Euroleague

Επίθεση… κουρέλι και ήττα για τον Ολυμπιακό στο Μιλάνο!

Προδομένος για ακόμη μία φορά από την επίθεσή του, αλλά και τον τραυματισμό του Σπανούλη στο 15’, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 66-57 από την Αρμάνι Μιλάνο και έτσι διατηρήθηκε το άγχος για την πρόκριση.

Αν και στην άμυνα πήγε σχετικά καλά, στην επίθεση ο Ολυμπιακός ήταν πολύ κακός και σε συνδυασμό με τον τραυματισμό του Σπανούλη στο 15’ γνώρισε την ήττα (66-57) από την Αρμάνι, στο Μιλάνο, με αποτέλεσμα να πέσει στο 13-13 και να... αγχώνεται για την πρόκριση στην οκτάδα.

Με 24/64 σουτ τελείωσαν το ματς οι «ερυθρόλευκοι», ενώ έξω από τα 6,75μ. είχαν το επίσης τραγικό 2/16. Από την άλλη, έβλεπαν τον Τζέιμς να τους… πληγώνει με κάθε τρόπο και να τους φορτώνει το καλάθι με 27 πόντους.

Από την ομάδα του Πειραιά ξεχώρισε ο Μιλουτίνοφ με 13 πόντους, με τον Γουίλιαμς-Γκος να είχε 11 και τον Βεζένκοβ 10.

Το ματς


Με τους Μιλουτίνοφ, Πρίντεζη, Παπανικολάου, Τουπάν και Γουέμπερ ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Ολυμπιακός. Τραγική αρχή στην άμυνα για τους «ερυθρόλευκους», καθώς η ρακέτα τους ήταν… αφύλακτη διάβαση, με την Αρμάνι να μπαίνει με 13-2, στα πρώτα πέντε λεπτά, την ώρα που οι παίκτες του Μπλατ ήταν τρομερά άστοχοι. Εκεί, πέρασαν οι Σπανούλης και Βεζένκοβ στο παρκέ, με τους Πειραιώτες να αλλάζουν πρόσωπο, να σφίγγουν στην άμυνα και με σωστή κυκλοφορία στην επίθεση, να πλησιάζουν (15-10), περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» έχαναν τα αμυντικά ριμπάουντ και με τις απανωτές επιθέσεις, οι Ιταλοί έκλεισαν την περίοδο στο +9 (19-10).

Πιο συγκεντρωμένος μπήκε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο δεκάλεπτο, καθώς ελέγχοντας τα ριμπάουντ στα πολλά άστοχα σουτ της Αρμάνι και χτυπώντας με Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ, μείωσε στο καλάθι (21-19), με τη διαφορά να διατηρείται (23-21), μέχρι τα μισά. Ωστόσο, εκεί ήρθε μία άσχημη εξέλιξη για τους «ερυθρόλευκους», καθώς τραυματίστηκε ο Σπανούλης και αποχώρησε. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, υπήρξε ένα… ρεσιτάλ αστοχίας και από τους δύο, αλλά τους Πειραιώτες να μην μπορούν να το εκμεταλλευτούν, αφού ειδικά ο Γουίλιαμς δεν μπορούσε να δημιουργήσει και να καλύψει το κενό του αρχηγού, έχοντας πολύ κακές αποφάσεις στην επίθεση. Το μόνο που σημειώθηκε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ήταν ένα καλάθι του Παπανικολάου για το 23-23, ύστερα από 20 αγωνιστικά λεπτά.

Πολλά δώρα σε δεύτερες ευκαιρίες έκανε ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, με την Αρμάνι να κάνει αρχικά ένα 6-0 (29-23) και με τον Τζέιμς να την πηγαίνει στο +9 (34-25), στα μισά, αφού οι Πειραιώτες έκαναν τη μία κακή επίθεση, πίσω από την άλλη. Στη συνέχεια, οι παίκτες του Μπλατ αποφάσισαν να παίξουν ξανά άμυνα και με τον Γουίλιαμς-Γκος να βοηθάει επιθετικά, μείωσαν (36-32), ενώ με καλάθι και φάουλ του Μιλουτίνοφ, η διαφορά πήγε στο -3 (38-35), στο 27’. Ωστόσο, στον εναπομείναντα χρόνο, άρχισαν ξανά τα λάθη και οι τραγικές επιθέσεις, με τον Τζέιμς από την άλλη να παίρνει μπρος για τα καλά και έτσι οι Ιταλοί να κλείνουν το τρίτο δεκάλεπτο στο +10 (49-39).

Ελλείψει του Σπανούλη, οι επιθέσεις του Ολυμπιακού συνέχισαν να ήταν τραγικές και στην τέταρτη περίοδο, καθώς μόνο με ατομικές ενέργειες έπαιρνε σκορ, αλλά από την άλλη η Αρμάνι άρχισε να πυροβολεί συνεχώς έξω από τα 6,75μ., με τη διαφορά να ξεφεύγει στο +16 (59-43), στο 33’. Εκεί, οι Ιταλοί έδειξαν κάποια σημάδια χαλάρωσης, με τους Βεζένκοβ και Γουίλιαμς-Γκος να ρίχνουν τη διαφορά σε μονοψήφια τιμή (62-53), στο 36’. Ωστόσο, ο Τζέιμς σταμάτησε την αντεπίθεση των Πειραιωτών, με τους Ιταλούς να πηγαίνουν στο +13 (66-53), στο 38’ και εκεί ουσιαστικά να κλειδώνουν τη νίκη που ήρθε με το τελικό 66-57.

Τα δεκάλεπτα: 19-10, 23-23, 49-39, 66-57

Αρμάνι Μιλάνο (Πιανιτζάνι): Τζέιμς 27 (4), Μίτσοβ 13 (1), Ταρτσέφσκι 6, Νέντοβιτς 7 (1), Κουζμίνσκας, Νάναλι 6, Μπρουκς 5 (1), Τζέρελς, Όμιτς 2.

Ολυμπιακός (Μπλατ): Γουέμπερ 8, Γουίλιαμς-Γκος 11 (1), Τουπάν, Σπανούλης 2, Μιλουτίνοφ 13 (9ριμπ.), Βεζένκοβ 10, Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 5 (1), Μάντζαρης, ΛεΝτέι 4.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x