Ελλάδα

Ένας άλλος Ολυμπιακός, «οπλίστηκε» για break τίτλου

Ο Ολυμπιακός έκανε την καλύτερη εμφάνισή του σε τελικούς, ισοφάρισε σε 2-2 και οπλίστηκε με θάρρος για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα στην έδρα του Παναθηναϊκού.

Εκεί που πολλοί, ακόμη και αρκετοί φίλοι της ομάδας, είχαν ξεγραμμένο τον Ολυμπιακό εκείνος βροντοφώναξε «παρών». Με την καλύτερη και με… διαφορά εμφάνισή του στους τελικούς όχι απλώς ισοφάρισε σε 2-2 τη σειρά των τελικών, αλλά με την εικόνα του οπλίστηκε με αυτοπεποίθηση πως μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα στην έδρα του Παναθηναϊκού την Κυριακή στον τελικό των τελικών.

Η μεταμόρφωση των «ερυθρόλευκων» έχει… αιτίες:

-Ασφυκτική πίεση από το πρώτο λεπτό: Ο Ολυμπιακός έδωσε από νωρίς τον τόνο με την άμυνά του. Με μπροστάρη τον Παπανικολάου που απορρύθμισε τον Καλάθη, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν εξαιρετική πίεση στην μπάλα χαλώντας τα plays του Παναθηναϊκού και αναγκάζοντάς τους σε 8 λάθη από τα πρώτα 15 λεπτά του αγώνα κερδίζοντας πολλούς πόντους στο ανοιχτό γήπεδο. Η ενέργεια του Ολυμπιακού αποτυπώθηκε στα 14 επιθετικά ριμπάουντ (συνολικά 44-30 τα ριμπάουντ) και τα 4 κλεψίματα που έδωσαν έξτρα κατοχές.

-Γρήγορος, αποφασιστικός και εύστοχος: Σε σχέση με το μονότονο και προβλέψιμο παιχνίδι στην επίθεση στα τελευταία δύο ματς, ο Ολυμπιακός είχε άλλο πρόσωπο. Κυκλοφορούσε και συχνά εκτελούσε γρήγορα στην επίθεση, είχε σωστή στόχευση διαβάζοντας και «χτυπώντας» όλα τα μις ματς, είχε δημιουργία από πικ εν ρολ ή από μέσα προς τα έξω, ενώ μετά το αποκαρδιωτικό 25/79 στο προηγούμενο ενάμιση ματς αυτή τη φορά σούταρε με 27/57 (47%) έχοντας 19/32 δίποντα και 8/25 τρίποντα.

-Η εμφάνιση των «κοντών»: Στα δύο προηγούμενα ματς Στρέλνιεκς, Ρόμπερτς και Μάντζαρης είχαν όλοι μαζί 12 πόντους με 4/17 σουτ και 6 ασίστ. Χθες πρόσφεραν και οι τρεις 34 πόντους με 10/16 σουτ και 6 ασίστ με μόλις 1 λάθος.

-Οι αρχηγοί… συγχρονίστηκαν: Σπανούλης και Πρίντεζης έπαιξαν για πρώτη φορά στη σειρά ΚΑΙ οι δύο καλά. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο είχαν 21 πόντους και τελείωσαν το ματς προσφέροντας συνολικά 25 πόντους έχοντας και από 3 ασίστ, ενώ ο δεύτερος είχε και 11 ριμπάουντ.

-Επιτέλους… σέντερ: Ο Ολυμπιακός είχε πάρει ελάχιστα πράγματα από τη θέση «5» στη σειρά ως τώρα. Και παρότι ο Μιλουτίνοφ παραμένει πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό, ο ΜακΛίν έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του στη σεζόν. Είχε 20 πόντους (6/8 σουτ), 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 11 κερδισμένα φάουλ!

-Ο πάγκος έκανε τη διαφορά: Ο Ολυμπιακός πήρε πολύτιμη βοήθεια σχεδόν από όλους τους παίκτες του. Είναι ενδεικτικό πως ο ερυθρόλευκος πάγκος έδωσε 49 πόντους έναντι 27 των πράσινων.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x