Ευρώπη

Ένωση Ισπανών διαιτητών: «Αναγνωρίζουμε τα λάθη μας»

Τι αναφέρουν οι Ισπανοί διαιτητές, μετά τον σάλο που προκλήθηκε για τα σφυρίγματά τους στα τελευταία λεπτά του τελικού του Κυπέλλου μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα.

Επίσημη θέση μετά τα όσα συνέβησαν στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας μπάσκετ μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, πήρε η Ένωση Διαιτητών. Η «βασίλισσα» κάνει λόγο για «κλοπή», θεωρώντας ότι έχασε το τρόπαιο από το αντικανονικό καλάθι του Τόμιτς, και απειλεί να αποχωρήσει από την ACB, ενώ οι «μπλαουγκράνα» πανηγυρίζουν και λένε ότι αν είχε σφυριχτεί νωρίτερα το αντιαθλητικό φάουλ του Ράντολφ στον Σίνγκλετον, όλα θα είχαν τελειώσει.

Η τριάδα των Χουάν Κάρλος Γκονζάλες Γκαρθία, Μιγκέλ Άχνελ Πέρεθ και Μπέντζαμιν Χιμένεθ πήρε βαθμό κάτω από τη βάση, αλλά η Ένωση Διαιτητών αναγνώρισε τα λάθη που έγιναν, αλλά στηρίζει και τους τρεις ρέφερι.

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:

1) Αναγνωρίζουμε τα σημαντικά λάθη στο τέλος του αγώνα.

2) Αποδεχόμαστε τις κινήσεις που μπορεί να κάνει η ACB γι' αυτά τα λάθη.

3) Μεταφέρουμε στην ACB την απόλυτη πρόθεσή μας να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στην προπόνησή μας, μέσα στη σεζόν, για να έχουμε τις καλύτερες διαιτησίες.

4) Εκφράζουμε την υποστήριξή μας προς όλους τους διαιτητές.

«Είμαστε άνθρωποι και οι άνθρωποι κάνουν κάποια λάθη που τους επηρεάζουν. Παρ' όλα αυτά προσπαθούμε πάντα να τα αποφεύγουμε μέσω της δουλειά μας. Ευχόμαστε να μην συμβεί κάτι αντίστοιχο με την τελευταία φάση, για να μπορούμε να απολαμβάνουμε το μπάσκετ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x