Ευρώπη

Επιστολή Αμερικανού παίκτη στη Μακάμπι: «Παράλογο και επικίνδυνο να παίξουμε»

Αρνείται να επιστρέψει στο Τελ Αβίβ και εξηγεί τους λόγου Αμερικανός παίκτης της Μακάμπι.

Μπορεί η λίγκα του Ισραήλ να έχει ανακοινώσει πως θα συνεχιστεί σε λίγες εβδομάδες, ωστόσο υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις από πολλούς ξένους. Αμερικανός παίκτης της Μακάμπι, το όνομα του οποίου δεν έγινε γνωστό, έστειλε στην ομάδα του Τελ Αβίβ επιστολή με την οποία αναλύει γιατί είναι παράλογο και επικίνδυνο να του ζητείται να επιστρέψει στο Ισραήλ για να αγωνιστεί.

«Παρότι τα κρούσματα στο Ισραήλ μειώνονται, ο κορωνοϊός είναι ακόμη παρών και υπάρχει κίνδυνος για μας και τις οικογένειές μας. Η κυβέρνηση περιόρισε τα κρούσματα με την τήρηση των αποστάσεων, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει παίζοντας μπάσκετ. Το πρωτόκολλο που συνέταξε η λίγκα υποτίθεται πως θα αναφερόταν σε αυτά τα ζητήματα, αλλά η αντιμετώπισή τους είναι ανεπαρκής. Το να αγωνιστούμε δεν θέτει σε κίνδυνο μόνο τους παίκτες, τους προπονητές και τα μέλη του σταφ, αλλά και τις οικογένειές μας», αναφέρει αρχικά η επιστολή και συνεχίζει:

«Όσα απαιτεί αυτό το πρωτόκολλο είναι γελοία! Από την 1η Ιουνίου μέχρι την 31η Ιουλίου οι παίκτες είναι υποχρεωμένοι να πηγαίνουν μόνο για δουλειά και πουθενά αλλού. Δεν επιτρέπεται να πάνε για ψώνια, δεν μπορούν να έχουν καμία επαφή με άλλον εκτός δουλειάς και ουσιαστικά θα είναι φυλακισμένοι στο σπίτι τους βγαίνοντας μόνο για δουλειά. Τι ζωή είναι αυτή; Έχω σοβαρές αμφιβολίες για το πώς θα επηρεαστεί η ψυχική υγεία μας όταν για δύο μήνες θα βγαίνουμε μόνο για να παίξουμε μπάσκετ», τονίζει και προχωρά ακόμη παραπέρα:

«Το πρωτόκολλο αναφέρει πως αν υπάρχει κρούσμα θα ακολουθεί καραντίνα δύο εβδομάδων, αλλά δεν μας λένε τι θα γίνει στη συνέχεια. Μας απαγορεύουν τις χειραψίες, αλλά θα μπορώ να μαρκάρω αντιπάλους ή να κάνω σκριν; Πώς μπορούν οι παίκτες να επιστρέψουν στη δράση χωρίς να έχουν απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα; Το να απαιτούν από έναν αθλητή να έρθει να παίξει και ταυτόχρονα να δεχτεί σημαντική μείωση στις απολαβές του είναι κατάφορα άδικο».

Και καταλήγει: «Τίποτα δεν θα με ευχαριστούσε περισσότερο από το να επιστρέψω στο μπάσκετ υπό φυσιολογικές συνθήκες. Η υγεία και η ασφάλεια εμού και της οικογένειάς μου όμως είναι το πιο σημαντικό και μέχρι η λίγκα να μας παρέχει εγγυήσεις για την ασφάλεια, την υγεία, σωματική και ψυχική, η απαίτηση να αγωνιστούμε είναι ανεύθυνη και σε αυτή την περίπτωση δεν θα έπρεπε να τιμωρηθεί αν κάποιος αποφασίσει να μην αγωνιστεί. Θα είμαι έτοιμος και πρόθυμος να αγωνιστώ όταν αυτοί οι κίνδυνοι έχουν αντιμετωπιστεί επαρκώς».


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x