλώνει παρών στα... δύσκολα και να πετυχαίνει πολύ σημαντικά καλάθια, οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα έφτασαν στη νίκη, η οποία ήταν η έκτη φετινή τους στο Basketball Champions League και πλέον έχουν ρεκόρ 6-5.

Εκτός από τον αρχηγό της ΑΕΚ, εξαιρετικοί ήταν ο Τσινέμελου Ελόνου με 9 πόντους και 8 ριμπάουντ αλλά και ο Μάνι Χάρις με 22 πόντους και 4 ριμπάουντ.

inner

To ματς



Mε τους Γκριν, Λαρεντζάκη, Χάρις, Τζέιμς και Μαυροειδή ξεκίνησε το παιχνίδι η ΑΕΚ.

Η Ρόζα μπήκε καλύτερα στο ματς και εκμεταλλευόμενη τις αδράνειες της άμυνας της Ένωσης προηγήθηκε αρχικά με 6-2 και στη συνέχεια με 11-4 στο 6:19 της πρώτης περιόδου. Οι κιτρινόμαυροι δεν παρουσίαζαν την απαιτούμενη συγκέντρωση στην άμυνα με αποτέλεσμα να δέχονται εύκολα καλάθια και να μην μπορούν να πλησιάσουν στο σκορ. Η κατάσταση άλλαξε στα μέσα της πρώτης περιόδου. Η κιτρινόμαυρη άμυνα «έσφιξε», οι διάδρομοι προς το καλάθι μειώθηκαν και κάπως έτσι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου βρήκε την Ένωση στο -3 (17-14).

inner

Αρκετά πιο γρήγορος ήταν ο ρυθμός του παιχνιδιού στο δεύτερο δεκάλεπτο. Η ΑΕΚ όντας αρκετά βελτιωμένη σε σχέση με το πρώτο δεκάλεπτο του παιχνιδιού, κατάφερε σχετικά γρήγορα να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση φέρνοντας το ματς στα ίσια (22-22) στο 8:20 της δεύτερης. Ωστόσο οι Πολωνοί κατάφερναν να διατηρούν έστω και δύσκολα το προβάδισμα. Η κατάσταση αυτή διατηρήθηκε μέχρι το 1:40 πριν το τέλος του πρώτου μέρους. Σε εκείνο το σημείο ο Ελόνου (κορυφαίος για τους κιτρινόμαυρους στο πρώτο μέρος) με σουτ από τα τέσσερα μέτρα έκανε το 32-34 και έδωσε στην Ένωση το προβάδισμα για πρώτη φορά μετά το αρχικό 0-2. Με αυτό τον τρόπο οι κιτρινόμαυροι οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα προηγούμενοι με τρεις (33-36).

Με διάθεση να τελειώνει από νωρίς την κουβέντα σχετικά με τον τελικό νικητή και με καμία όρεξη να μπλέξει σε μπελάδες, ξεκίνησε το δεύτερο μέρος η ΑΕΚ. Η κιτρινόμαυρη άμυνα είχε υψώσει... τοίχος μπροστά στο καλάθι, μην επιτρέποντας στους Πολωνούς να πλησιάσουν. Παρόμοια ήταν η κατάσταση και στην άλλη πλευρά του παρκέ. Εκεί όπου η Ένωση έβρισκε λύσεις και με αιχμή του δόρατος τον Τζέιμς έτρεξε ένα 14-0 σερί κάνοντας το 36-37, 36-51 στο 4:58. Κάπου εκεί η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε εντελώς. Για την ακρίβεια αυτό που άλλαξε ήταν η επιθετική παραγωγικότητα της ΑΕΚ η οποία μέχρι το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου πέτυχε μόλις ένα καλάθι και ξεκινήσει την τέταρτη περίοδο στο +12 (43-55).

inner

Η ζώνη των Πολωνών δυσκόλευε αρκετά τους παίκτες της ΑΕΚ. Η πολωνική ομάδα έβρισκε λύσεις στην επίθεση με τον Πάντερ να προκαλεί μεγάλους μπελάδες στην ελληνική άμυνα και κάπως έτσι, το ματς έφτασε ακόμα και στους τρεις (56-59). Δύο τρίποντες... βόμβες ωστόσο από τους Σάκοτα και Χάρις έδωσαν σημαντικές ανάσες στην Ένωση που κατάφερνε να διατηρεί μία διαφορά ασφαλείας (58-64) στο 2:49. Οι Πολωνοί πραγματοποίησαν νέα αντεπίθεση παίζοντας τα ρέστα τους και μειώνοντας ξανά στους δύο (62-64). Παρ’ όλα αυτά οι παίκτες του Ντράγκν Σάκοτα διατήρησαν την ψυχραιμία τους, έφτασαν στη νίκη με 62-69 και παράλληλα έκαναν σημαντικό βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Basketball Champions League.

Δεκάλεπτα: 17-14,16-22, 10-17, 20-16

inner

inner

Δείτε πως μετέδωσε την αναμέτρηση το sport-fm.gr:



Αλέξανδρος Ξενικάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x