Ευρώπη

Επίσημος αποκλεισμός και προθεσμία στη Ρωσία

Η FIBA επικύρωσε τον προσωρινό αποκλεισμό της Ρωσίας από τους κόλπους της κι αυτός θα γίνει μόνιμος αν δεν παρουσιαστούν επαρκείς απαντήσεις στο συνέδριό της στο Τόκιο, 8-9 Αυγούστου.

Επισημοποιήθηκε ο άμεσος αποκλεισμός της ρωσικής ομοσπονδίας μπάσκετ από τις τάξεις της FIBA λόγω νοθείας στο αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών και παρατυπιών στη λειτουργία της.

Στην ανακοίνωσή της η παγκόσμια ομοσπονδία μπάσκετ αναφέρει πως μετά την απόφαση αυτή η Ρωσία παύει να αποτελεί μέλος της και οι ομάδες της, αλλά και οι διαιτητές της, δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις διεθνείς διοργανώσεις ή λοιπές δραστηριότητες.

Ο αποκλεισμός δεν επηρεάζει τη συμμετοχή της Ρωσίας στις εν εξελίξει διοργανώσεις της FIBA ή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων που αρχίζει σήμερα. Η παγκόσμια ομοσπονδία καλεί την αντίστοιχη ρωσική να προσκομίσει μέχρι το παγκόσμιο συνέδριο της FIBA στο Τόκιο στις 8-9 Αυγούστου επαρκή στοιχεία για τις διαδικασίες που ακολουθεί προκειμένου να λειτουργεί νομότυπα. Αν αυτό δεν συμβεί, τότε θα τεθεί σε κίνδυνο ακόμη και η συμμετοχή της εθνικής Ρωσίας στο Ευρωμπάσκετ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x