Ευρώπη

Επίσημο αίτημα της λίγκας του Ισραήλ στην κυβέρνηση να συνεχιστεί το φετινό πρωτάθλημα!

Επιστολή στο υπουργείο Υγείας και Αθλητισμού έστειλε ο πρόεδρος της λίγκας του Ισραήλ, καταγράφοντας ένα λεπτομερές πλάνο, βάσει του οποίου μπορεί να ολοκληρωθεί το φετινό πρωτάθλημα!

Την ύστατη προσπάθεια για να ολοκληρωθεί το φετινό πρωτάθλημα του Ισραήλ έκανε η λίγκα!

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρός της Σμούελ Φρένκελ, έστειλε επιστολή στο υπουργείο Υγείας και Αθλητισμού της χώρας, στην οποία αναφέρεται ένα πλήρες καλεντάρι και με βάση αυτό δίνεται δυνατότητα να ολοκληρωθεί κανονικά η φετινή σεζόν.

Ωστόσο, παράλληλα τονίζεται πως επειδή το πρόγραμμα περιλαμβάνει γεμάτες εβδομάδες αγώνων, τότε η επικύρωσή του θα πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι την 1η Μαΐου, ώστε να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για την προεργασία και την υλοποίησή του.

Από ‘κει και πέρα, ο επικεφαλής της λίγκας αναφέρει ακόμη και τη δεινή οικονομική κατάσταση που βρίσκονται οι ομάδες, εξαιτίας της διακοπής, τονίζοντας στο αρμόδιο υπουργείο πως είναι θέμα «ζωτικής σημασίας» η ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος.

Το πλάνο που κατατέθηκε αναφέρει:

1. Την επιστροφή των ξένων παικτών στο Ισραήλ
2. Οι παίκτες θα μπουν σε καραντίνα δύο εβδομάδων
3. Άνοιγμα των γηπέδων για απολύμανση
4. Τρεις εβδομάδες προετοιμασίας, μετά τις 14 ημέρες καραντίνας
5. Σε καραντίνα και όλοι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι φορείς (διαιτητές, γραμματεία, άνθρωποι της στατιστικής κλπ.)
6. Υποβολή σε τεστ για τον κορωνοϊό όλοι οι παίκτες και προπονητές (περίπου 500 άτομα). Εάν κάποιος βρεθεί θετικός δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής.
7. Τα ματς θα γίνουν σε δύο γήπεδα που θα επιλέξει το υπουργείο Υγείας και θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών, αλλά με τηλεοπτική κάλυψη. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το πλάνο μπορεί να ξεκινήσει έπειτα από 11 εβδομάδες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x