Ευρώπη

Εκτός VTB League και επίσημα η Ρίγα, με 13 ομάδες η λίγκα

Με 13 και όχι 14 ομάδες θα διεξαχθεί η VTB League τη νέα αγωνιστική περίοδο, μετά την οικονομική αδυναμία της Ρίγα να συμμετάσχει στη διοργάνωση.

Οριστικά χωρίς τη Ρίγα θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα της VTB League την ερχόμενη σεζόν.

Η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε πως στη λίγκα θα συμμετέχουν 13 και όχι 14 ομάδες, καθώς οι Λετονοί αδυνατούν να αγωνιστούν, για οικονομικούς λόγους. Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, εφόσον ξεπεράσει το συγκεκριμένο εμπόδιο, η Ρίγα μπορεί να δηλώσει κανονικά συμμετοχή στη διοργάνωση της σεζόν 2020/21.

Από ‘κει και πέρα, όπως αποφασίστηκε στο ΔΣ, η κανονική περίοδος της VTB League θα ξεκινήσει στα τέλη Σεπτεμβρίου, με τις πρώτες οκτώ ομάδες να κερδίζουν τη συμμετοχή στα playoffs και ο πρωταθλητής να κρίνεται σε τελικούς σειράς best of three, δηλαδή η ομάδα που θα φτάσει πρώτη τις δύο νίκες.

Οι 13 ομάδες που θα συμμετέχουν στη διοργάνωση τη σεζόν 2019/20: Άβτοντορ, Γενισέι, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Λοκομοτίβ Κουμπάν, Νίζνι Νόβγκοροντ, Πάρμα, Ούνιξ Καζάν, Χίμκι, ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία), Αστάνα (Καζακστάν), Ζιελόνα Γκόρα (Πολωνία), Κάλεβ/Κράμο (Εσθονία), Τσμόκι-Μινσκ (Λευκορωσία).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x