Eurobasket

Μπλάζιτς στο sportfm.gr: «Μικρή χώρα με μεγάλη καρδιά»

Στην καρδιά και το χαρακτήρα από τους ηγέτες της ομάδας μέχρι και τον τελευταίο αναπληρωματικό της Σλοβενίας απέδωσε το θρίαμβο της κατάκτησης του Ευρωμπάσκετ ο Γιάκα Μπλάζιτς.

Ο Γιάκα Μπλάζιτς ήταν από τα μεγάλα «κλειδιά» του θριάμβου της Σλοβενίας στον τελικό του Ευρωμπάσκετ. Οι κρίσιμοι πόντοι του, αλλά και οι άμυνες στον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη στέψη της ομάδας του και ο ίδιος μίλησε στο sportfm.gr για την ιστορική αυτή επιτυχία. Αναλυτικά η συνέντευξή του 27χρονου γκαρντ της Ανδόρας στον Χρήστο Ρομπόλη:

-Πόσο δύσκολο ήταν να σταματήσεις τον Μπογκντάνοβιτς στα τελευταία λεπτά;
«Ξέραμε πως ο Μπογκντάνοβιτς θα πάρει πολλές επιθέσεις. Είναι ένας παίκτης που έχει πετύχει πολλά μεγάλα σουτ στην καριέρα του και προσπάθησα να τον πιέσω και να μην τον αφήσω να το κάνει. Ευτυχώς αστόχησε στα περισσότερα σουτ στο τέλος και πήραμε το χρυσό».

-Πώς ένιωσες βλέποντας στο δεύτερο ημίχρονο να αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμού ο Ντόντσιτς και ο Ντράγκιτς; Φοβήθηκες πως μπορούσε να χαθεί η διαφορά που είχατε και το ματς;
«Σίγουρα δεν ήταν ευχάριστο που χάσαμε τον Λούκα αρχικά και τον Γκόραν αργότερα, αλλά δεν λυγίσαμε ούτε στιγμή. Αυτό είναι το κλειδί της ομάδας μας. Έχουμε πολλούς παίκτες που έχουν καρδιά και χαρακτήρα και θέλουν να παίξουν για την εθνική ομάδα και την πατρίδα τους. Όσοι ήρθαν από τον πάγκο απέδειξαν, όχι μόνο σήμερα, αλλά και στη διάρκεια του τουρνουά πως μπορούν να βοηθήσουν».

inner

-Πρώτο μετάλλιο, χρυσό και αήττητοι… Υπάρχει κάτι καλύτερο;
«Όντως, δεν γίνεται καλύτερα από αυτό. Ελπίζω πάντως να μην είναι ανεπανάληπτη αυτή η επιτυχία για μας και να επιτρέψουμε στην ελίτ τα επόμενα χρόνια. Πιστεύω πως έχουμε πολύ ταλέντο σαν χώρα και σίγουρα μετά από αυτή την επιτυχία πολλά ακόμη παιδιά θα στραφούν στο μπάσκετ».

-Θα προσπαθήσετε όλοι μαζί να πείσετε τον Ντράγκιτς να μη σταματήσει από την εθνική;
«Αυτό είναι δική του απόφαση. Έχει προσφέρει πολλά στην εθνική ομάδα εδώ και πολλά χρόνια και κάθε χρόνο έχει κουραστικές σεζόν. Φυσικά δεν τίθεται καν ερώτημα αν τον θέλουμε δίπλα μας. Αν το θέλει και ο ίδιος, θα είμαστε πολύ χαρούμενοι να ηγηθεί της εθνικής ομάδας και στο μέλλον».

-Ο κόσμος σας έχει σίγουρα το δικό του μερίδιο στην επιτυχία…
«Τι να πω… Μόνο ένα μεγάλο ευχαριστώ. Ο κόσμος είναι φανταστικός. Ήρθαν χιλιάδες άνθρωποι από την πατρίδα με τόσες πτήσεις τσάρτερ και ήταν δίπλα μας. Κάποιοι ήταν μαζί μας από την πρώτη μέρα στη Φινλανδία και ξέρουμε πόσο κοστίζει κάτι τέτοιο. Αυτό το μετάλλιο ανήκει και σε αυτούς. Ανήκει σε όλους τους Σλοβένους. Είμαστε μια μικρή χώρα, αλλά έχουμε μεγάλο χαρακτήρα και μεγάλη καρδιά. Ελπίζω αύριο η χώρα να πάρει φωτιά στην υποδοχή της αποστολής μας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x