Euroleague

Έκοψε τα φτερά της Μάλαγα με… κατοστάρα η Αρμάνι

Νίκη-μαχαιριά στις ελπίδες της Μάλαγα για παρουσία στην οκτάδα πέτυχε η Αρμάνι Μιλάνο, η οποία επικράτησε των Ανδαλουσιανών με 101-87 έχοντας σε τρομερό βράδυ τους Γκάουντλοκ και Κουζμίνσκας.

Έχοντας σε τρομερό βράδυ τους Γκάουντλοκ (18 πόντους) και Κουζμίνσκας (17 πόντους) η Αρμάνι Μιλάνο έφτασε σχετικά εύκολα στην 5η νίκη της στη φετινή Ευρωλίγκα, επικρατώντας της Μάλαγα με 101-87 έχοντας πλέον ρεκόρ 5-13.

Μία νίκη που αποτελεί πλήγμα στην προσπάθεια των Ανδαλουσιανών (7-11) για μία θέση στην πρώτη οκτάδα και την συμμετοχή στην φάση των play off.

Νέντοβιτς με 22 π. και Μπρουκς με 19 π. έκαναν ότι μπορούσαν για την ισπανική ομάδα, ωστόσο η έλλειψη υποστήριξης, έφερε αναμενόμενα την ήττα.

inner

inner

Το ματς



Η εξαιρετική εικόνα των γηπεδούχων στο ξεκίνημα αναμέτρησης τους επέτρεψε να προηγηθούν ακόμα και με +12 (20-8). Κουζμίνσκας και Θίοντορ ήταν αρκετά «ζεστοί» και κάπως έτσι η Μιλάνο πήγε στο τέλος της πρώτης περιόδου προηγούμενοι με +9 (31-22).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Μάλαγα βελτίωσε την αγωνιστική της εικόνα. Ο Νέντοβιτς άρχισε να συνδέεται με το καλάθι και κάπως έτσι οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στους πέντε (44-39) στο 2:39 πριν την ανάπαυλα. Ένα τρίποντο του Μακάλουμ διαμόρφωσε το 50-44 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Με το πόδι στο… γκάζι μπήκαν στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι. Με το Όγκουστιν να κυριαρχεί κάτω από τις δύο ρακέτες , η Μάλαγα κατάφερε γρήγορα να τρέξει ένα αναπάντητο σερί 7-0 και να περάσει μπροστά (50-51) στο 8:23. Ωστόσο, η Αρμάνι αντέδρασε. Ο Κουζμίνσκας βρισκόταν σε εξαιρετικό βράδυ και έτσι οι Ιταλοί κατάφεραν όχι μόνο να πάρουν ξανά το προβάδισμα να χτίσουν και μία διαφορά ασφαλείας στο τέλος της τρίτης περιόδου (79-71).

Η τελευταία περίοδος δεν προσέφερε ιδιαίτερες συγκινήσεις. Οι γηπεδούχοι διατηρούσαν με άνεση το υπέρ τους προβάδισμα με τον Γκάουντλοκ να σκοράρει κατά ριπάς έξω από τα 6,75 (6/8 τρίποντα). Δύο βολές του Μίτσοφ διαμόρφωσαν το τελικό 101-87.

Δεκάλεπτα: 31-22, 19-22, 29-27, 22-16

Αλέξανδρος Ξενικάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x