Ελλάδα

Εμφάνιση… Ευρωλίγκας από την ΑΕΚ, «καθάρισε» και τη Χίμκι!

Μεγάλες υποσχέσεις άφησε η ΑΕΚ που παίζοντας εξαιρετικά κέρδισε στη Λευκωσία μετά τον Παναθηναϊκό ΚΑΙ τη Χίμκι.

Αν η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί, οι φίλοι της ΑΕΚ μπορούν να αισιοδοξούν πολύ για την ερχόμενη σεζόν. Μετά τη χθεσινή νίκη επί του Παναθηναϊκού, η «Ένωση» έβαλε κάτω μια ακόμη ισχυρή ομάδα της Ευρωλίγκας κερδίζοντας 71-64 τη Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα και κάνοντας το 2/2 στο τουρνουά της Λευκωσίας.

Κορυφαίος ο Μάλκολμ Γκρίφιν (14π., 3 ασίστ) που διακρίθηκε σε σκορ, δημιουργία και άμυνα, εξαιρετικός και ο Βινς Χάντερ (16π., 7 ριμπ.). Σπουδαία δουλειά από τον Βασίλη Ξανθόπουλο με 6 κλεψίματα, 4 ασίστ και 2 πόντους, ξανά πολύτιμη βοήθεια από τους πιτσιρικάδες Μωραΐτη και Αγραβάνη. Άστοχος ο Ματσιούλις, που έμεινε στους 6 πόντους με 0/6 σουτ. Κι όλα αυτά χωρίς Σαντ-Ροος, Ρατάν-Μέις, Λαρεντζάκη και Καββαδά.

Την Κυριακή στις 17:00 η ΑΕΚ ολοκληρώνει την παρουσία της στο τουρνουά αντιμετωπίζοντας τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Το ματς

Με διαφορετική πεντάδα σε σχέση με το χθεσινό φιλικό κόντρα στον Παναθηναϊκό άρχισε η ΑΕΚ. Γκρίφιν, Μωραΐτης, Γιαννόπουλος, Σάκοτα και Χάντερ ξεκίνησαν τον αγώνα έχοντας εξαιρετική απόδοση. Παίζοντας πολύ καλή άμυνα, η «Ένωση» κυριάρχησε στα πρώτα οκτώ λεπτά φτάνοντας στο +7 (8-15) με πρωταγωνιστή τον Χάντερ. Όμως ένα κακό δίλεπτο, στο οποίο ο Κρόκερ είχε 3/3 τρίποντα, και η αστοχία των «κιτρινόμαυρων» από μακριά (0/9 στο δεκάλεπτο) έφεραν ένα 9-0 για τη Χίμκι, 17-15. Ο και πάλι θετικός Μωραΐτης με μια βολή κι ένα τρίποντο ισοφάρισε (19-19), ωστόσο τα πολλά χαμένα ριμπάουντ και η δράση του Μίκι επέτρεψαν στη ρωσική ομάδα να ξεφύγει με 23-19, με τον Λούκα Μπάνκι να καλεί τάιμ άουτ έξι λεπτά πριν το ημίχρονο. Ο Ζούμπκοφ ανέβασε κι άλλο τα ποσοστά της Χίμκι από μακριά (5/10), με τη διαφορά να φτάνει στους οκτώ, 33-27, πριν το φοβερό κάρφωμα του Αγραβάνη διαμορφώσει το 33-29 του ημιχρόνου. Σε ένα πρώτο μέρος όπου η αστοχία από μακριά (1/12), τα πολλά χαμένα ριμπάουντ (8) και το πρόβλημα στη δημιουργία (5 ασίστ με 9 λάθη) ήταν τα μεγαλύτερα προβλήματα της ΑΕΚ.

inner

Με τρίποντο του Αγραβάνη και γκολ-φάουλ του Γκρίφιν η διαφορά εξαφανίστηκε (33-33) στα πρώτα 51’’ της τρίτης περιόδου με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να καλεί τάιμ άουτ και να βάζει τις φωνές στους παίκτες του. Αυτές δεν τους… συνέτισαν και η ΑΕΚ με κλέψιμο και καλάθι του Χάντερ στον αιφνιδιασμό ανέκτησε το προβάδισμα (38-40). Ο Αμερικανός με σουτ από τα πέντε μέτρα και τρίποντο (!) έφερε την ομάδα του και στο +4 (41-45), ενώ ο Γιαννόπουλος βελτίωσε κι άλλο το ποσοστό πίσω από τα 6,75μ. γράφοντας το 45-51. Ο Κρόκερ τιμώρησε, πάντως, τη ζώνη με ένα ακόμη τρίποντο και το δεκάλεπτο (στο οποίο ο Ματσιούλις δεν έπαιξε ούτε δευτερόλεπτο) έκλεισε σε απόλυτη ισορροπία, 55-55. Τα διαδοχικά κλεψίματα του Ξανθόπουλου επέτρεψαν στην «Ένωση» να πάρει ένα μικρό προβάδισμα (59-62) με γκολ-φάουλ του Γιαννόπουλου. Το τρίποντο, δε, του Γκρίφιν και το λέι απ του Μωραΐτη στο ανοιχτό γήπεδο έφεραν το +5, 61-66, στα μισά της περιόδου. Μια ακόμη «βόμβα» του Γιαννόπουλου οδήγησε τη διαφορά στους οκτώ, 61-69, τριάμισι λεπτά πριν το τέλος. Το φοβερό σόλο του Ξανθόπουλου στα 79’’ για το τέλος ουσιαστικά «καθάρισε» το παιχνίδι

Δεκάλεπτα: 17-15, 33-29, 55-55, 64-71.
inner
inner

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x